Patch 1.4

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez Elaith, 21 Styczeń 2010.

1. Tequila Slammer

Tequila Slammer Aktywny User

Na tej nowej wersji 1.4 HoI ciągle mi się wysypuje:/. Za każdym razem gdy poddawała się Rumunia HoI wyrzuca mnie do pulpitu. Podobnie podczas inwazji na Jugosławię po jakichś 2 tygodniach wyrzuciło mnie do pulpitu:/ coś chyba niedziała z tym:/

2. milan72

milan72 User

mi normalnie gra działa, tylko jak już wychodzę biorę quit, to wtedy zawiesza się:D

3. Tequila Slammer

Doczytałem na forum Paradoxu, że ta nowa beta innym też powoduje crashe szczególnie gdy anektuje się dany kraj lub przy ważniejszych eventach. Dodatkowo pojawiają się niewidzialne dywizje:) Atakujemy pustą prowincję a tam czasami jest niewidoczna jednostka przeciwnika:D, I faktycznie mnie się też to zdarzyło z Rumunami. Chyba rozwinęli jakieś nowe technologie:D

EDIT:
    A tutaj jest najnowsze wydanie 1.4 RC4

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=463765

4. Zamiela

Zamiela Aktywny User

Wiadomo już kiedy wyjdzie oficjalna wersja?

5. Piechur

Piechur User

W czasie ładowania gry pojawia się komunikat "CreateVertexDeclaration Failed - WavesVertexDecl", ładowanie zostaje przerwane. Czy ktoś wie jak to naprawić? Wersja z patchem 1.4 najnowszym.

6. Tequila Slammer

Obawiam się, że będziesz musiał skasować grę i jeszcze raz ją zainstalować. Ja tak robię przed każdym wgraniem nowej wersji 1.4 i jeszcze nie miałem problemu

7. Mazarini

Mazarini Ten, o Którym mówią Księgi

8. robak

robak Guest

można grać po polsku, ale musisz zachować stare pliki localizationu i po spatchowaniu z powrotem stare przywrócić.

9. Wiadomo kiedy będzie oficjalna wersja patcha??

10. Virtus

Virtus Ten, o Którym mówią Księgi

Oficjalna odpowiedź Paradoxu na takie pytania brzmi: patch będzie wtedy gdy go zrobimy.

Osobiście najwcześniej spodziewałbym się 1.4 za dwa tygodnie.

11. Dzięki za odpowiedź. Jak na razie to rzeczywiście patch daje wielkie nadzieje że gra wreszcie będzie grywalna a nie zakłóci naszej integralności cielesno-psychicznej jak to teraz ma miejsce.

Pozdrawiam wszystkich.

12. Mazarini

13. FaceMob

FaceMob Znany Wszystkim

Wyszedł patch 1.4!!!!! :) miłego grania

14. Taini

Taini Nowy

Możesz wrzucić link z adresem na którym można znaleźć ów patch ??

15. Michał_86

Michał_86 Zbanowany

16. Zamiela

Zamiela Aktywny User

Jak tam kompatybilność z wersją polską?

17. Odpal HOI3 kliknij check update i będziesz miał bezpośredni link do patch'a

Ja natomiast chciałbym się dowiedzieć czego po tym patch'u można tak na prawdę się spodziewać?

18. Jarko

Jarko Nowy

Czy wam też rozjechały się granice prowincji (brak granic, jakieś krzyżyki, itp.) po wgraniu patcha 1.4 ? Mam Vistę, może to jest problemem ? Może ktoś pomóc ?

19. FaceMob

FaceMob Znany Wszystkim

Ja musiałem instalować od nowa grę bo mialem angielska ze spolszczeniem. I po wgraniu pacza napisy się popsuły itp a gra się zawiesiła. Nie wiem tylko czemu nadal nie mam muzyki w grze, już w poprzednim patchu nie mailem. Dźwięki wszystkie są tyko nie ma muzyki :( Tak więc, zainstalowałem grę i od nowa wszystkie patche poklei wgrałem :) Z do szybkości działania gry to na początku śmiga a potem niewiem bo pograłem 10 minut tylko, nie miałem czasu jeszcze.

20. laskuna

laskuna Ten, o Którym mówią Księgi

jeśli chodzi o muzykę to kodeki poinstaluj, clmcodec pack czy jaki śtam inny, też mi nie działało wcześniej ale nie pamiętam kto mi na forum to poradził i pomogło.

21. Krisus1

Krisus1 Ten, o Którym mówią Księgi

Aby grać na polskiej wersji wystarczy przetłumaczyć krótki plik v4.csv lub skopiować angielski tekst do 4 kolumny. Przed wgraniem patcha skopiować sobie polską lokalizację z 1.3 i nadpisać ją po wgraniu patcha 1.4. Nie trzeba wgrywać wszystkich patchów po kolei - wystarczy ostatni.

22. Mazarini

A co powiecie o szybkości gry ?? Przyspieszyła ?? A płynność ?? Jak chodzi o ostatnią betę 1.4 to HoI3 prawie mi śmigała....

23. FaceMob

FaceMob Znany Wszystkim

Czy ktoś się orientuje jak CENEGA reaguje na nowe patche? Mój kolega nie obeznany za bardzo w angielskim chciałby kupić sobie Polski oryginał. Ale sprawdzałem na stronie Cenegi to są tam tylko 2 patche, z czego jeden ma ponad 140 mb, a wszystkie patche do angielskiej wersji miały max nieco ponad 60 mb. Jak to jest z Polską wersją gry i Cenegą?

Jeszcze jedna sprawa. Zacząłem nową grę na PATCHU 1.4, dyplomacje ustawiłem na AI a także umowy handlowe na automatyczne. I komputer nie potrafi mi żadnej podpisać z materiałami rzadkimi. No może jedną. Bardzo moim Niemcom tego brakuje i co chwile państwa odrzucają propozycje umów. Czy to błąd? Macie tak samo?

połączone. Na przyszłość edytuj post, a nie pisz jeden pod drugim

Goliat

24. Mazarini

FaceMob, czytaj uważnie posty:
    Cenega zazwyczaj nie wydaje więcej polskich patchy niż dwa (np. do EU: Rome VV polskiego 2.2 do dzisiaj nie wydali.

25. FaceMob

FaceMob Znany Wszystkim

Ok, ok. Tylko chodziło mi bez kombinowania z plikami jak wygląda kwestia patchy wydawanych przez Cenege.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie