Star Wars Empire at War: Forces of Corruption "Gniew Imperium" AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Kentucky, 5 Wrzesień 2010.

1. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Uwaga! AAR wraca!
    Aby nie było że znów go porzucę - wszystko mam już oskrinowane (aż do końca ;D ) i tylko obrobić je muszę.
    Niestety, z żalem muszę powiedzieć, że nie będę pisać go tak jak wcześniej bo by mi to za dużo czasu zajęło.

2. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Niech Moc będzie z Tobą!

PS. Co by nie było, że spam - mam nadzieję, że pojawię się jeszcze parę razy w tym AARze:)

3. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Ja ten AAR czytałem jeszcze jako gość :eek:k:. Cieszę się bardzo oczywiście z powrotu i zamierzam śledzić na bieżąco ;)

4. Kentucky

Oj tak... I będziesz mieć... ciekawą robotę :Devil: Więcej nie powiem ;)
    Miło mi to słyszeć :>

5. Jake

Jake Nowy

Czytałem jeszcze jako gość. Czekam na nowe odcinki mistrzu, i niech moc będzie z Toba :)

6. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

Nie, żebym cię poganiał, kent, ale.... kiedy odcinek? :D

7. Kentucky

W tym tygodniu. Może nawet dziś ;)

8. Kentucky

Odcinek 16.

Gniew Imperium

Zewnętrzne Rubieże, Polus. Dzień Galaktyczny 19

Niecały dzień po tym jak flota Imperium objęła blokadą układ Polus, przystąpiono do desantu wojsk naziemnych. Niewielka grupa generała Markusa Xonovitz'a (w składzie po dwa oddziały szturmowców i AT-ST) nie napotkała dużego oporu i wygrała.

Wewnętrzne Rubieże, układ Atzerri. Dzień Galaktyczny 20

Po przejęciu kontroli nad Polusem przyszedł czas na Atzerri. Planeta ta, mimo oficjalnej kontroli przez Sojusz Rebeliantów jest silnie skorumpowana, a Konsorcjum Zanna posiada tam czarne rynki broni. Przejęcie tego systemu planetarnego ukróci zapędy zbrojeniowe Piratów.

Do przejęcia orbity został wysłany admirał Milven. Spora, jak na aktualne standardy, flota nie miała problemu z pokonaniem Rebeliantów.

Zewnętrzne Rubieże, układ Taris. Dzień Galaktyczny 20

W czasie gdy admirał Milven walczył nad Atzerri, admirał Ars Refix wraz z wielkim moffem Tarkinem zaatakowali Taris. Planeta ta była praktycznie odcięta od Konsorcjum Zanna (no prawie, bo na Bestine jest blokada, a korupcja tam wciąż działa). Podbicie jej pozwoli dotrzeć do Endoru - ważnej bazy Sojuszu Rebeliantów oraz skróci tutejszy front.

Walka była ciężka, bo piraci zgromadzili tam silną flotę. Na szczęście zniszczyli tylko jednego Broadside'a.

Od razu po opanowaniu orbity przystąpiono do desantu naziemnego. W walce o Taris wziął udział generał Xonovitz oraz Boba Fett. Nie można też ukryć, że przyjaźnie nastawieni obywatele planety stanęli po stronie Imperium aby pozbyć się najemników Zanna z ich planety.

Tymczasem... Dzień Galaktyczny 22

Pod wpływem korupcji milicji Frezja zbuntowała się. Niestety, Imperium nie ma środków oraz czasu na taką błahostkę.

Dnia Galaktycznego 22 Imperium wkroczyło na trzeci poziom technologiczny. Dzięki temu może już produkować potężne machiny wojenne jak AT-AT, których produkcja od razu ruszyła na Coruscant. Flotę Imperium zasilił też kapitan Piett w swoim potężnym niszczycielu.

Zewnętrzne Rubieże, układ Bespin. Dzień Galaktyczny 22

Dołączenie kapitana Piett'a pozwoli Imperium na śmielsze działania. Flota pod rozkazami kapitana zaatakowała Bespin. Cel był prosty - dopilnowanie aby Konsorcjum nie opanowało planety (Bespin daje +25% do siły dział okrętom liniowym Konsorcjum Zanna) bo wtedy byłoby bardzo niemiło. Co więcej, los chciał aby Mon Mothma była na jednym z okrętów Rebeliantów.

Sojusz i jego fregaty nie miały szans z nowoczesnym niszczycielem Piett'a.

Wewnętrzne Rubieże, Bestine. Dzień Galaktyczny 25

Nastała zła passa dla Imperium. Potężny oddział z desantowany na Bestine został w parę minut zmieciony z powierzchni planety. Mimo nowego, potężnego sprzętu nie udało się uratować generała Darne Ghatorr'a, który został pożarty przez rancora wiedźmy Sithów Silri. Co więcej ona sama zniszczyła AT-AT!

Z technicznego punktu widzenia udany desant jest niemal niemożliwy (w parę sekund już atakują pierwszych szturmowców) i jeszcze rancor którego nawet AT-AT ma trudność z zabiciem. Chyba na pewno będzie to pierwsza planeta do odstrzału. Darne - wybacz, tak wyszło.

Zewnętrzne Rubieże, układ Horuset, Korriban. Dzień Galaktyczny 27

Zbyt wielkie zainteresowanie Imperium Zajmował zachodni i południowy front. Wykorzystał to Sojusz Rebeliantów, aby zaatakować Korriban. Rebelia zgromadziła potężną flotę która stanowiła realne zagrożenie. Na szczęście naturalny system obronny w postaci wielkiej mgławicy "na środku mapy" rozbił siły wroga na dwie grupy, które z łatwością rozbito. Mimo małych strat Imperium wygrało.

Tymczsem... Dzień Galaktyczny 25-27

Miedzy tymi dniami Imperium opracowało czwarty poziom technologiczny. Jest to ważny moment, gdyż od teraz stocznie orbitalne Sullust, Kuat oraz Fondora mogą budować niszczyciele - najpotężniejsze konwecjonalne okręty (liniowe) Imperium. Co zresztą rozpoczęto. I już zaledwie tyci skrawek dzieli Imperium od najpotężniejszych broni...

Zewnętrzne Rubieże, układ Endor. Dzień Galaktyczny 28

Ostatnie wydarzenia na Bestine i Korribanie wstrzymały atak Imperium na Endor. Ale to już przeszłość. Teraz flota admirała Refixa, wyposażona w nowiusieńki niszczyciel i krążownik typu Immobilizer, ruszyła pełną mocą na ten księżyc-sanktuarium.

Oczywistym było, że Sojusz nie wytrzyma ataku takiej potęgi.

W następnym odcinku: Wielka Ofensywa Piratów!
    Cześć...!

9. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

A kiedy w końcu mój generał się ruszy z Corulag, hmm? No i druga kwestia, czego rebelia szuka na Korriban? Czyżby niejaki Skywalker postanowił podążyć śladem tatusia?

10. Kentucky

Nie czytałeś uważnie. Twoja postać zginęła na Bestine.

11. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

Aj waj, faktycznie nie doczytałem tej strasznej wieści. Widocznie mój umysł się bronił przed przyjęciem tej okrutnej prawdy. No nic, tutaj moja kariera w szeregach imperium się nie zdołała rozwinąć, więc pozostaje mi..... No, nic mi nie pozostaje.
    Czy jest możliwe użycie w tym trybie gry gwiazdy śmierci na tej planecie?

12. Arekus

Arekus Ten, o Którym mówią Księgi

13. Szlachcic

Mam takie pytanie: na jakim poziomie trudności grasz? Bo albo znam super-hiper-ekstra mistrza rozwalającego armadę garstką okrętów, albo na łatwym grasz :p. I teraz marudzenie ;): wszystko bardzo fajnie tylko staraj sie obrabiać scrreny tak, aby czarne plamy zajmowały jak najminej powierzchni. W tym screenie o przegranej na Bestinie to możnaby by o wiele łatwiej i szybciej sprawę załatwić. Myślę, że trochę przesadzasz z wycinaniem kawałków screenów. A co do odcinka: całkiem fajny.

PS: Dzięki Tobie odkurzyłem tą grę i nawet całkiem nieźle mi idzie ;)
    PS2: Kentucky! Inwazja na Ziemię jest możliwa! Edytor w łapę, trochę roboty i już mamy Ziemię, która na pewno będzie targana wieloma bitwami ;)

14. Zoor

Zoor Ideolog gender

Ziemia w uniwersum Star Wars - ej, przecież to pasuje jak pieść do nosa :p
    i jeszcze jedno - szanowny autorze, czy mój generał jeszcze żyje?

15. Szlachcic

Mi chodzi o to, że jak Kentucky wygra grę (a to na prawdę prawdopodobne) to taki bonus będzie :p

16. Kentucky

Na normalnym. Grałbym chyba na trudnym gdyby nie balans Konsorcjum Zanna.
    W sumie dobrze mi idzie bo wykorzystuję błędy AI oraz moją doktrynę ataku z daleka ;)
    Na Bestine to już szans nie ma. Siedzi tam większość bohaterów Konsorcjum i w ogóle wiele wojska. Już w pierwszych sekundach (dosłownie) szturmowcy są atakowani przez czołgi. Nie ma innego wyboru jak... :Devil: wiecie co...
    Żyje żyje, i dożyje chwalebnego końca :)

17. Szlachcic

Ale końca czego? Końca swego życia? To nie wyczyn :p A tak na poważnie: kiedy można się spodziewa kolejnego odcinka?

18. Kentucky

A co słowa "chwalebny koniec" ci mówią?
    Na pewno w przyszłym tygodniu, jak nie dziś lub jutro ;)

19. RonidLanis

RonidLanis Nowy

Czytam AARa od początku (chociaż nie komentowałem), bardzo mi się podoba. Przyjemnie się czyta i zmusił mnie by powrócić do EaW :).

20. Kentucky

Odcinek 17.

Gniew Imperium

Światy Jądra, układ Koreliański. Dzień Galaktyczny 29

Tego dnia rozpoczęła się zła passa. Wszystko to przez bagatelizowanie problemu jakim jest Konsorcjum Zanna. Wszystko to zaczęło się od ataku potężnej floty piratów na Korelię. Nie ukrywam że tak silna flotylla mnie mocno zaskoczyła oraz wystraszyła. Bo w sumie jak nie bać się sześciu okrętów liniowych? Flota stacjonująca w układzie dzielnie się broniła, ale miażdżąca przewaga wroga w końcu zniszczyła obrońców.

Zewnętrzne Rubieże, układ Endor. Dzień Galaktyczny 29

W czasie gdy Korelia dostawała łupnia od piratów, generał Xonovitz oraz Maximilian Veers dokonali desantu na Endor. Spodziewając się silnego oporu, wysłano całkiem sporą grupę uderzeniową. I warto było, bo miejscowe koszary i fabryki ciągle posyłały kolejnych przeciwników nie mówiąc już o tubylczych Ewokach. Niestety, w wyniku niemiłego wypadku AT-AT Veersa został zniszczony.

Wewnętrzne Rubieże, układ Atzerri. Dzień Galaktyczny 29

Gdy tylko Endor wpadł w ręce Imperium, flota stacjonująca nad nim ruszyła na Atzerri. W woli wyjaśnienia - poprzednią blokadę musiałem wycofać, dlatego ponawiam atak. Przez te około 10 dni galaktycznych Sojusz nie zorganizował zbyt silnej obrony.

Oczywistością jest, że po opanowaniu orbity dokonano desantu na powierzchnię planety (Oddziały szturmowców są w drugiej flocie, ale zapomniałem ich dać do skrina). Nie napotkano tam wielkiego oporu.

Tymczasem.... Dzień Galaktyczny 29-30

Dnia Galaktycznego 29 Imperium wkroczyło na 5 poziom technologiczny (ostatni). Od tej chwili ma dostęp do najsilniejszego uzbrojenia. Gdy tylko Imperium uzbierało wystarczającą ilość kredytów, rozpoczęto budowę drugiej Gwiazdy Śmierci. Dla zapewnienia bezpieczeństwa prace są prowadzone nad Coruscant. Następnym sporym projektem w planach jest budowa gwiezdnego niszczyciela typu Super "Egzekutor".

Światy Jądra, układ Koreliański. Dzień Galaktyczny 30

Po zorganizowaniu floty, Tarkin wraz z admirałem Refixem ruszył na odbicie Korelli. Skończyło się tragicznie. Jedna z najsilniejszych flotylli jaką miało Imperium została zmieciona. Nie ukrywam że Admirał poległ w boju (wybacz Arekus, tak wyszło). Na pewno dałoby się uratować coś więcej gdyby tylko nie upór Tarkina. Robi się coraz gorzej....

Gdy flota Refixa była tylko stertą złomu, Piraci ruszyli na Sullust. Tam zniszczyli stocznie kosmiczne. I mimo tego, że nie dokonywali desantów, to mocno uszkodzili główne ośrodki produkujące okręty.

Zewnętrzne Rubieże, układ Eriadu. Dzień Galaktyczny 33

Kolejnym celem Konsorcjum była planeta Eriadu. Stacjonująca tam flota z okrętem-fabryką Roma Mohca od razu po pojawieniu się wroga wycofała się. Generał Mohc nie chciał powtórzyć błędu Tarkina.

Wewnętrzne Rubieże, układ Atzerri. Dzień Galaktyczny 33

Wycofanie się Tarkina znad Atzerri dało wolną rękę Rebeliantom. Nie trzeba było czekać na ich atak. Małej stacji (i jej garnizonowi myśliwców i bombowców) udało się zniszczyć tylko dwie eskadry Y-Wingów.

Zewnętrzne Rubieże, układ Eriadu. Dzień Galaktyczny 33

Bardziej w celu zwiadu (czy nadal flota Zanna jest tutaj) niż odwetowi wysłano na Eriadu sporą flotę. Jak się okazało Piratów nie ma, a za to jest samotna korweta Rebelii. Eriadu odbite bez walki, bo korweta uciekła.

Zewnętrzne Rubieże, układ Horuset, Korriban. Dzień Galaktyczny 35

Piraci zreorganizowali się po walkach z Sojuszem i ruszyli na Korriban. Flota dzielnie się broniła. Udało się nawet zniszczyć parę okrętów. Jednakże w czasie jak wróg przejął inicjatywę, to co mogło uciekło z pola walki. Oj, już ja pokażę tym Piratom już niedługo...

Tymczasem.... Dzień Galaktyczny 36

Tak! Nareszcie! Gwiazda Śmierci II gotowa!
    Także nad Kuat zakończono budowę Egzekutora.
    Plany:
    - Gwiazda Śmierci rusza nad... (dowiecie się w przyszłym odcinku)
    - Darth Vader na Egzekutorze organizuje flotę nad Kessel i wyrusza na polowanie na Piratów.

21. Szlachcic

To Atzerri jest w Wewnętrznych Rubieżach? Cóż, może w Empire At War tak. Ostatnio się przerzuciłem na Star Wars: Rebellion. Tam to nawet najmniejsza galaktyka jest większa od największej tej tutaj ;D Szkoda, że niewiele młodsza ode mnie :p I fajny odcinek :eek:k: Co do Egzekutora - to bez eskorty ,,Tartanów'' lub dużej ilości okrętów liniowych jest zdany na łaskę i niełaskę ilości Y-Wingów u Rebeliantów ;)

22. Peeguła

Yeeeeah, zacząłeś tracić okręty :D Już myślałem, że tego nie doczekam. Czy będziesz niszczył planety, czy tylko wysyłał GŚ jako straszaka?

23. Kentucky

Mnie to nie cieszy.
    A po co miałbym robić GŚ jak nie po to by niszczyć?

24. Peeguła

Wiesz, skoro przez prawie cały AAR wróg ponosił olbrzymie straty przy twoich prawie zerowych, to teraz ci się należy odwet z ich strony. Widocznie zdobyli skądś expa...

25. matigeo

matigeo Ten, o Którym mówią Księgi

Czyli Flota tylko na flotę wroga a GŚ na wrogie planety? W sumie, jeśli byłaby jakaś słabo broniona lub bardzo bogata, to mógłbyś oszczędzić*...

*podbić:lol:

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie