Star Wars Empire at War: Forces of Corruption "Gniew Imperium" AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Kentucky, 5 Wrzesień 2010.

1. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Poniosło mnie.
    Piratami chciałem nazwać flotę Konsorcjum, bo to przecież są piraci, co nie> ;)
    Zauważyłem. Dlatego nie mogłem go zniszczyć podczas bitwy, tylko po niej w taki sam sposób jak Bestine.
    Poza tym wolałem go zniszczyć, aby nie daj Boże Konsorcjum go przejęło to bym miał kłopoty (25% siły dla ich okrętów to dużo).

2. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Bespin - ok. Ale Bestine? To normalna planeta, tylko pokryta oceanem. A co do Konsorcjum - piraci raczej nie toczą frontalnej walki z największą potęgą galaktyki, często zwyciężając? Bliżej im do przestępców niż piratów, którzy nawiesam mówiąc istnieją, ale w dodatku ich ,,stłamszono''. Co do zniszczenia Bespina - rozumiem; nad skromną już niestety fabułą zwyciężyła strategia popychając ten AAR jeszcze bardziej do bezdennej czeluści miniowości AARowej, a do tej gry można napisać świetną fabułą, czego od Ciebie nie wymagam, ale odradzam dalszego przemieniania tego AARa w mini AARa. Dobrze jest teraz, taki ,,złoty środek'', ale proszę Cię, nie kontynuuj dalszej minimalizacjii tego na prawdę świetnego AARu. Uwierz mi, nie warto.

3. Kentucky

Może dlatego że nie wiem jak wielkie środki musiałbym wysłać aby przejąć planetę.
    Sam za późno zdałem sobie sprawę z tego. Ale postaram się wyiskać coś jeszcze z tych 39 (słownie: trzydziestu dziewięciu) nieobrobionych skrinów. Czyli starczy tego na do 5 odcinków totalnie maksymalnie.

4. Szlachcic

A co do Bestina, to dopiero teraz zrozumiałem, że nie chciałeś jego niszczyć w czasie bitwy, bo nie wiedziałeś jaki ma garnizon, bo ja myślałem, że chodzi o to, że nie da się zniszczyć w czasie bitwy (jak Bespina). A ta ilość screenów... czekam ;D

5. adammos

adammos Guest

Ta bitwa o Endor okazała się niezbyt udana dla Rebelii :p
    W sumie, nie była to bitwa, tylko egzekucja. Executor, 2 Imperiale, i drobnica vs. to co widać.
    Ach, no i jeszcze Gwiazdka wysadziła sam Endor :p.

6. Kentucky

Odcinek 19. - Ostateczny cios Imperium

Gniew Imperium

Taki mały podkład muzyczny...

[video=youtube;L_h-BdhsW9A]http://www.youtube.com/watch?v=L_h-BdhsW9A[/video]

Zewnętrzne Rubieże, układ Utapau. Dzień Galaktyczny 39

Zgodnie z planem Imperatora, mającego na celu zniszczenia planety sprzeciwiające się Imperium w Zewnętrznych Rubieżach, kolejną planetą na liście admirała Milvena jest Utapau. Nie napotykając dużego oporu, Gwiazda Śmierci oddała niszczycielski strzał w wrogie ciało niebieskie.

Zewnętrzne Rubieże, układ Horuset, Korriban. Dzień Galaktyczny 40

W międzyczasie mała flota Imperium dotarła do Korribanu. Jej celem wpierw jest zniszczenie blokady Rebeliantów a następnie pilnowanie aby znów nie doszło do takiej sytuacji. Fakt że w flocie był krążownik Interdictor pozwolił Imperium zaoszczędzić wiele cierpienia ze strony Maruderów. Planeta została odbita bez strat własnych.

Zewnętrzne Rubieże, układ Dagobah. Dzień Galaktyczny 40

Przed ostatnią planetą do zniszczenia w tej okolicy jest Dagobah. Jest to też ostatnia baza Konsorcjum Zanna w tym regionie. Jak można się było spodziewać nie napotkano wielkiego oporu ze strony wroga. Oczywiście planetę zniszczono.

Wewnętrzne Rubieże, Bothawui. Dzień Galaktyczny 41

Po długim przygotowaniu w końcu rozpoczęto atak na powierzchnię Bothawui. Podczas bitwy osobiście dowodził Imperator, a tuż za nim generał Roan Zoor. W walce wykorzystano fakt, że Bothanie (sympatyzujący z Rebelią) związali walką najemników Zanna, dzięki czemu Imperium mogło spokojnie podejść pod struktury wroga i zniszczyć go. Gdy planeta została opanowana, Imperium zaczęło korzystać z możliwości wywiadu Bothan. Dało to świetny podgląd na planety w regionie i ich garnizony oraz budowle.

Zewnętrzne Rubieże, układ Tatoo, Tatooine. Dzień Galaktyczny 41

Inwazja floty Vadera na Tatooine rozpoczęła się zaraz po podbiciu Bothawui. Nad planetą nie napotkano wielkiego oporu. Za to dzięki wywiadowi Bothan wiadomo, że Konsorcjum ma świetną obronę naziemną.

W międzyczasie admirał Milven zniszczył planetę Naboo. Była to ostatnia planeta w rejonie do zniszczenia. Teraz admirał rusza w kierunku przestworzy Huttów, gdzie Konsorcjum Zanna ma potężne wpływy oraz silną obronę.

Zewnętrze Rubieże, układ Geonosis. Dzień Galaktyczny 42

Ponieważ po drodze do wyznaczonych celów admirała Milvena była planeta Geonosis, trzeba było coś z nią zrobić. Wyraźny rozkaz Imperatora zabronił niszczenia planety, a jedyne co mógł zrobić to pozbawić planetę obrony.

Zewnętrzne Rubieże, Tatooine. Dzień Galaktyczny 42

Niezbyt dużo czasu po przejęciu orbity przez Vadera, rozpoczęto atak na powierzchnię planety. Do ataku posłużono się przede wszystkim oddziałami szturmowców. Walki były zacięte, zwłaszcza że mieszkańcy planety sympatyzowali z Rebelią. W bitwie zaginął Boba Fett.

Zewnętrzne Rubieże, układ Mandalore. Dzień Galaktyczny 42

Na liście planet do likwidacji znajdowała się też niebezpieczna Mandalora. Walka o nią i utrzymanie samej planty w rękach Imperium było by wyjątkowo ciężkie - dlatego postanowiono ją zniszczyć. Utrata Mandalory dla Konsorcjum Zanna będzie potężnym ciosem, bo dzięki kontroli nad Mandal Motors mogli tanio i szybko budować mandaloriańskie okręty. Jedyny opór stanowiła silna stacja poziomu czwartego.

Zewnętrzne Rubieże, układ Ryloth. Dzień Galaktyczny 42

W obawie przed tym, że Konsorcjum lada moment może lec w gruzach, zebrało ono pokaźną flotę nad Ryloth. Do walki z nimi Imperium posłało flotę Vadera. Walka była zacięta, ale nie długa. Wróg szybko stracił sporą ilość okrętów, a to co się da wycofał nad Nal Hutta.

Jeszcze działa turbolaserów Egzekutora nie ostygły, gdy rozpoczęto inwazję naziemną. Do walki na powierzchni wysłano grupę generała Zoora. Fakt że mieszkańcy planety wspierali Konsorcjum tylko przedłużyło i tak długi marsz przez kaniony i pustynie. Ostatecznie to jednak Imperium zwyciężyło.

Zewnętrzne Rubieże, asteroidy Vergesso. Dzień Galaktyczny 43

Może i tamten rejon był zdewastowany przez Gwiazdę Śmierci, ale nadal budził zainteresowanie Konsorcjum. Imperium wysłało małą flotę z kapitanem Piettem na czele, aby wyeliminowali potencjalne zagrożenie. Niespodzianką było, że okopali się tam piraci. Efekt zaskoczenia był tak potężny że cała flota Imperium została zniszczona. Taka koncentracja jednostek wroga źle wróżyło planetom bez osłony stacji i okrętów. Aby zapobiec ponownym panoszeniu się wroga po przestrzeni Imperium, flotylla Vadera została wysłana na polowanie. Jak się okazało po dotarciu na miejsce, część sił wroga gdzieś znikła. Cóż, przynajmniej stracą przyczółek.

Zewnętrzne Rubieże, układ Hypori. Dzień Galaktyczny 43

Konsorcjum Zanna juz tylko cud może ocalić. Trzy ostatnie planety Konsorcjum - Hypori, Shola oraz Nal Hutta - czeka marny koniec. Koniec poprzez zniszczenie przez Gwiazdę Śmierci. Stacje piątego poziomy nie miały jak powstrzymać bezwzględnego admirała Milvena.

Zewnętrzne Rubieże, układ Shola. Dzień Galaktyczny 44

Konsorcjum popadało w coraz większą desperację. Wysyłali wszystko co się dało aby zatrzymać lawinę destrukcji. Nic im na to.
    Rebelia zaprzestała jakichkolwiek ofensyw i rozpoczęła przygotowywania do zaciekłej obrony.
    W międzyczasie ostatecznie opanowano Geonosis.

Środkowe Rubieże, układ Y'Toub, Nal Hutta. Dzień Galaktyczny 44

Wróg kurczowo się trzyma ostatniej planety. Co gorsza nie są na niej mile widziani. Niestety, Imperium nie podobała się też obecność Huttów i ich przestępczym interesom. Ten strzał z Gwiazdy Śmierci ostatecznie rozgromił Konsorcjum Zanna...

[video=youtube;akB072jA8DQ]http://www.youtube.com/watch?v=akB072jA8DQ[/video]

Wraz z zniszczeniem Konsorcjum Zanna, Rebelia przerażona brakiem skrupułów Imperium poddała się. Nie chcieli narażać życia istot które mieli wyzwolić.

I znów zapanował... pokój...

---------------------------------------------------------------------------------
    Nie planowałem takiego końca. Cóż, bardzo niemile zaskoczył mnie fakt o końcu rozgrywki, jak jeszcze Rebelia się tak nieźle trzymała. Może to przez jakiś licznik planet do zniszczenia? Nie wiem. Wiem tyle że gdybym mógł to bym pod pakował wroga tak, żeby było bardzo epicko. A tak to wyszło... jak dla mnie średnio.

W sumie to cieszę się, że po tylu miesiącach pracy i przerw (więcej było tych przerw) w końcu dobrnąłem do końca. Co prawda w pewnej chwili straciłem wątek i przestałem dokładnie wszystko opisywać. Cieszę się jednak że zakończyłem ten AAR.

Chcę też podziękować wszystkim, którzy go czytali, komentowali, repowali i co tam jeszcze robili. Teraz mam nadzieję, że z twarzą skończę AAR Ordą Ałaską vel Kazachstanem w HoI2 oraz coś naprawię w AARze z Minecrafta.

I niech Moc będzie z wami, już na zawsze :)

7. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

To zarąbiście, że podbiłeś galaktykę, acz...
    Czy musiałeś niszczyć wszystkie planety? Taka galaktyka wygląda brzydko, nie ma sensu i masz małe możliwości produkcyjne. A tak mógłbyś wybudować sobie struktury przychodowe, większą flotę i armię, i ewentualnie nagrać filmik z ostatniej bitwy o planety Zanna i Rebelii. Ale to twój AAR, zatem gratuluję ukończenia i życzę kolejnych wspaniałych AARów :)

8. Kentucky

Wiem to wszystko, i miałem zamiar zrobić coś w ten deseń.
    ALE po zniszczeniu Nal Hutta od tak pojawiły się napisy końcowe i wynik. A jeszcze z 10 planet zostało do podbicia (Rebelii). I nie ukrywam że mnie to w****iło.

9. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Łał! Gratulacje za ukończenie, Imperatorze! Ile to ja planet mam na koncie?

10. Szlachcic

Posłusznie melduję o pomyślnym zakończeniu AARa filmikiem z zupełniej innej gry którą zaraz odpalę! Gratuluję wszystkich wzlotów i... wzlotów! Ten AAR przejdzie do historii! Teraz z czystym sumieniem mogę w wakacje utworzyć AAR w tej grze, który nie zmniejszy popularności tego AARa!

:champagne:ODNIEŚLIŚMY OSTATECZNE ZWYCIĘSTWO!:champagne:

[video=youtube;8x7NlzmBQsE]http://www.youtube.com/watch?v=8x7NlzmBQsE[/video]

GRATULACJE!

Błagam o nie czyszczenie tego posta! BŁAGAM! On jest jedyny w swoim rodzaju! BŁA-GAM!

11. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

Teraz proponuje drugi AAR tym razem konsorcjum(Bądź sojuszem jak wolisz)

12. Kentucky

SW odłożę na długo z aaropisarstwem. Teraz postaram się skończyć aktualne dwa AARy, a później pomyślę nad czymś co planuję już od dawna. ;)

13. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Gratuluje. Nie wielu się udało kiedy kol wiek skończyć AAR (przy najmniej w działach P-doxu :p). Zamknąć już i wyczyścić czy może jeszcze chcesz chwilę pozbierać należne peany i hymny na Twoją cześć? ;D

14. Kentucky

W sumie to niech będzie jeszcze przez ten tydzień otwarty (niech każdy się wygada) i można zamknąć z wyczyszczeniem. ;)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie