Star Wars - najnowsze filmy

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Kolczak, 25 Czerwiec 2014.

1. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Pamiętajcie, że nowe filmy robić mają za nowy kanon wg Disneya. Stary kanon nazwali Legendami czy jakoś tak. Mam na myśli oczywiście wszystko po Bitwie o Endor. Choć z czasem może doczekamy się filmów z czasami Starej Republiki, np. Wielką Schizme lub pierwszą wojne z Sithami.

2. Legend

Legend リヴェン

Drak, Expanded Universe jest martwe, więc nie wiem zbytnio do czego dążysz.

3. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Tym bardziej, że Vongowie mocno podzielili nawet przywykły do różnych "nieortodoksyjnych" pomysłów fandom, a nadchodząca trylogia z definicji ma być jak najbezpieczniejsza i nastawiona na szeroką widownię (co by pieniążki się zwróciły). Zresztą już po opublikowanych materiałach widać, że czeka nas żerowanie na stylistyce i klimacie oryginalnej trylogii, już nawet trylogia I-III była pod tym względem bardziej oryginalna.

4. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

A mnie serio irytują te zmiany detali na siłę "byle sobie zmienić". Tak pucusiowato zaczęli wyglądać szturmowcy...

Nawet gdy tutaj nie było za bardzo co zmienić, to pomalujmy łapę na inny kolorek:

5. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Ten gość jest... jest taki nijaki (pomijam, że BIAŁY piechur go goni, aż dziw, że jeszcze nie ma awantury i nawiązań do niewolnictwa :F)

6. Letho

Letho Nowy

Czy ja mam wrażenie, czy ta maska tego sitha nie podpada pod maskę Revana? Baaardzo podobna.

7. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Też miałem takie wrażenie i może na to liczą, jedna z bardziej popularnych i ciekawszych postaci w końcu. Gość się zwie Kylo Ren czy coś w tym stylu.

[​IMG] (w tym ujęciu bardziej Fallouty przypomina :D)

8. moskal

moskal Опричник

Hola, hola...

Skąd Sith? Od czasów Dartha Bane'a Sithów może być tylko dwóch (mistrz i uczeń). W kanonie (kanonie-kanonie a nie tymi nowymi zapchajdziurami) Sithowie wymarli.

9. Legend

Legend リヴェン

Może być 2 co nie oznacza, że tylko 2 na całą galaktykę. Tak samo małżeństwo oznacza związek 2 osób co wcale nie jest równoważne faktowi, że na Ziemii istnieją 2 osoby.

Sevgart lubi to.
  10. Elas

Elas Genialdo

Problem w tym, że reszta Sithów została wymordowana :p chyba, że znowu ktoś zaczął błądzić po zapomnianych grobowcach :D

11. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Jedno niewielkie, ale Palpatine i Vader mieli w **** uczniów, którzy mieli władze nad Mocą, ale Sithami oficjalnie nie byli. Luminya bodajże, StarKiller i kilku innych.

12. de Ptysz

Stworzenie nowego Sitha dla nadchodzącej trylogii to akurat małe piwo skoro wywalono do kosza Expanded Universe. Śmieszno-strasznie było raczej w tym ostatnim, gdzie zwłaszcza w okresie Galaktycznej Wojny Domowej po pokonaniu kolejnego Sitha pączkowało kilku nowych.

13. moskal

moskal Опричник

W późniejszych uniwersach przyjęto, że jakiś ciul wskrzesił Sitha, zabrał mu wiedzę, zabił go i w taki sposób Sithowie się odrodzili. Skoro nie uwzględniono tych tutaj jako źródło renesansu Ciemnej Strony, no to wątpię by tutaj to poszło.

14. McFlash

McFlash Panzer Pony

No dobra, czym się różni historia Gwiezdnych Wojen od Mody na Sukces?

15. de Ptysz

W Modzie na sukces nowy właściciel nie stwierdził, że 90% odcinków jest niekanonicznych ;)

16. Krakau

Krakau Ten, o Którym mówią Księgi

Mało ślubów w tych Star Warsach, żądamy wincyj!

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

I wprowadzenia postaci Darth Ridża!

Ogólnie "tych złych" ciutkę już pokazali, ciekawi mnie czy będzie z tego jakaś większa głębia na III epizody, czy będzie pokonywanie ich fazami i "uber zło" pokazane dopiero w VII części.

18. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Wszyscy Panowie dostają po czerwonej za spam, a Ciebie Goliat upominam za spam słownie (tak jakbyś taką kartkę dostał, bo nie chce mi się zdejmować z funkcji specjalnie ciebie na tą okazję).
    Do osób udzielających się w tym temacie - troszeczkę pozorów merytorycznej dyskusji zachowajcie, bo jak dla mnie nie przedstawiacie takową nic lepszego, pod względem robienia OT, niż ci których obdarzam ostami za spam w dziale MP.
    Sugeruje więc powrót do merytorycznej dyskusji, bo inaczej temat Wam wywalę.

19. Kolczak

Kolczak Ten, o Którym mówią Księgi

20. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Zapowiadali spin-offy. A nie ma SW w nazwie, może z tego samego powodu co w Middle Earth: Shadow of Mordor nie ma LoTR.

21. de Ptysz

Może chodzi o to, aby szary widz nie pomylił tych spin-offów z nadchodzącymi epizodami? Imho ciekawe, czy te poboczne filmy będą typowo dla nerdów, czy może chcą nimi zdobyć też nową publikę.

22. de Ptysz

Ujawniono oficjalny plakat Ep. VII:

23. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Czy komuś obiło się o uszy czy któraś z naszych telewizji wpadła na błyskotliwy pomysł emisji dotychczasowych części Gwiezdnych Wojen przed premierą kolejnej części? Niby jesiennych ramówek jeszcze nie ma ale może coś już dotarło do fanów?

24. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Film wychodzi w grudniu. Zapewne zaczną się ok. pazdlziernika-listopda. Tak z 6 tygodni przed premierą.

25. de Ptysz

Jest nowe info o antagonistach i sytuacji geopolitycznej uniwersum:
    http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/1...jny-przebudzenie-mocy-j-j-abrams-o-kylo-renie

Zatem wychodzi na to, że ów Najwyższy Porządek to jakaś turboradykalna frakcja (albo naśladowcy?) Imperium, która chce zafundować Galaktyce kompleksową rewolucję społeczną, czyli coś w stylu współczesnych leninistów. Zaś Kylo Ren to hunwejbin, który powiesił sobie nad łóżkiem portret Vadera-Führera.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie