Star Wars - najnowsze filmy

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Kolczak, 25 Czerwiec 2014.

1. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Member Rogue Squadron?

Member X-Wings?

Member Porkins?

Nie wiem jeszcze, czy iść na to do kina, czy nie, South Park mógł zmienić lekko moje spojrzenie na nowe Star Warsy ^^

2. Capricorn

Capricorn 6 kwietnia

Wiadomo, że i tak się pójdzie zobaczyć, żeby później móc marudzić na równi z tymi co już widzieli. :D
    Jedyna rzecz jaka mnie do tej pory zaciekawiła w VII epizodzie, to : kim jest Snoke? - Snuke? - Snitch? czy jak mu tam.
    Hey! Hey! Member Mace Windu?

3. moskal

moskal Опричник

Capricorn lubi to.
  4. Severian

Severian Doctore

Ło matko. Niby giną ci Sithowie i Mroczni, a jednocześnie mnożą się jak króliki w Australii. Do tego co jeden, to potężniejszy.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

5. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

W IX części okaże się, że on miał tajemnego mistrza, który był prapraprapradziadkiem Revana i w epizodzie X okaże się, że jego mistrzem od początku był Darth Vader, który nigdy nie zginął, a cofnął się w czasie i został własnym dziadkiem (podobno scenarzyści Futuramy maczali w tym palce). Epizod XII będzie natomiast resetem serii i wtedy będzie Star Wars Legends, Star Wars JJ Abrams i REAL CANON STAR WARS DISNEY™,przy czym zostawią tylko Kylo Rena, bo był najzabawniejszą postacią w historii (chyba, że przejdzie operację nosa, wtedy też dednie).

Severian lubi to.
  6. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

A gdzie tam!

Przecież wszyscy wiedzą, że Snoke to uczeń Jar Jara, który był tak potężnym Sithem, że wszystkich oszukał.

No spójrzcie na te czerwony sithowskie oczy:

Widzicie te perfidne wyrachowanie?

7. moskal

moskal Опричник

Dlatego nie podobało mi się (i nadal nie podoba) ciągnięcie wątku Imperium vs Rebelia i wykorzystywanie postaci z de facto zamkniętymi już historiami.

filip133 lubi to.
  8. Capricorn

Capricorn 6 kwietnia

Mi się ta fanowska teoria z Jar Jarem bardzo podobała. Byłby to prawdziwy plot twist przez duże P, a szczęki spadałyby masowo.
    Musiałby mieć jedynie bardzo mocne wejście , żeby szybko otrząsnąć widza z głupkowatego Jar Jara.
    Nawet jeśli chodzi o wygląd, to widziałem kilka fan artów, gdzie Darth Jar Jar wyglądał zacnie :D

9. moskal

moskal Опричник

10. ers

Teoria że Jar Jar to Snoke :)

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

11. moskal

moskal Опричник

Opinia o Łotrze 1 (po polsku)

Inna, bardziej o wcześniejszych (nowa, stara trylogia; to co teraz)

Ostatnia edycja: 14 Grudzień 2016
  12. moskal

moskal Опричник

Jest teoria, że Łukasz Skajwalker będzie ostatnim Jedi, ale... Kylo Rei

13. PIAJR

PIAJR Ten, o Którym mówią Księgi

Jestem z pokolenia, które chodziło do kina na epizody 1-3 i jeśli mam być szczery to "Przebudzenie Mocy" bardzo mi się podobało. Oczywiście, zgadzam się, że to VII to IV zrobiona od nowa, itd., itd., ale do jasnej cholery - po dziadowskiej jedynce, dwójce przypominającej bardziej kolejny odcinek Klanu czy innego brazylijskiego tasiemca i ledwo broniącej się trójce wreszcie ktoś zrobił przyzwoity film w tym uniwersum. Rozumiem ból pewnej części ciała wynikający z wyrąbania w kosmos - czytaj do Legend całej masy komiksów, książek itd., ale bądźmy szczerzy znaczna część z tego co ukazało się z logiem SW było co najwyżej mocno przeciętne. Bądźmy szczerzy, ale dla ludzi, którzy znają serię tylko z filmów to wprowadzenie całej masy postaci z obecnych Legend tylko zaciemniło by obraz. A tak mamy w zasadzie powtórkę ze starej trylogii, która bije części z numerkami od 1 do 3 na głowę. Ja wiem, ja wiem, że one są fajne pod względem rozbudowania tego świata, ale do cholery - czy tylko ja widzę jak paskudnie zestarzało się "Mroczne Widmo", albo "Atak Klonów"? W porównaniu z tym "Przebudzenie Mocy" będzie dało się oglądać nawet za naście lat.
    Osobiście śmieszy mnie mamranie fan bojów, że Disney zły, bo gdyby nie ten zły Diznej to raczej byśmy się VII nie doczekali bo Lucas odcinał by kupony od popularności i jęczał jak to go nie zrozumieli źli fani.

sir Raleigh i Piterdaw lubią to.
  14. moskal

moskal Опричник

Takie drobne nowinki.

1. Tytuł "The Last Jedi" uzyskało już oficjalne tłumaczenie na kilka języków i Jedi występuje w liczbie mnogiej.
    2. Jar Jar ostatecznie wrócił do Naboo gdzie został ulicznym cyrkowcem

15. ers

Czyli kontynuuje swoją misję robienia wszystkiech w uja i kontrolowania galaktyki z cienia. #DarthJarJar

Capricorn lubi to.
  16. moskal

moskal Опричник

Przecieki

17. moskal

moskal Опричник

Walka Maula z Obi Wanem. Jak dla mnie - porażka...

18. ers

Chciałem wrzucić do zapowiedzi, ale przypomniałem sobie o tym temacie.

Jak dla mnie 7 była taka trochę Meh…

Łotra nie oglądałem.

Może 8 będzie lepsza od 7?

moskal lubi to.
  19. Kolczak

Kolczak Ten, o Którym mówią Księgi

Jeśli nie oglądałeś Łotra to musisz nadrobić, jest o niebo i jeszcze raz niebo lepszy od 7, co do 8 zobaczymy.

20. filip133

filip133 Ten, o Którym mówią Księgi

A można prosić o jakieś źródło? Aż mnie to zaciekawiło mocno, czy jest jakieś oficjalne potwierdzenie o tym...

21. ers

Darth Jar Jar w dalszym ciągu realizuje plan odszukania wszystkich w galaktyce.

22. moskal

moskal Опричник

"Aftermath: Empire's End" - trzecia książka z trylogii "Aftermath", bodajże tom I

23. ers

A czy te książki są częścią nowego kanonu, czy legend?

24. moskal

moskal Опричник

25. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie