Steel Panthers miniAAR - czyli jak to jest dowódcą być

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Elas, 5 Styczeń 2014.

1. Elas

Elas Genialdo

W tej i następnej, już rozegranej rozgrywce, to raczej mało możliwe tak, żeby te dane były przy okazji prawdziwe :p w rozgrywcę która się szykuje postaram się to zrobić.
    --------------------------------

TURA 24

Na południowym zachodzie dobiłem moździerz i zniszczyłem dwie ciężarówki. Przeciwnik w swojej turze ostrzelał mi piechotę i zajął ciężarówką flagę, która chwilę później została zniszczona. Flagę odzyskałem... wjeżdżając tam swoją ciężarówką a potem ją cofając. Ha!

Północny-zachód, tura faili. W wrogiej turze straciłem PzIV. W swojej unieruchomiłem swojego próbując zająć flagę, będę musiał podrzucić tam coś innego, co ją zajmie. Przynajmniej osłona flagi będzie, geh.
    Na dodatek moje czołgi nie są w stanie przebić się przez frontowy pancerz H-39...

Na północy płonie moje SPAT i jeden czołg. Wrogie H-39 znowu zniknęły w tym przeklętym lesie, ale za to wyeliminowałem AT i przystrzelałem AA.

TURA 25

Na południowym wschodzie przeciwnik znowu zajął flagę ciężarówką. Pogoniłem wrogą piechotę, która w jego turze wpadła pod mój ostrzał. Przy próbie odbicia flagi straciłem ciężarówkę – postanowiłem postawić na niej czołg, niech się męczy! Tym bardziej, że w krzakach zaraz obok niego na pewno są wrogie jednostki, po prostu ich nie widzę. Znowu...

Na północnym zachodzie kolejne czołgi płoną. Nawet nie mam siły liczyć ile. W mojej turze wymiana – PzIV za H39. Niby mam więcej czołgów, ale te topnieją błyskawicznie.
    W tych właśnie chwilach (jak i dzięki lekturze pewnej książki) widzę, jak wiele błędów popełnili Francuzi w trakcie IIWŚ i jak wiele szczęścia mieli Niemcy.
    Cóż, ja go nie mam.

W centrum bohaterskie czołgi III Rzeszy... wycofują się z powodu ostrzału piechoty. Co ****a? Naprawdę? Naprawdę?! Dwa PzIII i PzIV wycofują się bo zostały ostrzelane przez broń małokalibrową? ****a kpina, po prostu kpina.
    Pogoniłem trochę piechoty, wykryłem dwa czołgi, jeden swój wysłałem na zachód – i właściwie tyle.
    Na południu natomiast wroga sekcja KM została rozbita przez mój oddział załogi, który został w mieście po zniszczeniu któregoś z czołgów. Lol!

TURA 26

Na całym południu jedynie poganianie nielicznej, wrogiej piechoty, więc skupmy się na północy. Zacznijmy od zachodu.
    Wobec straty kolejnych czołgów (dwa w turze mojej+przeciwnika) i faktu, że mam flagę, postanowiłem się po prostu zabunkrować w krzakach. Niech teraz on zobaczy, jak to fajnie jest się atakować. W tym rejonie innych flag i tak nie ma.
    Ale w centrum odpuścić nie mogę. Powoli nacieram, chociaż powoli zaczynam się zastanawiać, czy jest w tym sens. Może lepiej byłoby rzucić wszystko do miasta i je zabezpieczyć? Przy obecnych siłach i tak nie mam co liczyć na kolejne przełamanie.
    No i z racji małej ilości screenów – coś z większej skali. Wraz z dymem. Czyli chaos, po prostu chaos!

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie