Technika wojskowa po '89

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Camillo, 1 Czerwiec 2014.

1. McFlash

McFlash Panzer Pony

Silnik zastąpiono kompanią napędową (nawet 40-50 ton się ruszy popychane przez stu żołnierzy). I o wiele łatwiej się wymienia zepsute części.

2. Rhey

Rhey Znany Wszystkim

3. Irkuck

Irkuck Nowy

4. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Artykuł z pogranicza fantasy i science-fiction. Zero konkretów, a o tym dlaczego JASSM-y tyle kosztują nic nie ma. :rolleyes:

5. Camillo

Camillo Ten, o Którym mówią Księgi

Zadam pytanie ignoranta. Czy ktoś coś słyszał ostatnio o pl-01? Rozbawił mnie wpis na wiki (nawet niemały artykuł jest o nim!) "Według założeń projektantów pełny prototyp ma zostać ukończony w 2016, a produkcja seryjna ma ruszyć w 2018 roku". Ja przepraszam, jaka produkcja i dla kogo. I jak duże te serie? :D Ktoś coś?

6. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jest cisza, bo Borsuk jest na tapecie i jak przeforsuje się (krzyżuję palce), że nie będzie musiał pływać, to CV90 powinien wygrać od ręki (krzyżuje palce u stóp). A, że PL-01 to CV90 obity dyktą...

Z resztą wieżowe systemy wsparcia ogniowego u nas leżą (patrz: Wilk).

7. Severian

Severian Doctore

PL-01 to fikcja, która nigdy się nie zrealizuje. Czeka na niego miejsce koło Andersa ;)

8. Camillo

No cóż, czyli jednak wszystko po staremu. Myślałem, że umknęły mi jakieś newsy ;) A z nowymi BWP, to przecież PHO ma wielkie aspiracje stworzyć sth new do 2019 roku. I wyjdzie pewnie draka, jak z Krabem, zwłaszcza, że zabiera się za to HSW. Więc CV-90 może i uda się kupić, ale w okolicach 2020 ;)

9. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Drakę w Krabie nie zrobił HSW a OBRUM... a wóz będzie na 90% oparty o licencję, a nie autorski, bo stworzenie czegoś od zera to 10-15 lat roboty i pełnego finansowania.

10. Severian

Severian Doctore

Do 2019 roku to dojdą do wniosku, że potrzebują czasu do 2025 ;) Tu trwa wielkie wyważanie otwartych drzwi.

11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

12. Camillo

Krab to Bumar :p

O Centauro dzisiejszy wpis czytałem. Niestety sporo prawdy. Przy tym chyba w komentarzach pod tym artykułem ktoś pisał, że kończy się licencja na Rośki. Rly?

13. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Cena, Puma jest dużo za droga. Jedyną sensowną opcją jest CV od Szwedów, dorzucić jeszcze Centauro od Włochów i jestem cały zadowolony.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

14. Camillo

Poza tym Puma nie pływa.

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Centauro jest na kołach, więc po co?

16. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Hong i Severian lubią to.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie