UrW - Unreal World - Czyli jak przeżyć w surrealistycznym świecie późnej Epoki Żelaza

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Matheos, 22 Listopad 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Nie nie zamierzam spraszać gości - nie wiem jak to dokładnie wygląda - nie wiem w jaki sposób NPCe by miały się wyżywić/zbierać żarcie

2. Matheos

Co by nie było że kolejny porzucony AAR - nie miałem czasu muszę zbierać bibliografię do pracy "magazyniera" - dlategoteż nie miałem czasu na rozrywkę. By wam zaobrazować "rozmach" moich przygotowywań - postanowiłem zbudować domek wielkości 2x3 (środek, czyli podłoga) a ze ścianami to wyjdzie 4x5. By to jakoś zobrazować:

# # 00 #
    # $$ % #
    # % % #
    # % % #
    # # # #

#- ściana/ściana z oknem
    00- drzwi
    % - podłoga
    $$ - podłoga + piecyk

Mam nadzieję że odczytacie schemat ;P

By wam zobrazować ilości materiałów:

78 logs a mam 43/-35 (z tree trunks Alt + m -> L /małe/)
    18 slender tree trunks 2/-16
    50 boards 10/-40 (po ścięciu dużego drzewa w menu Alt + m Cut trunk into boards)
    45 stones 18/-27

Kamienie będą potrzebne do postawienia piecyka (35 kamieni) i piwnicy (nie takiej jaką mamy w domach ale taki schowek na żarcie dzięki któremu jedzenie wytrzymuje nieco dłużej nim się przeterminuje - taka jakby lodówka musi być zbudowana poza domem)

Ponadto mam 5 maja, a postać otarła sie parę razy o śmierć z głodu. Lecz póki co jakoś się trzyma dzielnie - a tymczasowo ma dosyć żarcia (tak na 2-3 dni)

3. Matheos

Powrotu raczej nie będzie (na pewno nie teraz - w trakcie pisania pracy magisterskiej) ale korzystając z mojego topicu chciałbym zainteresowanych poinformować - że od jakiegoś czasu UrW jest tytułem freeware z opcją dotowania twórcy. Ponadto wiele zmian od momentu gdy ja grałem (między innymi: możliwość pójścia za mąż, posiadania dzieci ;P). Sprawdziłem - save jest niekompatybilny albo ja jestem ślepy i czegoś nie umiem zrobić (raczej to drugie ;P)

4. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

No cóż, szkoda, miejmy nadzieję, że wrócisz. A w między czasie - powodzenia w pisaniu magisterki.

5. Matheos

Mam straszne problemy ze swoim promotorem (jak pisałem ostatni odcinek wspominałem że się zabieram do magisterki - normalnie już dawno powinienem mieć napisane - ale...) - mój problem polega na tym że promotor kolejny raz zmienił mi koncepcje pracy - to się powtarza i końca nie widać - co napiszę to źle - bo koncepcja musi być inna i tak już tkwię w martwym punkcie od dobrych kilku miesięcy, bezsens - powinno się zmienić system edukacji i wy*******ić w kosmos wszelakie prace licencjackie i takie tam... Matura, okej, ale po cholerę pisać pracę licencjacką/magisterską... (tym bardziej jak się trafi na ****** nie promotora)

Zamykam temat. Jeśli autor stwierdzi, że jednak warto wrócić do AARa, proszę o PW.
    Maciej

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie