Victoria MiniAAR - Czym aktualnie pykasz ?

Temat na forum 'Victoria - AARy' rozpoczęty przez zarek, 15 Kwiecień 2008.

1. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

ok ok, co możecie zasugerować mi, abym zrobił tu z dalszą grą? Warto podbić Syjam?

2. Konrad_k

Konrad_k User

jeśli chodzi o zostawianie surowcow dla popów to się nie opłaca:) Jeśli oczywiście się rozumiemy i chodzi Ci o tyrzymanie w magazynach tego minimum czego każdy pop potrzebuje:) lepiej trzymać tylko tyle ile ci potrzebne do produkcji, resztę sprzedać. Dlaczego? Bo jesli masz ustawione cła na + to popy będą kupować to co im potrzebne i będziesz na tym zarabiał:) Co do migracji to nie wiem czy na te słaba wartośc nie wpływa po prostu tag Azji;/

Podbij Chiny:p

3. 123przemek

123przemek User

Ja bym wrzucił screena ze swojego Egiptu ale nie wiem jak:shock:(nie śmiejcie sie;)

4. Knight_in_Fire

Nic nie rozumiem. Nikt mi nie migruje, przyrost mimo opieki zdrowotnej na poziomie Good jest ujemny... ... sporo popów przekształciłem na rzemieślników... w OZS - ach zostali mi niewolnicy... ...kolej na maxa... ...warto zrobić partie komunistyczne lub socjalistyczne dla Luangu? Dałoby to coś? Wiem, że był AAR, gdzie gościu ucywilizował Koreę (na Paradoxie).

Pytam się po raz kolejny: chce ktoś save'a, aby sprawdzić, co jest z tym save'em od VIC 1.04?

5. Bartolomiusz

Bartolomiusz Ten, o Którym mówią Księgi

A czy ci rzemieślnicy mają gdzie pracować? Bo jeśli nie mają, to uciekają do sąsiadów, jeśli tam są wolne miejsca w fabrykach.

6. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Jeśli masz niski standard życia, brakuje Im podstawowych dóbr to normalne, że będą umierać. Jako unciv nie licz na handel.

7. mechanus

mechanus Nowy

Baribal - Polskę wyzwoliłeś? :)

8. 123przemek

123przemek User

9. Knight_in_Fire

Po ucywilizowaniu w 1857 roku nastąpił niesamowity boom emigracyjny. Rząd Republiki Federalnej Indochin zdecydował, że dopełni wolę testamentu rozstrzelanego w 1852 roku cesarza Syjamu i wykupi okupowany przez Anglików nabrzeżny teren Morza Indochińskiego, który - według jego zeznań - należał do jego domeny. Był to dobry okres dla całego państwa.

Aby zapobiec izolacji, rząd ogłosił też wykup Malakki.

Rozwój kolejnictwa w Tajlandii.

Coraz więcej Europejczyków w RFI. W/g badań przybyło najwięcej Rosjan i Niemców. Aneksję Ava RFI traktuje jako otwarcie szeregu rozmów z Brytyjczykami o Birmie i byłym Monie.

Końcowy (VI) etap Programu Rozwoju Operacyjnego Indochin - odcinek Malakka.

Centrala Kolejowa (RROI - również końcówka). Rząd nie radzi sobie ze szkoleniem i przydzielaniem imigrantów do fabryk, problemem jest też zakup 'idealnej' ekonomicznie ilości surowców. Udało się uzupełnić pewne braki w armii. Pozostaje pytanie, co z kapitalistami.

10. Baribal

Baribal User

I ino. :) Nudziło mi się ciut, a jako że Niemcy się nie zjednoczyły, bo zostały upokorzone przez Francję, to poczułem się w obowiązku do przyłączenia Polski do brytyjskiej wspólnoty narodów. Po trochę długiej wojnie wyzwoliłem Polskę i sprzedałem im ziemie aż do Odry, potem zacząłem wykupywać Kongresówkę, ale już zostało mi za mało czasu i techów. Polska jest w gronie mocarstw i ma sporą armię.

11. Knight_in_Fire

Jakieś komentarze, sugestie?

Problemy opisałem wyżej.

12. Elm0

Elm0 Nowy

13. Knight_in_Fire

Ale ja się jeszcze uczę, kurna, no! Zresztą już mówiłem, że gram na kodach. Już zmiejszyłem nawet ilość piniyndzy! I co daje takie wytykanie oszustw? Tu nie Komisja Etyki Poselskiej, ni Strasburg, żeby wytykać słabą naturę ludzi! Co mówił obrończo Urban do Pawwia w mojej grze BYZ na A4K 0.62?

I dlaczego mi pieniędzy nie ubywa, ani nie przybywa po odkryciu techów?
    Ciężko przekształcać i przydzielać nowo przybyłe popy. Ma ktoś radę, na co kogo zamieniać?

14. A od kiedy ma się zmieniać ilosć kasy za techy...?

Sorry, ale na nevillu i cashu to ty daleko nie zajedziesz z nauką...

15. Sevgart

Sevgart Targowica

Mnie się zawsze wydawało, że gra jest po to żeby się bawić? To on niego zależy jak będzie grał i jeżeli sprawia mu to przyjemność to czego się czepiacie? Poza tym, nawet po grze na kodach można się nauczyć grać czysto (np. ja i EU2).

16. RappaR

RappaR Aktywny User

Knight in fire chciał uszłyszeć opinie innych, więc elm0 napisał co sądzi. I nie rozumiem czemu się tłumaczy? Jeśli uważa, że nie robi nic złego, to nie powinien się tłumaczyć. Jeśli uważa, że robi źle, to powinien przestać grać, bo go jeszcze wyrzuty sumienia dopadną.

17. Knight_in_Fire

Thx. A nevilla i moneya nie dawałem. Wszystko sejwy i waniliowe eventy.

18. 123przemek

123przemek User

Ale event 24037 zapewne dawałeś.

19. Baribal

Baribal User

A, nudziło mi się wczoraj :)

20. Maciej

Maciej Guest

Słabo z tym przemysłem ;]

21. Baribal

Baribal User

Grałem dla przyjemności, nie dla cyferek :p

22. Korzystając z wolnego dnia zagrałem Chile. Początkowe założenia nie przewidywały podboju kontynentu; chciałem jedynie stworzyć bogate, świadome i wykształcone społeczeństwo. Jednakże w końcowym czasie XIX w. zacząłem się nudzić, więc rozpętałem kilka wojenek. Co ciekawe, pomimo wysokiego bb ( >250), żadna z potęg nie wypowiedziała mi wojny. Dziwi mnie to, gdyż już kiedyś bawiłem się w podbój Ameryki Południowej. Grając Brazylią kilkakrotnie atakowały mnie FRA i UK. I to przy znacznie niższym bb. Wracając do Chile - grało się bardzo przyjemnie, lecz denerwowało mnie, że ludzie imigrują jedynie do stanów północnego Chile, Limy w Peru i..... Amazonii. W pozostałych częściach kontynentu stały puste fabryki, lecz imigracji nie było. Szkoda również, że chilijskie społeczeństwo, w rzeczywistości podatne na hasła socjalizmu, tylko raz wybrało partię socjalistyczną. Udało mi się wtedy rozbudować przemysł, lecz potem nastały czasy liberałów i nie miałem wpływu na wzrost gospodarczy. W ostatniej dekadzie wygrały konserwy i spadł pluralizm, ale imigracja nadal była ogromna. Niemały wpływ na nią miały reformy socjalne - wszystko poza zasiłkami i czasem pracy na najwyższym poziomie.
    Chciałem odkupić Gujanę, jednak nie mogłem z powodu.... dyplomatów :D Od początku XX wieku poprawiałem relacje z FRA, lecz ciągle spadały. Identycznie działo się w przypadku UK i NED. Podejrzewam, że to wina bb. A na wojnę z europejczykami nie mogłem sobie pozwolić bo nie miałem floty i technologii.

23. Knight_in_Fire

Tą Gujanę weź inaczej. Wciśnij F12 i wpisz 'neville' - naciśnij ENTER. I tak masz całą Amerykę i duże BB, więc nie zaszkodzi. Potem "wynegocjuj" - Gujanę dostaniesz za bezcen :eek:k:.

Jak tam kolej? I co wynajdujesz z techów aktualnie?

24. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Chryste panie. Nie wierzę w Ciebie, ale chyba nie wszyscy grają do tego stopnia na kodach? ;>

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie