Way of War goes to war - Jagged Alliance 2 1.13 AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez infantryman, 27 Lipiec 2010.

?

Czy w tym przypadku (i podobnych) powinienem wczytać grę?

1. Nie. Wojna to wojna. Zdarzają się różne, nawet najdziwniejsze, wypadki.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Tak. Najemnicy stworzeni przez użytkowników nie powinni ginąć w wyniku tak głupich sytuacji.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  1. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Heh, będzie ciekawie. Pytanie brzmi kto zginie?

2. McFlash

McFlash Panzer Pony

Nie lubię bronić tego sektora. Trudno się dobrze ukryć, kiedy atakuje jeden oddział wroga, a tutaj zapewne magicznie pojawią się posiłki z sąsiadujących sektorów (pal licho, że normalnie mają minimum 1,5 godziny drogi).

3. Milven

To chyba oznacza wielkie (za przeproszeniem) rżnięcie.;)

4. infantryman

infantryman Ten, o Którym mówią Księgi

Odcinek 104

Najemnicy w Grumm nerwowo oczekiwali przez całą noc na atak nieprzyjaciela. Ten jednak nie nastąpił, a oddziały Deidranny gdzieś się rozeszły. O świcie na lotnisku w Drassen wylądował samolot z dostawą z Bobby Ray's. Medievanna wreszcie dostała swoje upragnione 9 magazynków do Walthera WA2000. Oddział mógł ruszać do akcji.

Grizzly, Steroid, Leila, Casa, Shank i Maddog wsiedli do śmigłowca i polecieli w stronę Cambrii.

Po wylądowaniu na lądowisku przy szpitalu, oddział wsiadł do lodziarki i pojechał na zachód. Tuż za Cambrią najemnicy wykryli obecność wroga.

Stojąca na drodze żołnierka ostrzeliwała wysiadających z pojazdu najemników, jednak nieskutecznie. Jako pierwszy odpowiedział ogniem Steroid, trafiając ją dwukrotnie, jednak śmiertelną ranę zadała przeciwniczce Casa ze swojego RPK-74, którego kiedyś używał Mr T.

Obserwując teren przez swoją lunetę, Medievanna dostrzegła nadbiegających nieprzyjaciół.

Wtedy, niespodziewanie, snajperska kula przeszyła ramię Maddoga, który wskutek trafienia wypuścił broń ze swojej ręki, poważnie go raniąc.

Osłaniający prawą flankę Grizzly, dostrzegł nadchodzącą żołnierkę. Natychmiast chwycił za XM-177 i otworzył do niej ogień.

Idąc za jego przykładem, Shank przygotował swoje G36 i puścił z niego serię. Żaden z jego pocisków jednak nie trafił przeciwniczki.

Medievanna tymczasem kolejno zdejmowała idących nieprzyjaciół.

Ranna siwowłosa żołnierka zaczęła uciekać.

Jednak dopadł ją niedźwiedź Grizzly.

Medievanna spojrzała w prawo. Sprawdziły się jej przeczucia - zobaczyła tam znaczną grupę żołnierzy Królowej.

Niemal natychmiast najemniczka przystąpiła do neutralizacji przeciwników, zaczynając od tych najgroźniej uzbrojonych.

Steroid zajmował się w tym czasie tymi, którzy byli nieco bliżej.

Większość nieprzyjaciół rzuciła się do gwałtownego ataku, jednak spotęgowało to jedynie ponoszone przez Deidrannę straty.

Jakiś szpaner próbował postraszyć drużynę brawurową szarżą z dwoma pistoletami, jednak Medievanna spokojnie zdejmowała nieprzyjaciół wyposażonych w broń długą.

Szpan zakończył się, gdy żołnierz padł na ziemię z powodu krwawienia.

Wróg wreszcie dał za wygraną i zaczął się wycofywać.

Jednak jeden z nieprzyjaciół zdecydował się zakraść na najemników od prawej strony, chowając się za wysoką trawą.

Ale dopadł go czujny Grizzly.

Po chwili sprzątania, w zasięgu wzroku nie było już żadnych nieprzyjaciół. Medievanna wyruszyła na łowy eskortowana przez Steroida i Grizzliego.

Ukrywającego się pod stodołą nieprzyjaciela jako pierwszy zauważył Steroid...

... i bardzo szybko dał mu lekcję latania.

Badając teren, najemnicy stwierdzili, że wszyscy pozostali nieprzyjaciele musieli się wycofać.

WA2000... Jest ich tylko 176 egzemplarzy na świecie, z czego zaledwie 8 w USA, a w Arulco najemnicy zdobyli już dwie sztuki. Królowa musi mieć dziwny zwyczaj kupowania broni kolekcjonerskiej i rozdawania jej zwykłym żołnierzom. Okazało się również, że szpaner z dwoma pistoletami był tak naprawdę szpanerem z dwoma obrzynami. To dopiero szpan!

---

@ McFlash: P90 to pewnie świetny pomysł, ale zawsze jestem kilka odcinków do przodu z grą i moi najemnicy mają problem z miejscem w plecaku, dlatego preferuję pistoleciki jako broń przyboczną.

5. Ormus n2o

Ormus n2o Znany Wszystkim

Mp7 chyba jest dobrą High endową bronią przyboczną. A Mac 10 z tłumikiem mieści się w kaburze na Pistolet maszynowy. Ostatnio dużo zalegałem z nowymi odcinkami bo nowy komputer dostałem :D !!! Więc teraz się ciesze jak dziecko i pocinam (w końcu!) w wszystkie nowe gierki na full.

6. infantryman

Odcinek 105

Oddział ruszył lodziarką dalej na zachód. Gdy jechał przez góry, najemnicy wpadli w zasadzkę w jednej z przełęczy.

Jako pierwsza ogień otworzyła Casa ze swojego nowego WA 2000.

Grizzly natomiast zaczął robić świetny użytek ze zdobytego po ostatniej bitwie FN FAL-a.

Casa dostrzegła i zneutralizowała swój cel, stojący na skraju niezwykle gęstego lasu.

Również na pośrodku przełęczy widoczny był ruch nieprzyjaciela, co wykorzystała Medievanna.

Casa i Steroid tymczasem mieli pewne trudności ze zdjęciem żołnierki przemykającej pomiędzy drzewami.

Grizzly próbował ją dopaść wystrzeliwując w nią granat ogłuszający z granatnika, jednak odbił się on od drzewa, nie czyniąc jej żadnych szkód.

Przeciwniczka próbowała schować się za samochodem, jednak szybsza była Casa, trafiając ją w głowę.

Przy przydrożnych głazach pojawił się kolejny żołnierz Królowej, niemal natychmiast zdjęty przez Grizzliego.

Tuż za nim biegł jeszcze jeden nieprzyjaciel, zastrzelony przez Casę jednym celnym strzałem w głowę.

Po chwili spokoju, w zasięgu strzału pojawiła się kolejna żołnierka, która od razu dołączyła do swoich poległych towarzyszy.

Wyglądało na to, że pozostałych wrogów trzeba będzie wytropić.

Nie trzeba było jednak daleko szukać. Ostatnia przeciwniczka w sektorze chowała się nieco dalej za przydrożnymi głazami. Ostatecznie jednak, nie uchroniły one jej przed nieuniknionym.

Koniec! To była krótka i bardzo łatwa potyczka.

Łup nie zrobił wrażenia na drużynie.

---

@Ormus n2o: MP-7 pewnie jest świetne, ale jeszcze nie zakończyłem nawet implementacji KAC PDW, a budżetu jednak nie mam zbyt wielkiego ;).

7. infantryman

Odcinek 106

Najemnicy przejechali spokojnie kolejne kilkanaście kilometrów, aż napotkali oddział Królowej niedaleko Grumm.

Na szczęście, najbliżej stojący żołnierz był głuchy i nie był świadom faktu, że najemnicy zatrzymali swój samochód tuż za nim i z niego wysiedli.

Maddog położył się na ziemi, rozstawił MG36 na dwunogu i rozstrzelał nieszczęśnika.

W pobliżu był jeszcze jeden nieprzyjaciel, który został równie szybko zdjęty wspólnym wysiłkiem Shanka, który wreszcie kogoś trafił, oraz Grizzliego.

Na miejsce zaczęli się zbiegać kolejni żołnierze, którymi natychmiast zajęli się snajperzy.

Na północnej stronie, zza drzew wyłoniła się nagle żołnierka. Medievanna od razu wystrzeliła do niej, trafiając jednak w jej hełm.

W zasięgu wzroku zaczęło się pojawiać coraz więcej żołnierzy wroga.

Zza drzew wybiegł jeszcze jeden nieprzyjaciel, jakiś mięśniak.

Zanim ktokolwiek mógł zareagować, oddał strzał, trafiając Grizzliego w ramię.

Zapłacił jednak za to drogo, ginąc od snajperskiej kuli.

Nieprzyjaciel był coraz bliżej.

Steroid tymczasem odpierał dywersyjny atak na lewą flankę drużyny.

Na skrzyżowaniu dróg, nieprzyjaciele zostali w przeciągu kilkunastu sekund wystrzelani jak kaczki.

Kolejny rozbity na drodze oddział Deidranny.

8. Ormus n2o

Lol wtf wut? Czemu tak cicho? :D Byłem z deka zajęty. Testowałem mojego nowego (W końcu!) kompa. Jako, że praktycznie żadna gierka wydana po 2007 roku mi nie chodziła to chyba czas na upgrade :). Ale teraz już jestem. I od razu mam pytanie. Czemu się wycofałeś z Grumm? Wyglądało to na to, że dobrze ci idzie.

9. infantryman

Cóż, zaczął się rok akademicki, i czeka mnie dosyć pracowity semestr, więc odcinki będą się ukazywać znacznie rzadziej, niż dotychczas.

Wszystkie gry wydane po roku 2007 to popamole, więc nic nie traciłeś ;).

Z Grumm się nie wycofałem, tylko siedzę w kopalni i szkolę milicję, bo jak się zajmuje miasto za jedynym zamachem to potem trudno jest je obronić.

10. Milven

Popamole? Fajne słowo, muszę sobie zapisać;)

11. Ormus n2o

W Grumm wystarczy siedzieć w kopalni. Przeciwnicy będą tylko kopalnie atakować. Więc tak właściwie to tylko 2 sektory milicji potrzeba i 2 snajperów. I raczej tego nie zmienili w 1.13 bo w podstawce na 100 % tak jest.

12. infantryman

Odcinek 107

Po ostatniej potyczce, najemnicy pojechali lodziarką w stronę Chitzeny. Po ponad godzinnej podróży natrafili na blokadę drogową...

Ho, ho, wygląda na to, że Deidrannie nie podoba się to, że oddział najemników może sobie jeździć po drodze rozbijając kolejne jej oddziały i postanowiła wreszcie się tym na poważnie zająć.

Ale drużyna nie dała się zaskoczyć i zamiast wjeżdżać pod lufy dziesiątkom wrogich żołnierzy, szybko wyskoczyli z samochodu i zajęli pozycje w pobliskich zaroślach.

Casa i Medievanna natychmiast zaczęły obserwować okolicę przez swoje lunety, zdejmując dostrzeżonych nieprzyjaciół.

Wtem, z ukrycia wybiegł umięśniony czarnoskóry przeciwnik z kałasznikowem, nacierając na prawą flankę oddziału.

Jednak niemal od razu nadział się na kule zawsze czujnego Grizzliego.

Zza głazów wyłoniła się sylwetka skradającego się nieprzyjaciela. Popełnił on fatalny błąd, na krótką chwilę wystawiając się na ogień Casy.

Ułamek sekundy wystarczył najemniczce, by przestrzelić na wylot głowę nieszczęśnika.

W tym samym czasie, nacierający nieprzyjaciel został wreszcie wykończony przez amerykańskiego niedźwiedzia.

Sprowokowana przez strzały, żołnierka wybiegła przed drogową barykadę, ku własnej zgubie.

Momentalnie, dokładnie w tym samym miejscu pojawił się kolejny żołnierz Królowej.

Umierając, poleciał wprost na ciało poprzednio zabitej przeciwniczki.

...

I w ten sposób stali się jednym.

Ludzie Deidranny naprawdę niczego się nie uczą! Ignorując los, jaki właśnie spotkał jego towarzyszy, na linię strzału wbiegł kolejny żołnierz.

Znudzona całym tym strzelaniem do kaczek Casa spojrzała w lewo. W lesie czekało wielu zaczajonych wrogów. Jednak nie przejawiali jakiejkolwiek elastyczności taktycznej i siedzieli tam nawet wtedy, gdy było już jasne, że ich plan się nie powiódł.

Jak można oczekiwać, pierwsza żołnierka od razu skończyła leżąca w kałuży krwi z przestrzeloną głową.

Maddog wypatrzył tymczasem nieprzyjaciela zbliżającego się z lewej strony...

...i natychmiast posłał w jego kierunku grad pocisków.

13. infantryman

Odcinek 108

Ostrzał Maddoga był jednak niecelny. W tym samym czasie, nieco dalej, za drzewami, czaił się inny żołnierz królowej.

Widząc jaką trudność jej towarzyszowi sprawia zdjęcie tego celu, Medievanna jednym precyzyjnym strzałem w głowę unieszkodliwia przeciwnika.

Po tym wystrzale nikt już nie odważył się zaatakować pozycji najemników.

Dlatego też Casa wyruszyła wytropić ukrywających się nieprzyjaciół. Na wszelki wypadek towarzyszył jej Steroid.

Najemniczka nie musiała daleko iść, by dostrzec chowającego się za barierą żołnierza. Niemal natychmiast postrzeliła go w ramię.

Trafiony nieprzyjaciel wezwał poprzez radio wsparcie i padł na ziemię, w nadziei, że uchroni go to przed kolejnymi pociskami.

Ułamek sekundy później, koło barykady było już dwoje kolejnych żołnierzy.

Z ukrycia wywabiony został również skradający się przeciwnik.

Medievanna natychmiast wybiegła, by włączyć się do walki.

W tym momencie, Casa oddała kolejny strzał, zabijając żołnierza stojącego tuż przy swoim ciężko rannym towarzyszu.

Kolejną jej ofiarą został nieprzyjaciel przykucnięty przy barykadzie. Wnętrzności z jego przestrzelonej głowy straszliwie ją ubrudziły.

Ciężko ranny żołnierz wraz z kilkoma ostatnimi towarzyszami próbował uciec, ale było już za późno.

W końcu i on poległ, jako ostatni.

Oddział broniący drogowej barykady został rozbity.

14. Milven

Hura,jak miło, żeś wrócił;)

15. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Dobry AAR, tylko szkoda że już się kończy, zaś moje PW z postacią nie doszło.

16. infantryman

AAR jeszcze się nie kończy, zostało jeszcze trochę rzeczy do zrobienia :). Inna sprawa, że mam teraz znacznie mniej czasu na regularne dodawanie odcinków. A PW z postacią do mnie dotarło i mam ją zapisaną na dysku, tylko nie wpisałem jej jeszcze w kolejkę na pierwszej stronie tematu, co za chwilę zrobię.

17. infantryman

Już prawie skończyłem pisać odcinek, gdy po przypadkowym naciśnięciu jakiejś niewinnej kombinacji klawiszy (ctr+shift czy coś podobnego) nagle zamknęła mi się przeglądarka. 50 minut bezpowrotnie utracone. Precz z google chrome! Precz z warszawskim komputerem!

18. Laveris de Navarro

Mam nadzieję, że odcinek jednak będzie... ;) Szkoda byłoby ot tak przerwać ten AAR.

19. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Jajca by były jakbyś Inf przypadkiem skasował sejwa :p
    Tak czy kwak czekam na wypociny ;)

20. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

No nareszcie udało mi się przeglądnąć cały AAR.
    Czekam teraz na następny odcinek.

21. infantryman

Odcinek 109

Dążąc do standaryzacji AAR-ów, zdecydowałem, że od teraz podpisy do obrazków będą pod, a nie nad nimi.

Po rozbicu blokady drogowej najemnicy porzucili lodziarkę w pobliskich krzakach i skierowali się na zachód, w stronę wyrzutni SAM. Po półtoragodzinnym marszu wreszcie dostrzegli w oddali instalację wojskową położoną tuż nad brzegiem oceanu, pośród tropikalnych drzew.

Zgodnie z przyjętym planem działania, ranny Maddog będzie z oddali wspierał najemników ogniem ze swojego MG36, podczas gdy reszta oddziału zakradnie się pod ogrodzenie bazy.

Gdy drużyna była tuż przed siatką, Medievanna dostrzegła pierwszego nieprzyjaciela. Był to elitarny komandos Królowej, uparcie wpatrujący się z nieznanego powodu w ścianę.

Strzał w głowę być może go nauczy, że na służbie wartowniczej trzeba uważnie obserwować otoczenie chronionego obiektu, a nie jakieś napisy na ścianach.

Casa w tym samym czasie obserwowała główną bramę. Zauważyła stojącego tam strażnika. Bez chwili zastanowienia, oddała strzał. Przeciwnik dostał w hełm, ale i tak był ciężko ranny.

Usłyszawszy wystrzały, wartowniczka schowała się za budynkiem, próbując zza niego ostrzeliwać oddział najemników. Jednak jak tylko się wychyliła, jej głowa została przedziurawiona pociskiem z karabinu Leili.

Najemnicy obserwowali wszystkie strony, z których mogliby wybiec nieprzyjaciele. Jednak ich pozycja nie była zbyt dobra, bo celnie rzucony granat mógłby gwałtownie zakończyć całą zabawę.

Zza budynku kontrolnego wyłonił się inny komandos.

W tej samej chwili, Shank dostrzegł nacierającego z drugiej strony nieprzyjaciela.

Mając słabe umiejętności strzeleckie, Shank polegał na ilości wystrzelonych pocisków. I rzeczywiście, jeden z dziewiętnastu wystrzelonych naboi dosięgnął celu.

Na północ od budynku kontrolnego wyszedł kolejny komandos.

Steroid natychmiast zareagował, celnie wystrzeliwując jeden pocisk z FAMAS-a.

Choć przeciwnik zniknął już z pola widzenia, nie mógł uciec daleko. MG36 Maddoga zaczął wypluwać z siebie potworne ilości pocisków. Ostrzał musiał być choć trochę skuteczny, sądząc po jękach, które dało się usłyszeć.

Kolejny przeciwnik zajął miejsce zabitej wartowniczki za budynkiem garnizonowym. Podobnie jednak jak ostatnio, natychmiast nadział się na celny ostrzał Grizzly’ego.

Medievanna błyskawicznie się odwróciła i wystrzeliła, trafiając bardziej oddalonego komandosa w głowę.

Steroid natomiast wykończył tego drugiego.

Ale ciągle pojawiają się kolejni źli ludzie.

Dwukrotnie trafiony żołnierz wciąż kombinuje, jak podejść nasz oddział.

22. Kentucky

No, nareszcie ;)

23. Laveris de Navarro

Tylko czekać na swój udział. :)

24. infantryman

Odcinek 110

Kombinator jednak znowu nadział się na kule Shanka. Trzeciego trafienia już nie przeżył.

Grizzly również uporał się ze swoim celem. Steroidowi natomiast udało się jedynie zatrzymać idącego na niego komandosa.

Ale poprawka Casy rozwiązała i ten problem.

Nieoczekiwanie, jeden z nieprzyjaciół wyszedł zza rogu budynku tuż przed pozycjami najemników.

Jak zawsze w tego typu sytuacjach, niezawodna okazała się być Leila. Zanim żołnierz zdążył nacisnąć na spust, miał dziurę w głowie.

Kolejny przeciwnik próbuje swojego szczęścia, wychodząc od południowej strony. Shankowi został tylko jeden nabój w magazynku, więc musi dobrze wycelować. Szanse powodzenia były minimalne, ale głupi zawsze ma najwięcej szczęścia.

-Poszukaj w ładownicy, imbecylu.

Nieprzyjaciel próbuje uciec. Ale wtedy do akcji włącza się Maddog, wypuszczając w jego stronę dziesiątki pocisków. Niestety, tym razem żaden nie trafia.

Casa podpowiedziała Shankowi, gdzie ma szukać amunicji. Nieprzyjaciel zdążył w tym czasie uciec z pola widzenia naszych bohaterów. Ślady krwi sugerują, że wszedł do wody.

Casa postanowiła wytropić uciekiniera. Jak się spodziewała, próbował on wymknąć się, brodząc w wodzie.

Cel, pal.

plusk

Tym samym bateria została zdobyta.

25. Kentucky

Co to za inwazja odcinków ;D ??

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie