Way of War goes to war - Jagged Alliance 2 1.13 AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez infantryman, 27 Lipiec 2010.

?

Czy w tym przypadku (i podobnych) powinienem wczytać grę?

1. Nie. Wojna to wojna. Zdarzają się różne, nawet najdziwniejsze, wypadki.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Tak. Najemnicy stworzeni przez użytkowników nie powinni ginąć w wyniku tak głupich sytuacji.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  1. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Zostaje ci się wycofać lub zginąć... Heroicznie. :D

A na serio: zatrudnij więcej najemników w ogóle. Nie tylko z I.M.P.a gdy tamci polegną.

2. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Czy ja dobrze rozumiem, czy ja jako Mr T przeżyję (przeżyłem?) Severiana? :D

Jak widać, sztachanie się pavulonem źle się skończyło ;)

3. infantryman

infantryman Ten, o Którym mówią Księgi

Odcinek 121

Większość żołnierzy AWA odpiera atak wrogów idących z zachodu. Severian, Iwetta i Barry nie mogą liczyć na niczyją pomoc.

Barry zostaje brutalnie dobity przez jednego z żołnierzy Królowej.

Iwetta również zostaje trafiona.

Severian wykrwawił się na śmierć...

Arekus i Mr T skutecznie jednak odpierają ataki wroga na swoim odcinku.

Choć prawie wszystko zostało już stracone, Pan T rzuca się, by uratować choćby Iwettę. Leave no man behind.

Pojawia się cień nadziei. W okolicy zjawia się nieoczekiwanie żołnierka AWA.

:(

W rejonie zaczyna być coraz więcej żołnierzy Armii Wyzwolenia Arulco. Gdyby tylko byli tu kilkanaście sekund wcześniej...

Iwetta szybko się wykrwawia. Ale zasłona dymna postawiona przez wroga zasłania ją przed jego wzrokiem. Niestety, za chwilę ona opadnie.

Mr T wpada na pomysł. Zaczyna zasypywać wrogów granatami z gazem musztardowym. Chmura iperytu może przysłonić Iwettą, oraz zabić żołnierzy bez masek przeciwgazowych.

Niestety, gaz musztardowy nie uratował Iwetty. Gdy tylko chmura po granacie dymnym opadła, została dobita przez wroga. Okrucieństwo wojsk Deidranny nie zna granic.

Na miejsce przybiega Arekus i zaczyna nękać nieprzyjaciół ogniem z Glocka 17.

Mr T również nie pozostaje bierny. Jedyne co im teraz pozostaje to zemsta.

Armia Wyzwolenia Arulco walczyła heroicznie, jednak nie udało jej się powstrzymać natarcia wroga z północy.

Mr T jest wkurzony nie na żarty. Wstaje równo na nogi trzymając w rękach RPG-16.

How do you like them apples?

Po nim dzieła zniszczenia dopełnia Arekus.

Gorzkie zwycięstwo.

Mr T i Arekus składają ostatni hołd poległym towarzyszom. Severian i Iwetta dzielnie walczyli o wolność Arulco od samego początku operacji.[​IMG]

[video=youtube;8YD4k7grVYU]http://www.youtube.com/watch?v=8YD4k7grVYU[/video]

4. Laveris de Navarro

Ciesz się że wygrałeś. A ja pewnie jeszcze poczekam, aż moja postać wejdzie.

5. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Oddajmy honory. Proponuję minutę niepisania (ciszy). :( [*][*][*]

6. Zoor

Zoor Ideolog gender

Przeczytałem sobie parę ostatnich odcinków - o matko, co za masakra! Szkoda Severiana i Iwetty - jak widać, szturmy wojsk królowej, ponawiane z krasnoarmiejską regularnością przynoszą w końcu skutek.
    Krew i flaki - tego trzeba było temu AAR-owi ;)

7. iwetta

iwetta Guest

I zginęła moja Iwetta, dzielnie się trzymała. Szczerze nie sądziłam, że tak długo przeżyje;)

8. Kentucky

Chyba wejdę do gry prędzej niż myślałem :confused:

9. Severian

Severian Doctore

A mówiłem - amunicja z Pavulonem! No cóż, ku chwale ojczyzny... ;)

10. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Pytanie: Potrzebujesz nowych rekrutów? Pomimo że wcześniej nic nie pisałem cały czas śledzę, jak się ma rozwój wydarzeń. Jedyne co mi przychodzi na myśl: Ale masakra... Swoja drogą: Die hard Jagged Alliance!

11. infantryman

Miejmy nadzieję, że nadal będziemy mieli je w obfitości :Devil:

Miło wiedzieć, że ktoś jeszcze to czyta. Każdy rekrut się przyda. Nie mogę zagwarantować, że zobaczy on akcję, ale kto wie? Może czeka nas jeszcze kilka podobnych rzezi ;).

- - -

A teraz małe podsumowanie dokonań naszych bohatersko poległych najemników.

12. Matheos

No to do dzieła:

Personalia :Matthew O'Connor
    Pseudonim: Hunter
    Portret : M3
    Kolory : Włosy - czarne , Skóra- ciemniejszy biały , Ubranie - ciemnozielony
    Charakter : Optimist
    Przypadłosc : Non-Swimming
    Specjalnosc : Sniper , Camouflage
    Umiejętności : Health +10, Dexterity +10, Agillity +20, Strenght +5, Wisdom +15, Leadership -20, Marksmanship + 30, Mechanical -15 (pozostało 25 pkt.)
    Poziom: z poz. 1 na 3, 25 pkt (jest teraz 0, myślę że powinno być okej, pomimo to proszę o sprawdzenie)

Edit: Chyba jednak coś jest nie tak... Musze znaleźć swój JA - i zobaczę jak to się robi w grze, bo już chyba zapomniałem

13. infantryman

Rozdałeś sobie za mało punktów. Zasady tworzenia w między czasie się nieco zmieniły z uwagi na zaawansowane stadium gry.

Poza tym radziłbym dodać sobie więcej do najważniejszych statystyk jak zdrowie, zwinność, zręczność, mądrość, strzelanie, bo to one decydują o skuteczności najemnika w boju i wykonywaniu innych zadań. Pozostałe cechy można sobie w znacznej mierze darować. W tej grze lepszy jest ekspert w jednej dziedzinie od przeciętnego we wszystkich. Być może warto również rozważyć stworzenie postaci kobiecej - tam kolejka jest nieco krótsza.

14. Kentucky

Nie mogę wytrzymać....
    Kiedy wystąpię?! :)

15. Matheos

Okej, infantryman. Składam rozdzielenie punktów na statystyki w twoje ręce, nie za bardzo wiem jak to wszystko teraz podliczyć. Priorytetem jest Marksmanship, Agility, Wisdom i Health, mogę całkowicie zrezygnować z Mechanical i Leadershipa, na korzyść tych wymienionych plus Dexterity. Więc składam swoją postać, już teraz w twoje ręce. Najlepiej wiesz co ci się przyda - weź jednak pod uwagę to że Priorytetem jest Strzelectwo. Co do tej zmiany, kurde gdzie to jest?

Co do zmiany płci, nie ma problemu. To jest tylko gra, a jak wiadomo my faceci bez kobiet nie obejdziemy się w życiu ;D. Jedynie co mi zostaw z pierwotnej postaci to kolor włosów, skóry i ubranie. Zdaję się na ciebie, i powtarzam Priorytetem jest Strzelectwo.

16. infantryman

Kiedy kolejnych dwóch męskich najemników z IMP zginie w boju. Trudno przewidzieć, kiedy to nastąpi. Równie dobrze wszyscy mogą zginąć w jednej bitwie, lub przejść cały szlak bojowy do Meduny w jednym kawałku.

Wszystko w cytacie, który zamieściłem w ostatnim poście.

17. Laveris de Navarro

Zginęło dwóch I.M.P.owców. Kto wchodzi? :)

18. Matheos

@infantryman: Wy edytowałem poprzedniego posta. Napisałem co zostawić z poprzedniej postaci, wygląd, priorytet Strzelectwo a teraz dodaję zostaw mi ksywę "Hunter", a więc teraz będzie nosiła ksywę "Huntress"

19. Kentucky

tia... jasne.... :p
    Wydaje mi się że user którego nick rymuje się z 'generis' ;)
    EDIT - a nie rymuje się jednak tak ładnie :(
    EDIT2 - już ładnie :)

20. infantryman

MatriXonBB i Burlak. Bieżąca kolejność jest na pierwszej stronie.

No może trochę przesadziłem, ale po prostu nie wiem jak duże będą straty. Zdarza mi się wygrywać bitwy pod rząd bez strat własnych, a innym razem coś nie wychodzi i ktoś ginie. Ale biorąc pod uwagę rosnący poziom trudności, oraz to, że jeszcze sporo walki przed nami, to można podejrzewać, że ktoś jeszcze polegnie.

21. Kentucky

Łeee....! A tak chciałem pohasać w krzakach z nożem i robić szast-prast na wrogach :(

22. Laveris de Navarro

Zostaje ci robić szast-prast AKM'em. ;)

23. Kentucky

Kiedy ja chcę aby w najmniej oczekiwanej chwili wróg poczuł na swej szyi zimną stal i ból przecinanej tętnicy! OMG, czy jestem psychopatą?

24. infantryman

Mam dobre wieści! Majstrowałem trochę przy plikach źródłowych i udało mi się zrobić, że mogę wynająć jeszcze czterech dodatkowych męskich najemników IMP. Nie działa to idealnie, bo ci dodatkowi najemnicy są trochę jak najemnicy-widma, bo się dziwnie pokazują w kartotece na laptopie i nie mają głosów, ale lepsze to niż nic.

Mam trzech męskich rekrutów (zakładam, że Matheos chce jak najszybciej wejść do akcji jednak jako mężczyzna-widmo) z aktualnymi postaciami. Jeśli ktoś jeszcze chce pojechać na wojnę do Arulco bez czekania, to zachęcam do zgłoszenia się! Mogą się rekrutować również właściciele poległych postaci. Nie ma też ograniczeń jeśli chodzi o wybór twarzy.

25. Nikt ważny

Nikt ważny Znany Wszystkim

Jesli by nie było kłopotu to bym zgłosił Nikite Ważnową.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie