Way of War goes to war - Jagged Alliance 2 1.13 AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez infantryman, 27 Lipiec 2010.

?

Czy w tym przypadku (i podobnych) powinienem wczytać grę?

1. Nie. Wojna to wojna. Zdarzają się różne, nawet najdziwniejsze, wypadki.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Tak. Najemnicy stworzeni przez użytkowników nie powinni ginąć w wyniku tak głupich sytuacji.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  1. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Mr T wziął ich wszystkich "na klate" :)

2. Severian

Severian Doctore

Łał, ładnie ich pozdejmowałeś :) A statystyki pewnie by się nie połączyły, gdybyś zwolnił zabitego - nie do końca pamiętam ten element gry, ale jest chyba taka możliwość.

3. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

No i kto jest mistrzem, no kto ich tak ładnie zdjął?:D
    A jak ktoś powie że nie ja... I pity the fool!

PS. THX za maczetę:)

4. MatriXonBB

MatriXonBB Znany Wszystkim

A więc zgłaszam kolejnego rezerwowego:
    Imię i nazwisko: Sam Fisher
    Pseudonim: Pain
    Portret: M7
    Budowa ciała: Normal
    Kolor włosów: Czarny
    Kolor ubioru: Czarny
    Charakter: Loner
    Przypadłość: Psychotic
    Specjalność: Night Operations, Stealth
    Health: 85
    Dexterity: 85
    Agillity: 85
    Strength: 85
    Wisdom: 85
    Leadership: 0
    Marksmanship: 85
    Explosive: 85
    Medical: 0
    Mechanical: 0

Swoją drogą świetny AAR, już się nie mogę doczekać aż Sam Fisher wejdzie do akcji. ;)

5. infantryman

infantryman Ten, o Którym mówią Księgi

Odcinek 9: Pożegnanie z San Moną

Następnego ranka, kolejny oddział Deidranny wkroczył do Omerty.

Stan Iwetty poprawił się na tyle, by drużyna mogła rozpocząć wymarsz.

Gangsterzy nieświętej pamięci Kingpina zmądrzeli, i nie odważyli się zaatakować drużyny we wschodniej dzielnicy miasta. Severian kupił tam specjalną podszytą kevlarem kurtkę skórzaną, jednak okazała się ona dawać mniejszą ochronę, niż zwykła kamizelka kevlarova.

Ledwie wyruszyliśmy, a Arekus domagał się już postoju na sen. Jego prośba nie została spełniona.

Drużyna pozwoliła sobie na sen dopiero po dotarciu do polany nieopodal Omerty.

Następnego ranka, wkraczając do zachodniej części Omerty, oddział natychmiast napotkał ludzi Królowej.

Najemnicy zajęli dogodne pozycje i czekali na nieprzyjaciół.

Nie musieli długo czekać, większość z nich została zdjęta przez Arekusa. W miasteczku nie uprzątnięto jeszcze ciał po poprzednich bitwach.

Severian miał pewne problemy z jednym z żołnierzy, który schował się za drzewem. Wszystkie pociski albo chybiały, albo trafiały w owo drzewo. Po kilku minutach, jedna z kul wreszcie dosięgła celu.

Kiedy kolejni wrogowie przestali już pojawiać się w polu widzenia, Medievanna ruszyła ze swoim Steyrem na łowy.

To było łatwe zwycięstwo. Wrogowie byli uzbrojeni głównie w starożytne niemieckie Lugery, ginęli masowo próbując się zbliżyć, by móc oddać strzał ze swoich pistolecików. I to ma być regularna armia?

6. Severian

Severian Doctore

Zacznie się, jak się zaczną pojawiać prawdziwi żołnierze, a nie ci rezerwiści z rezerwowego batalionu kuchennego :)

7. Medievista

"Nie jestem zwykłym najemnikiem"

To bylo dobre :)

8. infantryman

Odcinek 10: Przerwa

[video=youtube;mc2cYB470UU]http://www.youtube.com/watch?v=mc2cYB470UU[/video]

Po dotarciu do bazy rebeliantów, drużyna pozostawała tam niemal przez dwa tygodnie. Tyle czasu potrzeba było na naprawę ekwipunku. Czas starano się wykorzystać możliwie najbardziej produktywnie, Leila i Mad Dog zajmowały się naprawą sprzętu, Arekus i Severian zgłębiali arkana mechaniki, Pan T uczył się medycyny, Ira nadal kontynuowała trening strzelecki, a Iwetta dochodziła do siebie po ostatniej bitwie z Kingpinem.

W końcu, czternastego dnia operacji, można było wyruszyć w kierunku Drassen.

Po drodze napotkano patrol sił Królowej.

Medievanna wraz z Arekusem zdejmowali żołnierzy wroga z odległości 300-400 metrów. To było jak strzelanie do kaczek.

Jednak Arekus przeoczył jednego z nieprzyjaciół, który zdołał zbliżyć się do niego na odległość strzału z pistoletu. Iwetta spostrzegła nieprzyjaciela. Czyżby liczba zabójstw na jej koncie miała właśnie wzrosnąć o 25%?

Nie, iwetta chybiła, a żołnierza zabił ktoś, kto rzeczywiście potrafi strzelać. :p

Po chwili, kolejna grupka wrogów bezmyślnie weszła w pole rażenia Arekusa.

Medievenna poszła szukać uciekające niedobitki, ale szukała w złym miejscu, i pierwszy dopadł ich Arekus.

Ten oddział był jeszcze gorzej wyposażony od poprzedniego. Droga do Drassen stoi przed najemnikami otworem.

9. Milven

No ładnie idzie. W Drassen będą ciężkie walki?

10. infantryman

Nie spodziewam się ciężkich walk w Drassen. Ale nigdy też nie grałem na poziomie trudności Expert. Czytałem niedawno AARa rozgrywanego na poziomie Insane, i tam gracz już w czasie pierwszych walk w Omercie musiał unikać frontalnej bitwy :D.

11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Mineło 14 dni, jeśli nie zmieniłeś ustawień posiłków nie powinieneś i tak spotkać tam oporu.

12. Milven

Ech, czyli nici z Mr T w akcji :(

13. MatriXonBB

MatriXonBB Znany Wszystkim

Ech, czyli nici z Mr T w czarnym plastikowym worku. :p

14. Severian

Severian Doctore

Mr. T musi poczekać na swój worek ;) Przy okazji - ktoś go opatrzył czy nadal biega z otwartą raną? No i co mnie zastanawiało, w konfiguracji gry zmieniłeś, iż można szkolić umiejętność, która była na zero? Pamiętam, że w czystych JA2, JA2 Wildfire i 1.13 nie było takiej możliwości (przynajmniej jeśli ktoś nie zagłębiał się w konfiguracje gry).

15. infantryman

Mr T został opatrzony po bitwie przez Irę w bazie rebeliantów. Wspomniałem o tym w jednym z odcinków. Jeśli chodzi o szkolenie zerowych umiejętności, to chyba rzeczywiście musiałem coś kiedyś zmienić :).

16. infantryman

Odcinek 11: Czy to już Drassen?

Drużyna zrobiła sobie popołudniowy przystanek przed szturmem na Drassen. Dobrze wypoczęci najemnicy są najskuteczniejsi w walce.

W pewnym momencie, Medievianna skanując horyzont lunetą, którą wymontowała tymczasowo ze swojego ulubionego karabinu, dostrzegła maszerujących w ich kierunku żołnierzy wroga, odległych o kilka kilometrów. Dowódca garnizonu Drassen, dowiedziawszy się o rozbiciu patrolu niedaleko miasta, najwyraźniej zdecydował się wysłać pluton własnych żołnierzy, by odnaleźli i rozbili oddział najemników.

Kiedy żołnierze pojawili się w odległości pół kilometra od pozycji drużyny, najemnicy byli już gotowi. Nie zdążyli schować się w pobliskich zbożach, ani na niedalekiej farmie, więc po prostu rozłożyli się wzdłuż drogi, ufni, że przewaga w uzbrojeniu zapewni im zwycięstwo.

Żołnierze natychmiast ruszyli tyralierą do frontalnego ataku. Ich chóralny okrzyk "Uraaaaa!" zdołał nawet wywołać pewne zwątpienie w Arekusie.

Wrogowie padali jednak jak muchy pod ogniem najemników. Mr T pruł na oślep z tommy-guna, a Medievanna, Arekus i Severian umieszczali pociski w czaszkach nieprzyjaciół, starannie wymierzając przed wystrzałem.

W końcu, szturmujący oddział się załamał i rozpoczął paniczną ucieczkę. Uciekający żołnierze często jednak padali, trafiani w plecy. Jedna odważna żołnierka spróbowała zaskoczyć żołnierzy atakiem na ich prawe skrzydło. Dobrze się nawet ustawiła do strzału, ale była skazana na porażkę, choćby ze względu na jej żałosne uzbrojenie.

Krajobraz po bitwie.

17. Arekus

Arekus Ten, o Którym mówią Księgi

Coś ty mi za karabin dał ?

18. infantryman

Proszę czytać uważnie (zwłaszcza, że AAR w tekst nie obfituje ;) ), bo było to napisane w jednym z odcinków. To Ruger Mini-14, dobra broń dla snajpera na początek gry. Na pewno lepsza od Colta Commando lub MP-5, których Twoja postać używała wcześniej.

19. Severian

Severian Doctore

Ruger Mini-14 to bardzo fajna spluwa - w JA2,5: UB zawsze chętnie używałem tego snajperami :) Widzę, że mój Commando ładnie się spisuje. Na niedobory amunicji 5.56mm nie cierpisz? Na początku gry zwykle mało jej jest.

20. infantryman

Niestety, mamy poważny niedobór amunicji 5.56 mm. Arekus będzie musiał niedługo przejść na amunicję HP.

21. infantryman

Odcinek 12: Walki o Drassen, cz. 1

Najemnicy podeszli pod lotnisko od strony zachodniej. Byli jeszcze stosunkowo daleko od niego, gdy rozległ się strzał. Żołnierze Królowej nie dali się zaskoczyć i jeden z patrolujących okolicę nieprzyjaciół musiał nas zobaczyć.

Najemnicy szybko zajęli pozycje za najbliższymi drzewami, skanując horyzont w poszukiwaniu wrogów. Mr T i Ira osłaniali stronę południową, gdyż z tego kierunku niepostrzeżenie mogły przybyć posiłki wroga.

Nieprzyjaciele stawili zdecydowany opór. Byli zdeterminowani nie dopuścić do tego, by najemnicy mogli wyjść z lasu. Bardzo szybko przybiegło kilku wartowników, by wspomóc swoich walczących kolegów.

W tym samym czasie, na drogę wybiegł żołnierz Deidranny. Arekus nie mógł zareagować, gdyż zajmował się właśnie innym celem.

Żołnierz, zanim padł pod gradem pocisków wystrzeliwanych z pistoletów Pani Madlock, zdążył niegroźnie zranić Iwettę.

Nagle, Ira spostrzegła, że jeden wrogi żołnierz znajduje się w odległości dwóch metrów od niej. Bez zastanowienia, podziurawiła go serią z pistoletu maszynowego. (jak ja nie znoszę tej "teleportacji" !!)

Kiedy kontratak na prawą flankę oddziału się nie powiódł, wartownicy wyposażeni w pistolety byli pozbawieni szans, i zostali kolejno wystrzelani.

Kiedy już lasek zapełnił się zwłokami, drużyna ruszyła w kierunku głównego wejścia na teren lotniska.

Dwóch ostatnich obrońców lotniska padło ofiarami Steyera Medievanny.

Skoro teraz kontrolujemy lotnisko, czas na to co wszyscy lubią najbardziej - zakupy.

Niestety, wyposażenie sklepu Bobby Ray's jest wyjątkowo ubogie.

Mr. T jednak zdołał znaleźć coś dla siebie :).

Poza nożem rambo, zamówiono amunicję do thompsona (tylko taka była, spośród przydatnych typów), oraz zapasy medyczne i trochę narzędzi.

22. Medievista

Hehe .. nasz team wymiata :)

23. Milven

Nah, nie ma to jak ********y nóż, od razu widać kto tu rządzi;)

A co daje osobowość "Big shot"? Co ona oznacza, do diaska?

24. infantryman

Big shot to ktoś, kto myśli o sobie, że jest wielką szychą. W grze, niczego to nie daje ;).

25. Milven

Czyli tak jakby pasował do Mr T, tj. szycha, ale nie Asshole?

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie