Windows10 instalacja

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Raferti, 29 Lipiec 2015.

1. Maciej-Kamil

Maciej-Kamil Ten, o Którym mówią Księgi

Mam problem: próbuję zainstalować 10, ale gdy dochodzi do momentu w którym okno instalatora zajmuje cały pulpit i pisze, że mam już instalację gotową w X %, to wyskakuje mi coś takiego:

Posiadam obecnie:

Sprawdzone na tej stronie. Co robić?

2. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Aktualizacje z 7 czy 8.1 robisz poprzez update.
    Po 2gie w momencie jak zrobisz update, to poprosi Cię o stworzenie konta Ms.
    W tym momencie masz 10 przypisana do kompa.

Dopiero 2ga instalacja może być zrobiona na czysto z 10, zamiast poprzez update - bo już mamy 10 przypisana do płyty głównej na koncie ms.

W takim przypadku nie podajemy nr seryjnego, system aktywuje się sam właśnie porzez przypisany do konta Ms sprzęt.
    To jest podobna sytuacja jak laptopy nie mają nr seryjnego od spodu, bo windows jest przypisany do bios.

Owszem - nowe instalki windows 10 update niby mogą być aktywowane z keya 7 i 8, ale różnie to działa niektórym.
    Tak więc najlepiej zrobić to poprzez windows update, gdzie za 1 razem keya się nie podaje, ani nie trzeba go podawać podczas następnego ewentualnego wgrania już na czysto.

Wysłane z BlackBerry Classic za pomocą Tapatalk

3. Maciej-Kamil

Mój windows update nie pokazuje, że można za jego pomocą zaktualizować się do 10:

Co robić, aby pokazał taką opcję? Nie jest to jedna z tych 66 nieobowiązkowych aktualizacji.

4. Raferti

Ściągnij istotne aktualizacje, wtedy będzie poprawka odpowiedzialna zarówno za monit możliwości instalacji 10 (ten koło zegara mający znaczek Windowsa), jak i update samej 10 po wyrażeniu zgody (zresztą 10 ma to do siebie, że i tak sobie w tle czeka na win7 po ściągnięciu kilku poprawek z Windows update).
    Na 7 wiec jest to poprzez Windows update, a na 8.1 poprzez sklep Windows po wcześniejszym update poprawek z Windows update (znowu z 8 trzeba update na 8.1 wpierw o ile ktoś 8 nie aktualizował do 8.1 wcześniej)

Ewentualnie możesz to zrobić za pomocą instalki wykreowanej za pomocą MediaCreationTools (generowanie ISO do nagrania płyty lub pendrive, ale także można robić update z niego).

Wysłane za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja: 12 Kwiecień 2016
    Maciej-Kamil lubi to.
  5. Raferti

Bez różnicy czy update zrobisz z płyty, usb, poprzez Windows update, czy bezpośrednio z kreatora.
    Jednak jak juz wspomniałem - przy pierwszym takim update nie robisz tego tak jakbyś robił nową instalkę, botujac nośnik, tylko z poziomu windowsa będąc jeszcze w starym os.

Tym sie właśnie różni update od świeżej instalacji, a za pierwszym razem musisz zrobić to jako update właśnie, bo inaczej Ci zawoła o Key i będzie twierdzić ze nie masz prawa do update (czyli dokładnie sytuacja z Twojego screena), bo najzwyklej nie powiąże faktu ze miałeś do tego prawo jako posiadacz legalnego windowsa 7 lub 8.

PS
    Jeżeli odpowiadasz na post powyżej, to nie musisz cytować całości. ;) Cytaty sie rob,i jeżeli odnosisz sie do fragmentów wypowiedzi, lub odnosisz sie do użytkownika innego niż powyżej Twojego wpisu (ale i tak o ile nie cytujesz fragmentów to raczej stosuje sie w takim przypadku @ksywa, niż cytat całości).

P.P.S.
    widzę że odniosłem się do wpisu skasowanego już... w tapatalk mi go pokazało w całości jako funkcyjnemu... no ale niech już zostanie odpowiedz, może komuś się przyda.

Wysłane za pomocą Tapatalk

6. Maciej-Kamil

Za to skasowanie przepraszam, załapałem z tekstu poprzedniego posta i wstyd było zostawić.

Edycja: zainstalował aktualizacje i pojawił się:

Uruchomiłem już system z czystego rozruchu, żeby nic się nie gryzło i wciąż to samo. Co robić?

7. Raferti

http://answers.microsoft.com/en-us/...e/812a25ad-1232-40d6-9468-a42c91340ee8?auth=1

a dokładniej:

Kod:

Method 2:

Follow the below steps and check if it helps.

[LIST=1]
    [*]Go into "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" folder and delete everything in that folder.

[*]Now, Press Windows + X keys on the keyboard and select Command Prompt Admin.

[*]Type in wuauclt.exe /updatenow in the Command prompt.

[*]Close the Command prompt after successfully executed the command in Command prompt.

[*]Press Windows + X keys on the keyboard and select Control Panel.

[*]Click on Windows update and Download Windows 10 update again and check if it helps.

[/LIST]

lub

http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_10-update/kod-błędu-8004100e/d004fde0-f57e-45bc-a8be-ec71deda9318

Ogólnie coś musiało ci wywalić instalację / przeszkodzić w dokończeniu jej, bo to jest byk skryptu (tak więc albo metoda co podałem 1szy link - weź to co jest method2, albo z tego 2go linka że wyłączasz co niepotrzebne i replay wg porady)

Maciej-Kamil lubi to.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie