Włoch, który z Rosji doszedł na szczyt - FIFA 14 AAR - tryb kariery

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Alberto, 28 Grudzień 2013.

1. Alberto

Alberto Ten, o Którym mówią Księgi

ODCINEK 27
    "Lipcowe wzmocnienia i sierpniowe sprzątanie"

[​IMG][​IMG][​IMG]
    1 lipca w ośrodku treningowym zgodnie z umową pojawili się: Fabian Delph, Junior Hoilett i Jose Angel. Tego dnia odbyła się również prezentacja tych zawodników i konferencja, na której nie był niestety obecny Antonello Carubbi, gdyż przebywał on jeszcze we Francji na Mistrzostwach Europy z reprezentacją Rosji.
    Zawodnicy otrzymali również żółto-zielone koszulki; Delph z numerem 21, Hoilett z numerem 90, a Jose Angel z numerem 33.

[​IMG][​IMG][​IMG]
    Który z tych panów przejdzie do Norwich?

Od początku okienka transferowego Antonello Carubbi miał jeden główny cel: napastnik. Po odejściu na emeryturę Diego Forlana i wyjazd do rodzinnego kraju Luciano Becchio zespół został z zaledwie trzema snajperami. Jak mówił sam trener, celów było wiele, jednak sieci zarzucono głównie na trzech graczy: Christiana Benteke z Barcelony, Pierre-Michel Lasoggę z Sunderlandu oraz Danny’ego Welbecka z Manchesteru United.
    Z nadziejami na sprowadzenie tego pierwszego pożegnano się już na początku czerwca, kiedy to na pytanie o cenę zawodnika Bracelona odpowiedziała: 25 milionów euro. Takie koszty znacznie wykraczały poza budżet klubowy przewidziany na najbliższy sezon, rozpoczęto więc rozmowy z United. Do EURO Anglik był najbardziej pożądanym przez Carubbiego ze wszystkich napastników z szerokiej listy, jednakże właśnie we Francji zauważył on wielki talent Lasoggi i tuż po spotkaniu Niemcy-Rosja zadzwonił do klubu i poprosił o rozpoczęcie negocjacji z Sunderlandem. Norwich było w stanie wyłożyć na stół 11 milionów. Nie satysfakcjonowało to jednak obecnego pracodawcy Niemca i zażądali oni aż 18 milionów za swoją gwiazdę. Kiedy Carubbi się o tym dowiedział musiał pożegnać się z marzeniem o sprowadzeniu tego silnego i wysokiego napastnika do drużyny Kanarków. Odświeżono więc negocjacje z Czerwonymi Diabłami. Kluby szybko doszły do kompromisu, ze względu na to, że Welbeck nie był aż tak United potrzebny i za dobrą cenę mogli go oddać do Norwich. Negocjacje stanęły na 8 milionach euro. Przystąpiono więc do negocjacji z samym zawodnikiem. Te jednak nie trwały długo i już 15 lipca Danny Welbeck przyjechał, aby podpisać kontrakt. Otrzymał on numer 9, nieobsadzony od kilku sezonów, a jego transfer pokazał, że Norwich staje się powoli poważną siłą w Anglii.

Zanim jednak doszło do tego transferu z klubem zdążyło się już pożegnać trzech zawodników, byli to kolejno: Adel Gafaiti, który odszedł do szkockiego Kilmarnock za 150 tysięcy euro; Michael Turner, który zasilił szeregi beniaminka – Reading – za cenę 550 tysięcy oraz Daniel Ayala, który przeszedł do Boltonu za 2 miliony 600 tysięcy euro.
    GAFAITI --> Kilmarnock
    [​IMG] --> Reading
    [​IMG] --> Bolton

Zaledwie dzień po przyjściu Welbecka w Norwich pojawiło się jeszcze dwóch innych nowych zawodników: Matt Bunn z Newcastle oraz Elierce Oliveira dos Santos z CSKA Moskwa. Według skysport kwoty jakie wydano na obu piłkarzy oscylowały między 1.5 miliona euro a 2 milionami. Bunn jest młodym, obiecującym Anglikiem, grającym na środku pomocy. Otrzymał numer 19. Natomiast Brazylijczyk gra na prawej stronie obrony i ma w tym sezonie zastępować Mariano podczas „meczowych maratonów”. Elierce dostał numer 6.
    [​IMG]19.Matt Bunn*
    [​IMG]6.Elierce Oliveira dos Santos*

Podczas tego okna transferowego najczęstsze telefony odbywały się na linii Norwich-Cagliari, a to za sprawą tego, że na oku trenera Carubbiego było kilku młodych zawodników tej drużyny. Przede wszystkim zależało mu na ściągnięciu Jaima Serrano, którego okrzyknięto największym talentem od czasów Messiego, a także Salima Franina, Elvisa Ramy i kilku innych graczy. W obliczu odejścia z drużyny aż trzech środkowych obrońców trzeba było ściągnąć kogoś na tę pozycję. Po nieudanych negocjacjach z Cagliari w sprawie młodego Hiszpana postanowiono zaoferować wypożycznie Elvisa Ramy do drużyny Kanarków. Zespół z Sardynii zgodził się i Albańczyk dołączył do zespołu podczas obozu przygotowawczego. W tym sezonie będzie on grać z dość nirtypowym numerem 52.
    [​IMG]52.Elvis Rama*

20 lipca zespół Norwich wyjechał na dwutygodniowy obóz do L’Aquila. W programie poza codziennymi treningami i „specjalnymi atrakcjami” było 5 meczy, z czego trzy z profesjonalnymi rywalami. 24 lipca zespół miał się zmierzyć z Interem Mediolan, cztery dni później z przebywającym niedaleko Hoffenheim oraz 1 sierpnia z zespołem Catanii.
    W spotkaniu z Interem po raz pierwszy na boisku pojawili się: Jose Angel, Junior Hoilett, Matt Bunn oraz Danny Welbeck, których występ można zbiorowo zaszufladkować jako „ponad przeciętny”. Mecz zakończył się remisem bezbramkowym.
    Drugi mecz sparingowy miał jeszcze bardziej wzmocnić zgranie przemeblowanej nieco drużyny. Jako pierwszy bramkę strzelił zawodnik Hoffenheimu – Ludwig w 28 minucie. W tej akcji jednak na pochwały zasługuje John Ruddy, który aż dwa razy bronił strzały Niemca. Na szczęście Kanarków w 72 minucie piłkę obrońcy odebrał Robert Snodgrass i pokonał bramkarza Hoffe. Kolejne spotkanie tego obozu zakończyło się remisem.
    Mecz z Catanią specjalnie nie różnił się od tego z Interem. Żadna drużyna nie potrafiła strzelić bramki, a samo widowisko było bardzo monotonne i nudne.

Jednym z zawodników, którzy nie pojechali na obóz był Kyle Callan-McFadden. Był to znak, że nie przyda się on Norwich i klubowi zależy aby go sprzedać. 4 sierpnia zawodnik oficjalnie opuścił stolicę hrabstwa Norfolk i odszedł do swojej ojczyzny, do Cork City. Do kasy Kanarków przelano 70 tysięcy euro.

15 sierpnia klub opuścił kolejny obrońca – Garrido, który powoli dawał oznaki tęsknoty za słoneczną Hiszpanią, a i tak nie miał zbyt dużych szans na grę w drużynie. W sprawie jego transferu dogadano się z Osasuną, który zapłaciła za zawodnika 300 tysięcy euro.
    [​IMG] --> Osasuna

Po raz kolejny nie było dane grać w Norwich dwóm młodym środkowym obrońcom: Bogdanowi Ropotanowi i Matarowi Sarrowi. Pierwszy pożegnał się z klubem 18 sierpnia, został wypożyczony do Portsmouth, Senegalczyk natomiast powędrował na sezon do Bradford.

Ostatni dzień sierpnia, tak jak i cały miesiąc upłynął pod znakiem kolejnych transferów „out”. Jako pierwszy klub opuścił Ewan McNeil, który został wypożyczony do Middlesborough. Jako drugi odszedł Elliott Bennett, który nie mógł liczyć na częste występy na prawym skrzydle. Został sprzedany do Boltonu za 1.3 miliona euro.
    [​IMG] --> Bolton

W NASTĘPNYM ODCINKU:
    Sierpniowe mecze + losowanie Ligi Europy i Ligi Mistrzów.

I mam pytanie do was. Przez te sezony dużo się w poszczególnych klubach zmieniło, czy chcecie abym jeden odcinek poświęcił przedstawieniu składów drużyn Barclays Premier League?

-----------------------------------------
    *Ci zawodnicy są stworzeni przez gre jako juniorzy, zdjęcia tu użyte to zdjęcia innych prawdziwych zawodników.

2. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Mozesz tylko szybko go wypusc.

3. Alberto

ODCINEK 28
    "Dobrze się zaczyna"

1 kolejka BPL

NORWICH 1-0 BOLTON

W pierwszy mecz ligowy w tym sezonie wszedłem z niebywałą pompą, piłka praktycznie cały czas była na połowie Boltonu, a i rywal nie za bardzo kwapił się żeby to zmienić. W całym spotkaniu oddałem chyba z 8 strzałów. Wyobraźcie sobie moją irytację kiedy mijała już 80 minuta, a ja mimo, że byłem cały czas w natarciu, nadal remisowałem z bezbarwnym Boltonem. W związku ze zmęczeniem mojej ofensywy wprowadziłem wtedy Jacoba Murphy’ego i Gary’ego Hoopera. To właśnie w dużej mierze dzięki temu pierwszemu udało mi się przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. Od razu po wejściu na boisko podszedł on do rzutu rożnego, dośrodkował, a w polu karnym znajdował się znakomicie ustawiony Karim Rekik, który skierował piłkę do bramki. Na szczęście udało mi się zdobyć te 3 punkty. Co do debiutantów – Hoilett przeciętny, Jose Angel ponad przeciętny, Bunn nawet fajnie zagrał, a Welbeck zasłużył na pochwałę, bo jest to taki zawodnik, że wszędzie go pełno i nareszcie mogę szukać kogoś kto ładnie mi wybiegnie do prostopadłego podania co daje mi dodatkowy wariant gry.

Eliminacje Ligi Europy, pierwszy mecz

NORWICH 1-1 ODENSE

Kontrolowałem to spotkanie praktycznie przez cały czas. Udało mi się szybko zdobyć bramkę, bo już w 20 minucie swojego debiutanckiego gola w barwach Norwich strzelił Wlebeck, z główki, po dośrodkowaniu Hoiletta. Chyba ten gol mnie trochę rozluźnił, ale mimo wszystko nadal kontrolowałem grę. Niestety kulminacja mojego rozluźnienia nastąpiła pod koniec spotkania co przysporzyło gościom okazję do strzelenia bramki. Tak też się stało. W 78 minucie Ruddy’ego pokonał Spellman i do Danii polecę w bardzo niekorzystnej pozycji.

2 kolejka BPL

HULL CITY 0-1 NORWICH

Nawet jeśli byłoby mi dane odpadnięcie z Ligi Europy to tym bardziej muszę dawać z siebie wszystko w lidze, a zwłaszcza z takimi rywalami jak Hull. Na ratunek przyszedł mi w 36 minucie Welbeck, który wykorzystał dośrodkowanie Snodgrassa i strzałem z główki pokonał golkipera Tygrysów. Później już starałem się nie dopuszczać rywali do bramki co mi się udało i po 2 spotkaniach mam komplet punktów.

Eliminacje Ligi Europy, rewanż

ODENSE 0-1 NORWICH

Ileż ja się męczyłem, żeby jednak wywalczyć ten awans do fazy grupowej. Irytacja wzrastała z każdą minutą i akcją, która mi nie wychodziła. Trzeba było dokonać zmian. Jednym z nowowprowadzonych zawodników był Jacob Murphy, który zasłuży sobie po tym spotkaniu na miano „jokera”. Po odebraniu piłki pomocnikowi Odense wypatrzył on idealnie ustawionego Welbecka, podał do niego prostopadle, ten wyprzedził obrońców i będąc sam na sam z bramkarzem strzelił obok bliższego słupka. Mała grupka kibiców z Anglii rozszalała się na trybunach, bo o to Norwich miało już praktycznie awans w kieszeni. I tak się stało, przez ostatnie dziesięć sekund rywal nie potrafił wyrównać i udało mi się awansować do fazy grupowej!

3 kolejka BPL

NORWICH 0-0 WEST BROMWICH ALBION

Grałem z beniaminkiem, więc oczekiwałem łatwych punktów, tak się jednak nie stało. Od samego początku czułem się jakbym grał z jakimś Tottenhamem czy Liverpoolem. Mecz był raczej rozgrywany w środku boiska. Każda z drużyn oddała po około 2-3 strzały i w spotkaniu padł zasłużony bezbramkowy remis.

2 runda Capital One Cup

SUNDERLAND 1-2 NORWICH

W tym roku bronię tytułu więc falstart nie był mile widziany. Długo nic się w tym meczu nie działo, aż wreszcie pod koniec pierwszej połowy dośrodkował z lewej flanki Matt Bunn prosto pod nogi Welbecka, który strzelił piękną bramkę z woleja. W drugiej połowie starałem się już raczej kontrolować grę, ale udało mi się coś jeszcze ugrać. W 70 minucie Jacob Murphy dostał prostopadłe podanie, wybiegł przed obrońców i wykorzystał tak zwaną „setkę”. Rywale byli w potrzasku, jednak pięć minut później Johna Ruddy’ego pokonał ich nowy nabytek Siem De Jong „szczupakiem”

LOSOWANIE LIGI EUROPY I LIGI MISTRZÓW

26 sierpnia w Nyonie odbyło się losowanie grup Ligi Europy oraz Ligi Mistrzów. Ceremonię otwarto o godzinie 12 a jako pierwsze swoich rywali poznały drużyny z Ligi Europy. Zespoły podzielono na koszyki:
    1: Liverpool, Tottenham, Valencia, Sevilla, Villareal, Real Sociedad, Roma, Napoli, Fiorentina, Lille, Benfica, Rubin
    2: Bayer, Werder, Hamburger, Rennes, Braga, PSV, Twente, Kubań, Genk, Club Brugge, PAOK, Olympiakos
    3: Norwich, Toulouse, Heerenven, Vitesse, Zulte-Waregem, Austria, Salzburg, Helsingborgs, Legia, Lech, Panathinaikos, AEK
    4: Tom, Rapid, Brondby, Esbjerg, Malmo, Goteborg, Haugesund, Dundee, Inverness, YoungBoys, Zurich, Dundalk

W Lidze Mistrzów natomiast podział na koszyki wyglądał następująco:
    1: Manchester City, Chelsea, Manchester United, Barcelona, Real, Borussia Dortmund, Bayern, Juventus
    2: Arsenal, Atletico, Inter, Milan, Marsylia, Lyon, PSG, POrto
    3: Athletic, Schalke, Zenit, Spartak, Sporting, Ajax, Anderlecht, Basel
    4: Borussia M'gladbach, Feyenoord, Dynamo Moskwa, Liege, Celtic, Molde, Kopenhaga, Galatasaray

Jak przy okazji każdego losowania różnej maści specjaliści rozpoczęli spekulacje na temat grup śmierci poszczególnych rozgrywek.
    Grupa śmierci Ligi Europy: Tottenham/Liverpool/Sevilla, Bayer/PSV/Olympiakos, Norwich/Toulouse, Malmo/YoungBoys/Zurich
    Grupa śmierci Ligi Mistrzów: ManCity/Chelsea/Barcelona/Real/Bayern, PSG, Schalke, Galatasaray

Niestety nie udało się w żadnej z rozgrywek wylosować typowanej przedtem grupy śmierci, jednak mimo to znajduje się w każdym z europejskich pucharów kilka ciekawych rozstawień. A oto one:

Skysport postanowiła ocenić poziom trudności i rywalizacji w poszczególnych grupach. Skala 1-5:
    Grupa A: 2,5 gwiazdki. Uznano, że w tej grupie raczej widać faworytów do awansu do 1/16 finału, choć niewykluczone, że Austria lub Brondby zaskoczy.
    Grupa B: 3,5 gwiazdki. Według specjalistów faworytów jest trzech: Villareal, PAOK i Norwich i właśnie tę faworyzację rywali wykorzystać mogą zawodnivy austriackiego Rapidu.
    Grupa C:3,5 gwazdki. Zapowiada się ciekawa walka pomiędzy pierwszą trójką. Tom powinien być raczej chłopcem do bicia.
    Grupa D: 4 gwiazdki. Jedna z najciekawszych grup. Podobny poziom każdej drużyny i to ta z większym szczęściem przejdzie dalej.
    Grupa E: 3 gwiazdki. Kolejna grupa z 3 faworytami. Znając grające w niej drużynie powinno być raczej nudno i defensywnie.
    Grupa F: 3 gwiazdki. Fiorentina ma raczej pewne 1 miejsce, ciekawa natomiast będzie walka o miejsce 2.
    Grupa G: 4,5 gwiazdki. Drużyny na bardzo podobnym poziomie, rywalizacja powinna być ciekawa.
    Grupa H: 4 gwiazdki. Tutaj każdy może przejść dalej, bardzo ciekawa grupa.
    Grupa I: 3 gwiazdki. Drużyny ze Skandynawii odstają nieco poziomem od przeciwników, choć ktoś tutaj może mieć szczęście i zrobić niespodziankę.
    Grupa J: 4,5 gwiazdki. Zapowiada się duża rywalziacja i walka w każdym meczu.
    Grupa K: 3 gwiazdki. Dundalk raczej odstaje klasą od reszty. Legia może zaskoczyć i pokonać którąś z zachodnich drużyn.
    Grua L: 4 gwiazdki. Wszystko zależy od formuy i szczęścia. Szykuje się zacięta walka o awans.
    Grupa A: 4 gwiazdki. Każdy ma szanse na przejście dalej, bardzo ciekawa grupa.
    Grupa B: 4 gwiazdki. Bardzo duża rywalizacja, każdy może awansować dalej.
    Grupa C: 3,5 gwiazdki. Zapowiada się walka o 2 miejsce, Citizens raczej powinni bez problemu wyjsć z 1 miejsca.
    Grupa D: 4,5 gwiazdki. Jedna z najciekawszych grup, walka będzie do samego końca.
    Grupa E: 5 gwiazdek. Grupa śmierci i dużych pieniędzy. Tylko Fiołki mogątrochę odstawać.
    Grupa F: 5 gwiazdek. Kolejna grupa, która może kandydować do miana gruoy śmierci. Odpadnięcie każdej z drużyn zmniejszy poziom rozgrywek.
    Grupa G: 4,5 gwiazdek. Zapowiada się walka o drugie miejsce pomiędzy Ajaxem i Porto, choć i Kopenhaga ostrzy zęby na fazę pucharową.
    Grupa H: 4,5 gwiazdek. Każda z drużyn może być zarówno pierwsza jak i ostatnia. Klasa sama w sobie.

W NASTĘPNYM ODCINKU:
    Wrzesień 2017 roku.

PS. Nie będę robił "skarbu kibica" ze składami wszystkich drużyn Barclays Premier League, bo wierzcie mi, jest to bardzo czasochłonne, jednak jeśli ktoś z was chce znać skład jakiejś drużyny to niech napisze, a ja postaram się wrzucić ;)

4. Drakensang

Napisz co sie zmienilo u Diablow i Chealse.
    Biedny bedzie Wieden w twojej grupie.

5. Alberto

No nie wiem czy tak biednie :p Póki co to idzie im nawet nieźle.

Na razie Chelsea, United dam później jak znowu odpale xboxa :)

CHELSEA LONDYN Skład na 2016/2017
    BRAMKARZE:
    1.Petr CECH / Czechy / 34
    21.Thibaut COURTOIS / Belgia / 24
    29.Paul BUTLER / Anglia / 18
    46.Jamal BLACKMAN / Anglia / 22
    OBROŃCY:
    2.Branislav IVANOVIĆ / Serbia / 32 / OP
    3.Leon McFADZEAN / Anglia / 19 / OŚ
    6.Patrick VAN AANHOLT / Holandia / 26 / OL
    24.Gary CAHILL / Anglia / 30 / OŚ
    26.Pa JONSSON / Szwecja / 17 / OŚ
    28.AZPILICUETA / Hiszpania / 27 / OP
    27.Sam HUTCHINSON / Anglia / 27 / OP
    32.Andreas CHRISTENSEN / Dania / 20 / OŚ
    33.Tomas KALAS / Czechy / 23 / OP
    34.Ryan BERTRAND / Anglia / 27 / OL
    57.Nathan AKE / Holandia / 21 / OŚ
    POMOCNICY:
    5.Michael ESSIEN / Ghana / 33 / PD
    7.RAMIRES / Brazylia / 29 / PD
    8.Nathan REDMOND / Anglia / 22 / PP
    10.Juan MATA / Hiszpania / 28 / PO
    11.OSCAR / Brazylia / 25 / PO
    12.John Obi MIKEL / Nigeria / 29 / PD
    13.Victor MOSES / Nigeria / 25 / PP
    14.Andre SCHURRLE / Niemcy / 25 / PL
    15.Kevin DE BRUYNE / Belgia / 25 / PO
    16.Marco VAN GINKEL / Holandia / 23 / PŚ
    20.Josh McEACHRAN / Anglia / 23 / PŚ
    22.WILLIAN / Brazylia / 28 / SL
    30.Marko MARIN / Niemcy / 28 / PO
    31.Gael KAKUTA / Francja / 25 / PL
    35.ORIOL ROMEU / Hiszpania / 24 / PD
    37.Thorgan HAZARD / Belgia / 23 / PL
    NAPASTNICY:
    9.Fernando TORRES / Hiszpania / 32 / N
    18.Romelu LUKAKU / Belgia / 23 / N
    19.Demba BA / Senegal / 31 / N
    23.Edinson CAVANI / Urugwaj / 29 / N

6. Drakensang

Ciekawy sklad maja.

7. Alberto

Wszystkie kluby w BPL mają bardziej międzynarodowe składy niż angielskie :D

8. Alberto

ODCINEK 29
    "Mieszane wyniki, mieszane uczucia"

Wraz z nowym miesiącem do reprezentacji narodowych swoich krajów zostali powołani: Karim Rekik(Holandia), John Ruddy, Eric Dier, Danny Welbeck(wszyscy Anglia), Martin Olsson(Szwecja), Robert Snodgrass, Russell Martin(obaj Szkocja), Sebastien Bassong(Kamerun), Junior Hoilett(Kanada), Jamar Loza(Jamajka), Elierce(Brazylia U19), Elvis Rama(Albania U21), Borek Stech(Czechy U21)

Tak prezentuje się skład NORWICH CITY na sezon 2016/2017:

A tak podstawowa jedenastka:

1 września kontuzji na treningu doznał Javi Garcia. Po południu tego samego dnia lekarz oświadczył, że zwichnięcie kostki wykluczy zawodnika z gry na ok. 3 tygodnie.

Podczas przerwy na mecze w reprezentacjach kontuzji nabawił się reprezentant Kamerunu Sebastien Bassong. Jak mówiła informacja prosto z Jaunde zawodnik nie będzie zdolny do gry mniej więcej do 15 września, gdyż doznał on jedynie przeprostu kolana.

10.09.2016, 4 kolejka BPL

CHELSEA 1-0 NORWICH

[64'] Moses

Mecz bardzo wyrównany i mógł zakończyć się słusznym remisem. Niestety, w 64 minucie po dość długim rozgrywaniu akcji Victor Moses zszedł z piłką do środka i strzelił. John Ruddy bez wachania rzucił się w stronę lotu piłki i wydawało się, że bez problemu ją złapie, jednak ta odbiła się od pleców Jose Angela i poleciała nad bramkarzem Norwich. W ten oto sposób Nigeryjczyk dał swojej drużynie 3 punkty, a Norwich zaliczyło pierwszą porażkę w sezonie.

15.09.2016, 1 kolejka Ligi Europy

NORWICH 2-0 PAOK

[42'] Dier
    [52'] Welbeck

Bardzo ładny mecz w moim wykonaniu, ofensywny i dynamiczny. Pierwszy gol padł w 42 minucie, dośrodkowanie wpadło na głowę Diera, który strzelił, jednak bramkarz rywali wybił piłkę, ta znowu wpadła na głowę kapitana Norwich, który tym razem trafił w poprzeczkę. Los chciał, ze Dierowi dano jeszcze jedną szansę i „podana” przez poprzeczkę piłka znów wleciała na głowę obrońcy, który tym razem już trafił i wyprowadził Kanarki na prowadzenie. Praktycznie na początku drugiej połowy, bo w 52 minucie po fantastycznym rajdzie bramkę na 2:0 zdobył Danny Welbeck i tym sposobem przypieczętował zwycięstwo swojej drużyny nad PAOKiem.

17.09.2016, 5 kolejka BPL

NORWICH 0-2 ASTON VILLA

[27'] Doumbia
    [81'] Bent

Mam nadzieje, że nikt się nie obrazi jeśli zostawie ten mecz bez komentarza. The Villans po prostu mnie zdominowali, byli lepsi pod każdym względem. Jedyny pozytyw tego spotkania to to, że nie przegrałem tego meczu 5:0.

20.09.2016, 3 runda Capital One Cup

MANCHESTER UNITED 1-1(4-2k.) NORWICH

[23'] Javi Garcia
    [84'] Chicharito

Mecz zaczął się po mojej myśli, generalnie byłem lepszy od Czerwonych Diabłów. Bramka Javiego Garcii po prostu cudo. Po dośrodkowaniu obrońca United wybił piłkę, ta trafiła prosto pod nogi Garcii, a ten przepięknym strzałem z woleja trafił w okienko z około 20 metrów. Im dalej w mecz tym bardziej traciłem werwę, ale czułem się pewnie i już myślałem nad 4 rundą pucharu. Niestety, w 84 minucie bramkę wyrównującą strzelił nowy na boisku Javier Hernendez i oznaczało to dogrywkę. W dogrywce nie potrafiłem przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę i przyszła pora na karne. W karnych zawsze czuje się bardzo pewnie i zaczęło się dobrze, bo obroniłem strzał Chicharito, niestety Lindegaard obronił strzał Welbecka, później gracz United trafił, a spudłował Jamar Loza, później już goniłem ten wynik, ale jak widać, nie udało się i odpadłem w bardzo wczesnej fazie pucharu, który wygrałem przed rokiem.

24.09.2016, 6 kolejka BPL

LIVERPOOL 0-1 NORWICH

[64'] Welbeck

Mecz bardzo ładny, fantastycznie bronił Ruddy co przesądziło o zwycięstwie. W 64 minucie obrońcy urwał się Murphy, dośrodkował w pole karne, a tam Welbeck strzał główką zamienił na bramkę i upragnione 3 punkty w tak ważnym spotkaniu trafiły do mnie!

29.09.2016, 2 kolejka Ligi Europy

RAPID 0-1 NORWICH

[75'] Javi Garcia

Rapid zaskoczył przed tygodniem wygrywając z Villareal i zgarniając tym samym 3 punkty, więc musiałem być ostrożny. I rzeczywiście austriacka drużyna mnie zaskoczyła. Oczekiwałem łatwego spotkania a tymczasem było bardzo ciężko strzelić gola. Na szczęście w 75 minucie do środka zszedł Jacob Murphy, strzelił. Niestety bramkarz odbił piłkę, ale na szczęście ta trafiła prosto pod nogi Javiego Garcii i Hiszpan strzelił gola, który w efekcie dał mi kolejne ważne 3 punkty i jestem liderem w grupie!

W NASTĘPNYM ODCINKU:
    Cały październik, czyli 5 ligowych kolejek + mecz z Villareal w Lidze Europy.

9. Alberto

ODCINEK 30
    "Ludzie wstają i klaszczą"

02.10.2016, 7 kolejka BPL

NORWICH 2-0 MANCHESTER CITY

[37'] Delph
    [65'] Welbeck

Cudowne spotkanie w moim wykonaniu, ustawiłem je właściwie po pierwszej bramce, potem City nie miałem nic do powiedzenia, owszem, czasem coś im się udało "odburknąć", ale bez większego zagrożenia. Dominowałem i zasłużenie wygrałem wysoko(jak na mnie). Pierwszy gol padł po odbiciu piłki przez bramkarza po strzale Welbecka, trafił grający dziś jako ofensywny pomocnik Fabian Delph. Drugą bramkę natomiast strzelił już sam Welbeck, z główki po dośrodkowaniu z prawej strony Jacoba Murphy'ego. Cenne i zasłużone 3 punkty.

04.10.2016, 8 kolejka BPL

FULHAM 0-1 NORWICH

[8'] Javi Garcia

Jak pokazuje powyższy obrazek mecz został ustawiony w 8 minucie. Swoją drogą, bramka przepiękna(jak wszystkie późniejsze i wcześniejsze w wykonaniu Garcii). Po rzucie rożny obrońca Fulham wybił piłkę przed pole karne, futbolówka trafiła pod nogi Hiszpana, a ten przepięknym strzałem wcelował piłkę do siatki. Niestety zapomniałem zapisać tę bramkę, po zachwycał bym się nią godzinami. Ale wracając do meczu, zdominowałem go, mimo, że Fulham miało kilka okazji to ja zasłużenie wygrałem.

Ostatnia etiuda Jacoba Murphy'ego?

Zawodnikiem, który w tym sezonie wyróżnia się spośród wszystkich w Norwich jest z pewnością Jacob Murphy. Młody Anglik już na początku października wygryzł z pierwwszego składu Roberta Snodgrassa, podporę zeszłorocznej drużyny Norwich. To czym imponuje to przede wszystkim znakomita szybkość jak i wspaniały przegląd pola. Kibice, tak jak w zeszłym sezonie, widzieli Murphy'ego raczej w roli zmiennika toteż niechętnie zaakceptowali jego wdarcie się do pierwszej drużyny. Nie trwało to jednak długo, bo praktycznie od razu Jacob pokazał jak wielki potencjał w nim drzemie. Zawodnik oczywiście zauważył to wszystko sam, czego efektem była rozmowa z trenerem, na której poprosił o podwyżkę. Antonello Carubbi wiedząc jakim skarbem jest Jacob Murphy wręcz zażądał od włodarzy klubu podwyższenie gaży zawodnika z 7 na 25 tysięcy euro tygodniowo(co daje niemal 4-krotną przebitkę!). Taka też propozycja została przedstawiona Murphy'emu. Jednak jego rosnące rokowania i mecze na wysokim poziomie zostały zauważone przez inne kluby, na czele z Arsenalem co spowodowało zwlekanie zawodnika z podpisaniem nowego kontraktu. Zaczęto spekulować, że zawodnik jest w stanie opuścić Norwich, śladem swojego poprzednika na prawym skrzydle, Nathana Redmonda, już w zimie.
    Ostatnimi czasy podobno Murphy ponownie udał się do trenera Carubbiego, jednak tym razem nie była to aż tak miła i przyjacielska rozmowa. Włoski szkoleniowiec przed meczem z Tottenhamem został zapytany o sytuację Murphy'ego:
    "To prawda, że Jacob był u mnie i zamieniliśmy kilka słów. Wszyscy doskonale widzimy jak wielki talent w nim drzemie i z jednej strony cieszy nas zainteresowanie innych klubów, z drugiej jednak nie chcielibyśmy go tracić. Murphy doskonale komunikuje się z kolegą z drugiej flanki - Kanadyjczykiem Hoilettem - i osobiście uznałbym za wielką porażkę jego odejście. Sam Jacob powiedział mi, że nie jest jeszcze pewien swojej decyzji o opuszczeniu klubu i poczeka z decyzją co najmniej do stycznia. Także, póki co, ja się niczym nie przejmuje, teraz najważniejsze dla nas jest to, aby zakończyć rundę jesienną na wysokiej pozycji w lidze."
    Zawodnik odmówił wywiadu na temat swojej sytuacji mówiąć, że póki co są to tylko spekulacje, na swojej stronie na Facebooku napisał:
    "Tutaj się wychowałem i tutaj zostanę, przynajmniej do końca rundy. Bardzo dobrze się komunikuje z trenerem, zawodnikami i kibicami, więc jedyny powód dla którego miałbym odejść to rozwój."
    Jak skończy się ta telenowela z prawoskrzydłowym Norwich w roli głównej? Być może odpowiedź poznamy już po nowym roku.

15.10.2016, 9 kolejka BPL

NORWICH 0-0 SPURS

Bezbarwne sotkanie, każdy mógł coś strzelić, ale nikt nie strzelił, sprawiedliwy podział punktów.

20.10.2016, 3 kolejka Ligi Europy

NORWICH 2-0 VILLAREAL

[6'] Javi Garcia
    [36'] Rekik

Tego spotkania się chyba najbardziej ze wszystkich w Lidze Europy obawiałem. Rywal może i przegrał spotkanie z Rapidem Wiedeń, ale skład miał bardzo mocny. Na szczęście pierwszą bramkę udało mi się strzelić w 6 minucie, co pozwoliło mi kontrolować spotkanie. Tym razem do siatki trafił ponownie Garcia, który po powrocie po kontuzji zalicza same świetne spotkania. Gol padł nietypowo jak dla niego, bo z główki po dośrodkowaniu z rzutu rożnego. Drugi gol padł w takiej sytuacji, jednak był on zwieńczeniem serii 3 rzutów rożnych, które mi podyktowano jeden po drugim(komputer chyba czekał aż wreszcie strzele). No nic, 3 mecze, 3 punkty, 5 bramek strzelonych, 0 straconych. No czego chcieć więcej? Ciekawe z kim zagram w 1/16 finału :p (olać zasadę "nie mów hop, póki nie przeskoczysz")

23.10.2016, 10 kolejka BPL

QUEENS PARK RANGERS 1-2 NORWICH

[15'] Hoilett
    [33'] Welbeck

[63'] Diakite

Podobał mi się ten mecz. Rywal, z którym myślałem, że będzie ciężko, na podstawie zeszłego sezonu. tak się jednak nie stało i już w 15 minucie Junior Hoilett pokonał swojego byłego klubowego kolegę Julio Cesara po samotnym rajdzie. Zaledwie 18 minut później ten sam Hoilett znów strzelał na bramkę QPR, tym razem jednak Brazylijczyk odbił piłkę, na jego nieszczęście wpadła ona wprost pod nogi Welbecka i ten strzelił gola na 2:0. Rangersi próbowali jeszcze coś nadgonić,a le nie za bardzo im to wychodziło. W 63 minucie bramkę kontaktową(nawet ładną) strzelił Diakite. Dało mi to trochę do myślenia i zacząłem się skupiać na niedopuszczaniu rywala do własnego pola karnego co się udało i przywiozłem do Norwich 3 punkty.

29.10.2016, 11 kolejka BPL

NORWICH 0-0 READING

Jak ja nie cierpię spotkań z beniaminkami. Niby to takie słabe, ale bramki mu nie strzelisz. Też bilans moich rywali przed tym spotkaniem ciekawy, bo mieli oni 0 zwycięstw, 5 remisów i 5 porażek. W prezencie dałem im 6 remis.

W następnym odcinku:
    Cały listopad 2016, czyli 4 mecze w lidze i 2 mecze w Lidze Europy.

10. Drakensang

Ile juz zarobiles na LE?
    Jak druzynom z Polski idzie w pucharach?

11. Alberto

Za LE hajs dostane dopiero po zakończeniu fazy grupowej :)
    Polskie zespoły radzą sobie jak zwykle, tzn. Legia, która musi zająć 3 miejsce(bo w grupie ma Dundalk, które jest o wiele słabsze) i to wykonuje natomiast Lech bardzo słabo gra drugie połowy i z Goteborgiem bije się o 3 miejsce, raczej nie ma szans na awans, ale Legia może powalczy.

12. Karpaj

Karpaj Aktywny User

Poziom AAR idzie coraz wyżej. Keep doing.

13. Alberto

ODCINEK 31
    "Bez porażki"

3.11.2016, 4 kolejka Ligi Europy

NORWICH 0-0 RAPID

A oto przed państwem relacja z meczu przesiąkniętego pechem Norwich, szczęściem Rapidu i znakomitymi interwencjami Konigshofera. Właściwie to rozpisywać się nie będę, bo wystarczyć wam powinno to: 12 strzałów oddanych przeze mnie, w tym 9 celnych. Możecie sobie to sami skomentować.

Po tym meczu niestety nie uzyskałem pewnego awansu do 1/16 finału, choć jedyne co stało na przeszkodzie to matematyka. Tymczasem klubami, które zagwarantowały sobie już dalszy udział są: Sevilla(gr.A), Tottenham(gr.C), Liverpool(gr.E), Fiorentina(gr.F) oraz Werder(gr.J). Bardzo ciekawa jest sytacja w grupie H, gdzie pierwsza drużyna ma 7 punktóe, dalsze kolejno: 6,6 i 4.
    W Lidze Mistrzów rostzrygnęła się już sprawa awansu do 1/8 tych rozgrywek, gdzie zagra Borussia Dortmund i Atletico Madryt. Te drużyny walczą jeszcze jedynie o to, kto wyjdzie z 1 a kto z 2 miejsca. Z grupy F wyjdzie na pewno Manchester United, a z grupy G Bayern Monachium.

6 listopada po raz pierwszy na seniorski trening Antonello Carubbi zaprosił bramkarza drużyny juniorów - Andy'ego Almonda. Mimo posiadania już 4 bramkarzy zdecydowano się włączyć i 17 letniego Anglika do składu. Zawodnik etatowo reprezentuje swój kraj w kadrze U17, a także zaliczył jedno spotkanie w rok starszej grupie. Niektórzy specjaliści przewidują dla niego świetlaną przyszłość i porównują go często z Joe Hartem. Trener Carubbi zapytany o szanse na występy zawodnika odwpowiedział, że będzie on wystawiany w spotkaniach pucharowych, w tym w 2 meczach Ligi Europy. Jak widać menadżer Norwich również pokłada w bramkarzu duże nadzieje. Andy Almond dostał numer 50, a jego overall wynosi 64.

6.11.2016, 12 kolejka BPL

WEST HAM UNITED 0-2 NORWICH

[13'] Snodgrass
    [45'] Thereau

Spodziewałem się ciężkiego meczu z powodu gry rezerwowym składem, ale było nadzwyczaj dobrze. Przy wykonywaniu wrzutu z autu wypatrzyłem niepilnowanego w polu karnym Snodgrassa, automatycznie do niego rzuciłem, ten tylko się obrócił i posłał piłkę między obrońcami na dalszy słupek. Swoją dominację potwierdziłem bramką do szatni w wykonaniu Thereau, który jak to już zwykle bywa pokonał bramkarza głową po dośrodkowaniu Borka Stecha. Później już tylko pilnowałem swojej bramki i dowiozłem 3 punkty do końca.

Do drużyn narodowych zostali powołani: Robert Snodgrass, Russell Martin(obaj Szkocja), Anthony Pilkington(Irlandia), Martin Olsson(Szwecja), John Ruddy, Eric Dier(obaj Anglia), Junior Hoilett(Kanada) Elvis Rama(Albania U19), Borek Stech(Czechy U21), Matt Bunn(Anglia U21), Andy Almond(Anglia U17)

9.11.2016, 13 kolejka BPL

NORWICH 1-1 EVERTON

[45'] Naismith
    [75'] Chalobah

No i w tym meczu Everton mnie zaskoczył, liczyłem na kolejne zwycięstwo z dobrą drużyną, a tu otarłem się o porażkę. Bramka po fatalnym błędzie obrony i Ruddy'ego, po prostu wstyd i hańba. Na szczęście na 15 minut przed końcem udało mi się wyrównać po strzale Chalobaha zza połowy. I ten strzał też by nie wpadł gdyby piłka nie zmieniła lotu po odbiciu się od obrońcy. Cieszę się i tak z tego jednego punktu.

19.11.2016, 14 kolejka BPL

NEWCASTLE 1-2 NORWICH

[20'] Javi Garcia

[35'] Traore
    [80'] Javi Garcia

Meczów z Newcastle nie lubię z jednego powodu - Lacina Traore. Tak jak był zmorą za czasów grania Wołgą, tak się od niego nie uwolniłem w Anglii. Na szczęście w końcu udało mi się wyrwać 3 punkty, ale ciężko było. Pierwsza bramka Garcii jak zwykle piękna, strzelona z nogi po fantastycznym wejściu w pole karne. Piłka odbiła się jeszcze od dalszego słupka co dodało urody tej bramce. Niestety 15 minut później jeszcze piękniejszą bramkę strzelił Traore, w okienko. Na szczęście po rzucie rożnym w 80 minucie piłkę wybił obrońca wprost pod nogi Garcii, a ten jak to ma w zwyczaju strzelił pięknego gola zza pola karnego z woleja. To był gwóźdź do trumny dla Srok i wywiozłem jakże cenne 3 punkty.

26.11.2016, 15 kolejka BPL

NORWICH 1-0 SUNDERLAND

[83'] Hoilett

Wynik uratowany w ostatniej chwili, rolami zamienili się Welbeck z Hoilettem i tym razem to ten pierwszy dośrodkował, a drugi strzelił bramkę głową dającą bardzo cenne 3 punkty Kanarkom.

30.11.2016, 5 kolejka Ligi Europy

PAOK 0-2 NORWICH

[77'] Rekik
    [84'] Hooper

W tym spotkaniu debiutował Almond i spisał się bardzo dobrze. Oczywiście fajnie jest zakończyć debiut z czystym kontem ale jeszcze lepiej kiedy koledzy coś strzelą. Długo mi się to nie udawało, ale na szczęście na pomoc przyszedł w 77 minucie spec od strzelania głową po rzucie rożnym(właściwie to jeden z dwóch speców), czyli Karim Rekik. Drugi gol padł po strzale "ze szczupaka", strzelał go wprowadzony w drugiej połowie Gary Hooper, a dośrodkowywał Borek Stech. Tak oto zapewniłem sobie awans do 1/16 finału Ligi Europy.

NASTĘPNY ODCINEK:
    Jak nie trudno się domyśleć w nastepnym odcinku będzie grudzień, choć może jakoś podziele grudzień i styczeń na 3 odcinki.

14. Drakensang

w ostatnim meczu grales z…

15. Alberto

PAOK Saloniki :) sorki za kolor czcionki ;)

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

16. Karpaj

Karpaj Aktywny User

jeśli mogę prosić - nie używaj ciemnych czcionek - słabo są widoczne na ciemnym tle.\
    Chodzi o te niebieskie, granatowe czy czarne - lepiej w jaskrawości iść :p

17. Alberto

No spok, zauwazylem to wlasnie :) chce po prostu odwzorowac barwy klubu :) postaram sie znalezc jakies alternatywny zarowno dla ciemnych jak.i jasnych barw(zeby dobrze bylo widac na Tapatalku

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

18. Drakensang

Ile kasy z LE wpadnie po fazie grupowej?

19. Alberto

@Drakensang - 2,5 miliona.

ODCINEK 31
    "Pogrom"

3.12.2016, 16 kolejka BPL

SOUTHAMPTON 1-0 NORWICH

[56'] Cork

Southampton to ja muszę omijać szerokim łukiem. W zeszłym roku dwie porażki i w tym pierwszy mecz również przegrany. Nie podchodzi mi poprostu ta drużyna. Gol Corka już nie pamiętam jak padł, bo porażki trzeba jak najszybciej zapomnieć, wiem tylko, że moja długa seria bez porażki się zakończyła :(

10.12.2016, 17 kolejka BPL

NORWICH 6-0 WATFORD

[17'] Bunn
    [24'] Dier
    [32'] Murphy
    [45'] Welbeck
    [48'] Bunn
    [90'] Hoilett

Nigdy bym w ciemno nie strzelił takiego wyniku w jakimkolwiek spotkaniu, a jednak. Prawdziwy grad goli, uciecha dla kibiców i jednocześnie dla mnie. Graczem meczu został strzelec dwóch goli - Matt Bunn, miał tylko o 0.1 gorszą ocenę od Juniora Hoiletta, który 3 razy asystował i na koniec sam strzelił gola. Pierwsza bramka młodego Anglika padła właśnie po dośrodkowaniu Kanadyjskiego skrzydłowego, z główki. Drugi gol padł po rzucie rożnym, tym razem strzelał Eric Dier. 8 minut później asystent przy bramce Diera popisał się samodzielną bramką, którą zdobył głową po dośrodkowaniu Hoiletta. Gola "do szatni" na 4:0 strzelił Danny Welbeck, tym razem nie z główki, a po wyjściu sam na sam po prostopadłym podaniu od Javiego Garcii. Na samym początku drugiej połowy drugiego gola strzelił Matt Bunn, znowu z główki i znowu po dośrodkowaniu Hoiletta. No i jeszcze na pożegnanie gola strzelił Junior Hoilett, "nożycami" po dośrodkowaniu wprowadzonego w drugiej połowie Cyrila Thereau.

15.12.2016, 6 kolejka Ligi Europy

VILLAREAL 1-1 NORWICH

[35'] Dos Santos
    [77'] Dier

Pierwsza bramka w Lidze Europy została stracona, może to wina tego, że na bramce stał Almond. Ale nic, niech się chłopak ogrywa. Otóż bramka Villareal była przepiękna. Po faulu Garcii do rzutu wolnego podszedł Giovani Dos Santos i przepięknym strzałem nad murkiem strzelił pod poprzeczkę. Kopara opada. Próbowałem cały czas wyjść na prowadzenie, ale się nie udało, w końcu za cel postawiłem sobie chociaż remis. W 77 minucie po rzucie rożnym, tym razem Eric Dier strzelił gola głową i zremisowaliśmy ostatnie spotkanie grupowe!

Tymczasem tabele Ligi Europy przedstawiają się tak:

GRUPA A:
    1.Sevilla FC 16
    2.Sporting Braga 8
    3.Austria Wiedeń 7
    4.Brondby Kopenhaga 2

GRUPA B:
    1.Norwich City 14
    2.Villareal CF 10
    3.Rapid Wiedeń 8
    4.PAOK Saloniki 1

GRUPA C:
    1.Tottenham Hotspur 16
    2.Twente Enschede 8
    3.Panathinaikos 7
    4.Tom Tomsk 2

GRUPA D:
    1.PSV Eindhoven 14
    2.SSC Napoli 9
    3.Malmo FF 6
    4.AEK Ateny 2

GRUPA E:
    1.Liverpool FC 16
    2.Olympiakos Pireus 10
    3.Red Bull Salzburg 5
    4.Dundee United 3

GRUPA F:
    1.AC Fiorentina 13
    2.Kubań Krasnodar 8
    3.Inverness CT 6
    4.Zulte-Waregem 6

GRUPA G:
    1.Benfica Lizbona 16
    2.Bayer Leverkusen 10
    3.SC Heerenven 9
    4.Young Boys Berno 0

GRUPA H:
    1.Valencia CF 11
    2.Toulouse 10
    3.Club Brugge 7
    4.Esbjerg IF

GRUPA I:
    1.LOSC Lille 16
    2.Helsingborgs IF 10
    3.KRC Genk 9
    3.FK Haugesund 0

GRUPA J:
    1.Werder Brema 13
    2.Rubin Kazań 9
    3.Vitesse Arnhem 8
    4.FC Zurich 4

GRUPA K:
    1.Real Sociedad 13
    2.Stade Rennes 9
    3.Legia Warszawa 8
    4.Dundalk 2

GRUPA L:
    1.AS Roma 15
    2.Hamburger SV 10
    3.IFK Goteborg 5
    4.Lech Poznań 4

Tabele grupowe Ligi Mistrzów:

GRUPA A:
    1.Borussia Dortmund 16
    2.Atletico Madryt 10
    3.Zenit St. Petersburg 9
    4.Celtic Glasgow 0

GRUPA B:
    1.Juventus Turyn 12
    2.Athletic Bilbao 8
    3.Olympique Marsylia 8
    4.Feyenoord Rotterdam 3

GRUPA C:
    1.Manchester City 15
    2.Olympique Lyon 10
    3.Spartak Moskwa 8
    4.Molde FK 1

GRUPA D:
    1.FC Barcelona 15
    2.Sporting Lizbona 10
    3.Arsenal Londyn 7
    4.Standard Liege 2

GRUPA E:
    1.Galatasaray Stambuł 12
    2.Chelsea Londyn 11
    3.Paris Saint Germain 8
    4.Anderlecht Bruksela 2

GRUPA F:
    1.Manchester United 16
    2.Inter Mediolan 11
    3.Dynamo Moskwa 6
    4.Schalke Gelsenkirchen 1

GRUPA G:
    1.Bayern Monachium 15
    2.FC Porto 12
    3.Ajax Amsterdam 7
    4.FC Kopenhaga 1

GRUPA H:
    1.Real Madryt 14
    2.AC Milan 12
    3.Borussia Moenchengladbach 5
    4. FC Basel 2

Pary 1/16 Ligi Europy:(dużymi literami kluby z 3 miejsc w LM[oprócz PSV])
    ARSENAL - Benfica
    Bayer - MARSYLIA
    MOENCHENGLADBACH - PSV
    DYNAMO - Valencia
    Twente - Lille
    Hamburger - Real Sociedad
    Helsingborgs - AJAX
    Kubań - Liverpool
    Napoli - Tottenham
    Olympiakos - Sevilla
    Rubin - PSG
    Braga - SPARTAK
    Rennes - Roma
    Toulouse - Norwich
    Villareal - Fiorentina
    ZENIT - Werder

Pary 1/8 Ligi Mistrzów:
    Juventus-Chelsea
    Borussia-Milan
    Galatasaray-Atletico
    United-Athletic
    City-Inter
    Barcelona-Porto
    Bayern-Lyon
    Real-Sporting

18.12.2016, 18 kolejka BPL

ARSENAL 0-1 NORWICH

[18'] Thereau

Nie przemyślałem wcześniej i na Ligę Europy wystawiłem pierwszy skłąd. W związku z tym moja drużyna była zmęczona, więc do Londynu udałem się rezerwami. Na szczęście już w 18 minucie strzeliłem gola, a dokładniej strzelił go Thereau po dośrodkowaniu z prawej strony. Na moje szczęście Arsenal już nie odrobiłem i zabrałem im jakże cenne 3 punkty, które jeszcze bardziej umacniają mnie na 5 pozycji.

24.12.2016, 19 kolejka BPL

NORWICH 1-0 MANCHESTER UNITED

[59'] Murphy

Gra mojego zespołu w tym sezonie to jakiś sen! Gramy jak z nut i ze spotkania na spotkanie coraz lepiej, efektem an półmetku sezonu jest 5 miejsce z małą stratą do pierwszej drużyny, z 3 punktową przewagą nad szóstą Aston Villą i około 10 punktową przewagą nad dalszymi drużynami! Tospotkanie również było bardzo dobre w moim wykonaniu. Gola strzelił Murphy, który wykorzystując swoją szybkosć wdarł się w pole karne po prostopadłym podaniu mijając wczesniej obrońców i pokonał Lindegaarda. Jak się okazało był to gol na wagę trzech punktów i jednocześnie prezent świąteczny dla kibiców.

Niestety po tym meczu troche w gorszym nastroju święta spędzi Danny Welbeck, który już w 13 minucie spotkania stłukł bark. Na szczęście kontuzja okazała się nie być tak poważna na jaką wyglądała i Welbeck będzie mógł już grać po Nowym Roku.

20. Drakensang

Jak ocena szanse na 1/2 finalu LE?
    Jest szansa, ze w przyszlym sezonie bedziesz gral w LM?

21. Alberto

Szanse są jak zwykle, ale spoilerował nie będę :p
    A co do LM, to tak, jest szansa, ale musze wygrywać ważne spotkania i nie potknąć się, bo rywale czuwają :D

22. Alberto

ODCINEK 32
    "Klapa na początek roku"

1.1.2017, 20 kolejka BPL

NORWICH 0-2 NEWCASTLE

[67'] Traore
    [90'] Traore

Traore jest moją zmorą. To tyle jeśli chodzi o komentarz do tego meczu.

3.1.2017, 21 kolejka BPL

EVERTON 0-1 NORWICH

[13'] Delph

Musiałem zagrać całkowicie rezerwowym składem, więc bałem się ostatecznego wyniku. Jednak już w 13 minucie z główki po dośrodkowaniu Gary'ego Hoopera gola strzelił Fabian Delph, później przeszedłem do defensywy i udało mi się utrzymać wynik.

7.1.2017, 3 runda FA Cup

NORWICH 0-0 SOUTHAMPTON

Znowu gramy ze świętymi. To jest chyba jakiś pech. Z meczu za specjalnie nie mogę być zadowolony, bo grałem u siebie, czego nie wykorzystałem. Trzeba liczyć na szczęście w "dodatkowym meczu".

14.1.2017, 22 kolejka BPL

NORWICH 0-0 ARSENAL

Z tego meczu nic nie pamiętam. Dobrze, że jest 1 punkt.

18.1.2017, 3 runda FA Cup "mecz dodatkowy"

SOUTHAMPTON 1-1(2-3k.) NORWICH

[62'] Dier
    [90'] Sobiech

Musiałem to po prostu wygrać. I wszystko szło w dobrym kierunku, Dier strzelił gola głową po rzucie rożnym i gdy już myślałem, że będziemy mieli "happy end" piłkę w ostatnich sekundach do siatki trafił Artur Sobiech. Dogrywka rostrzygnięcia nie przyniosła, więc przyszedł zcas na karne. Na szczęście udało mi się wygrać tę loterię i jestem dalej w pucharze!

21.1.2017, 23 kolejka BPL

WATFORD 1-2 NORWICH

[12'] Jose Angel
    [48'] Welbeck

[80'] Ekstrand

Mecz symulowałem.

24 stycznia udało mi się nareszcie sprzedać jednego z barmkarzy, a dokładniej Declana Rudda, który przeszedł do Fulham za 675 tysięcy euro.

28.01.2017, 4 runda FA Cup

WIGAN 0-1 NORWICH

[27'] Bassong

Grałem rezerwami. Bramka padła po rzucie rożnym z główki.

Do kadr narodowych powołani zostali: Karim Rekik(Holandia), John Ruddy, Eric Dier, Danny Welbeck(wszyscy Anglia), Martin Olsson(Szwecja), Robert Snodgrass, Russell Martin(obaj Szkocja), Sebastien Bassong(Kamerun), Elvis Rama(Albania U18), Borek Stech(Czechy U21), Matt Bunn(Anglia U21), Andy Almond(Anglia U18)

30.1.2017, 24 kolejka BPL

MANCHESTER UNITED 0-0 NORWICH

Przed tym meczem miałem jakieś 5-6 punktów przewagi nad piątym Tottenhamem, a do United traciłem 1 punkt, więc od początku chciałem wygrać. Niestety, jak widać, nikomu nie udało się strzelic bramki.

31 stycznia oficjalna strona Norwich City poinformowała, że: "Od lipca tego roku barwy Norwich przywdziewać będzie Borys Tashchi, reprezentant Ukrainy, którego kontrakt z Dynamem Moskwa wygasa z dniem 30 czerwca" oraz "Klub zdecydował, że najlepszym czynnikiem rozwoju dla Elierce Oliveiry dos Santosa będą częste występy, w tym celu dogadano się z zespołem Barnsley, który wypozyczył Brazylijczyka na pół sezonu. Życzymy mu powodzenia!"

23. Drakensang

Daj overall tego Borysa.

24. Alberto

@Drakensang
    Overalla mogę sprawdzić dopiero jak do mnie dojdzie :) Jego wartość wynosiła w momencie zatrudniania 22 miliony. Dograłem już sezon do końca i zobaczyłem jego ovr, a wynosi on 82. Całkiem nieźle, według futhead.com jest to jego maks, ale nie takie rzeczy się w FIFIE zdarzają jak zwiększenie ovr'a ;)

ODCINEK 33
    "Dalej! Po marzenia!"

11.2.2017, 25 kolejka BPL

NORWICH 2-0 SOUTHAMPTON

[11'] Welbeck
    [28'] Hoilett

Kolejne spotkanie z Southampton. Mam do nich szczęście. Dobrze, że wszystko okazało się już na początku spotkania i nie musiałem się specjalnie martwić, że zaraz jakiś Sobiech mi wpadkuje dwa gole. Pierwszy gol padł tradycyjnie, po dośrodkowaniu z główki. Drugi natomiast po fantastycznym indywidualnym rajdzie mojego lewoskrzydłowego i strzale w okienko.

16.2.2017, 1/16 finału Ligi Europy, pierwszy mecz

TOULOUSE 0-1 NORWICH

[64'] Dier

Ten mecz traktowałem jako jeden z ważniejszych w sezonie, bo skoro już wyszedłem z grupy to czemu niby miałbym tak szybko odpaść? Na całe szczęście zrobiłem jednobramkową zaliczkę przed rewanżem u siebie. Jak bramka padła chyba nie muszę się rozpisywać, chyba każdy kto uważnie czyta moją karierę wie co się stało :)

Niestety, na samiuteńkim początku spotkania Junior Hoilett zwichnął bark. Z jednej strony to źle, bo straciłem szybkie skrzydłe, z drugiej jednak szansa na pokazanie się dla drugiego z bliźniaków Murphych - Josha. Junior Hoilett nie będzie dostępny przez 8 tygodni.

19.2.2017, 1/8 FA Cup

NORWICH 2-0 SWANSEA

[48'] Hooper
    [62'] Hooper

Wspaniały mecz grany rezerwami. O ile pierwsza połowa taka sobie to w drugiej już wymiataliśmy. Pierwszy gol padł po dobitce strzału Anthony'ego Pilkingtona, drugi natomiast był swoistym "żartem" z bramkarza. Gary Hooper po prostu przelobował golkipera gości.

Jednak i tym razem miałem straszliwego pecha. Znowu na samym poczatku spotkania kontuzji doznał mój lewoskrzydłowy. Po Hoiletcie przyszła pora na Josha Murphy'ego, który jednak doznał poważniejszej kontuzji, bo złamał łokieć i będzie niezdolny do gry przez 2 miesiące.

23.2.2017, 1/16 finału, rewanż

NORWICH 0-0 TOULOUSE

To spotkanie jest typowym przykładem meczu "na utrzymanie wyniku z pierwszego meczu". Bezbarwne, defensywne, z kilkoma większymi lub mniejszymi przebłyskami. Nic do opisywania.

Nastepnego dnia w Nyonie wylosowano pary 1/8 finału Ligi Europy, a wyglądają one następująco:
    Dynamo Moskwa - Werder Brema
    LOSC Lille - Tottenham Hotspur
    Ajax Amsterdam - Olympiakos Pireus
    Benfica Lizbona - Olympique Marsylia
    Spartak Moskwa - HSV Hamburg
    Liverpool FC - AC Fiorentina
    Norwich City - Paris Saint Germain
    PSV Eindhoven - AS Roma

25.2.2017, 26 kolejka BPL

SUNDERLAND 0-1 NORWICH

[30'] Surman

Z racji zaledwie dwudniowej przerwy wyjść na to spotkanie musiałem maksymalnie rezerwowym składem. Bałem się strasznie o wynik, jak się jednak okazało niesłusznie. Ten mecz pokazał, że nawet moje rezerwy są w stanie wygrać mecz w lidze, a bramkę potrafi strzelić PIĄTY w kolejce zawodnik do gry na lewym skrzydle(po Hoiletcie, Murphy'm, Pilkingtonie i Olssonie na tej pozycji może grać właśnie Surman, który nominalnie jest środkowym pomocnikiem).

25. Drakensang

Ile warta jest twoja wyjsciowa jedynastka?

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie