Wojna domowa w galaktyce - Star Wars Rebellion AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Szlachcic, 17 Sierpień 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Ale nie dwieście. I nie ma neutralnych planet ani dyplomacji, a i bohaterów mniej. Wiem, bo przecież mam :p

2. lucas

lucas User

Miałem nadzieję że ktoś się zlituje i zrobi rebeliona 2. Przez aar zacząłem znowu grać.

3. Szlachcic

Hehe... ja też oczekiwałem. Ale nic nie wyszło. Ale za to, dzięki buszowaniu w sieci w poszukiwaniu zapowiedzi/recenzji dwójki zaopatrzyłem się w edytor do Rebelliona. Poprawiłem kilka głupich głupot (przynajmniej według mnie), bo na przykład SSD jest teraz nieco lepszy od jego odpowiednika u Rebeliantów a Darth Vader może prowadzić badania. :)

4. lucas

lucas User

Też go mam. Ja zawsze zmieniałem statystyki jednostek naziemnych i trochę bohaterów.

5. Szlachcic

Także więc jak będzie mi szło zbyt źle/dobrze, to parę modyfikacji i wio. :p A odnośnie moich planów - po zajęciu Sullust wrócę flotą do Coruscant. Jak tylko Mon Calamari się do mnie dołączy trzy zakłady produkcyjne na Corsinie (które pewnie wtedy będą gotowe) rozpoczną budowę generatora osłon i orbitalnych stoczni - ile wlezie. Zmieniłem też czas po którym pojawia się zaawansowana stocznia (na krótszy). ;)

6. lucas

lucas User

Troszkę oszukiwania lub jak to woli dark side :). Ja zawsze opanowywałem sektory w których miałem swoje planety. Następnie kilka planet specjalizujących się w stoczniach, barakach. A na rubieżach stawiałem kopalnie i rafinerie ( jak najwięcej bo inaczej było ciężko jak zaczynało się produkcję niszczycieli).

7. Szlachcic

Ja od pewnego (późnego) momentu będę produkować wyłącznie fregaty typu lanca (czy jak im tam) myśliwce obronne i Superniszczyciele. Reszta zostanie przemielona na częsci. A no i gwiazdy śmierci. :)

8. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Nosz, cholibka pomysł na AAR-a mi bezczelnie ukradli. ;) Myślałem o tym od czasów Colonization... :(

9. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

Odcinek kiedy, mosci Szlachcicu?

10. temuchin

temuchin Nowy

Witam wszystkich. Szlachcic bardzo ciekawa forma przedstawienia rozgrywki. Gratuluje.
    Dolaczam, czesc wypowiedzi z innego forum w celu stworzenia spolecznosci i integracji fanow SWR.
    Jesli znajdziecie chwilke przeczytajcie tego posta. A tutaj link do tematu http:>>//sw-extreme.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=349&p=8827#p8827 (skasowac strzalki) tekst rowniez umieszcze tutaj. Czekam na wasze wypowiedzi. Pozdrawiam. PS. Szlachcic, mam nadzieje ze nie bedziesz mial mi za zle, ze podalem info na innym forum do twojego tematu. Po prostu tam dostalem wczesniej aktywacje konta wiec tam powstal post, ktorego rowniez tutaj chcialem umiescic, a ze wzgledu na cel "integracji" im wiecej ludzi przeczyta tym lepiej)

Rebellion, to krotko mowiac mistrzostwo swiata w kwestii klimatu i oddania w rece gracza mozliwosci rozegrania wydarzen z prawie chyba kazdemu znanego universum Gwiezdnych Wojen. Oczywiscie, kazda opinia jest indywidualna i w mniejszym badz wiekszym stopniu oddaje tak naprawde, posiadana wiedze o tej ze produkcji. Tak wiec, poczatkujacy gracze moga miec spore trudnosci w opanowaniu rozgrywki na poziomie odpowiednim aby w koncu poczuc glebie dostepnych mozliwosci jakie oferuje nam Rebellion, ale prawda rowniez jest fakt, ze Ci ktorzy poswieca chwilke na przyswojenie sobie podstaw gry, z czasem w coraz to wiekszym stopniu zaczna odkrywac nowe poklady posuniec a ich chec wspolistnienia z owa produkcja, zostanie rozbudzona do takiego stopnia ze na zawsze pozostana jej fanem. To tyle odnosnie wstepu:)

Zarejestrowalem sie tutaj tylko w kwesti zmobilizowania, mozliwe tez stworzenia grupy osob ktorzy sa skloni w koncu po ponad 10 latach stworzyc zagorzala ekipe fanow Rebelliona Swego rodzaju spolecznosc ktora chcialaby dzielic sie swoimi doswiadczeniami, poradami i przede wszystkim w przyszlosci umozliwic sobie rozgrywke z realnym przeciwnikiem, ktora jest osobliwym wyzwaniem nie tylko dla starych wyjadaczy ale rowniez dla tych poczatkujacych.

Na stronach producenta gry, w dalszym ciagu mozna znalesc obszerne info odnosnie Rebelliona, a co najwazniejsze dowiedziec sie jak skonfigurowac gre zarowno do rozgrywki z poszczegolnymi graczami, ale przede wszystkim jak uruchomic Rebelliona na nowszych wersjach systemowych. Drodzy czytelnicy na ta chwile jest to mozliwe nawet na windzie 64 bitowej, co jest oczywisce dla starszych uzytkownikow SWR nie lada gratka.

Natomiast co do rozgrywek w ktorych wcielicie sie w swoja ulubiona strone konfliktu, moge polecic GAME RANGERa, program umozliwiajacy w bardzo latwy sposob polaczenie 2 wersji gry w celu rozegrania monumentalnej rozgrywki, czy tez
    wspomagania poczatkujacych graczy uczac ich po przez indywidualna gre. Jest to bardzo proste, instalujemy program, tworzymy pokoj gry, podajemy wersje rebelliona i posiadanego patcha i mozna grac.

Czekam na jakis odzew w razie potrzeby z mila checia pomoge nowym gracza lub osoba zainteresowanym.

Wiekszosc ludzi wie jak korzystac z google, ale mimo to podam ciekawy link to rozwijajacego sie tematu, w ktorym rowniez bede chcial uczestniczyc. http://>>wayofwar.org/showthread.php?t=38658&page=3 (skasowac strzalki)
    Temat dotyczy rozgrywki w SWR. A tutaj kolejny link http://>>www.youtube.com/watch?v=mqQOORCO-sU
    (skasowac strzalki) do rozgrywki pelno wymiarowej przeprowadzonej przez jednego z fanow. Dla poczatkujacych, wystarczajaco dobra forma kontaktu z tym tytulem, aby zobaczyc jak wszytko wyglada w praniu:) ; natomiast dla
    starszych uzytkownikow swego rodzaju ciekawostka.

Na koniec mam pytanie do zaawansowanych graczy, chcialbym opracowac swego rodzaju "spolszczenie" do Rebelliona, czy ktos bylby zainteresowany takim tematem?
    Pewnie nie jedna osoba zada sobie pytanie po co>? A chociazby dlatego aby umozliwic gracza nie anglojezycznym sposobnosc obcowania z ta rewelacyja gra i swietnym universum.

Za wszelkie bledy, badz przejezyczenia z gory przepraszam. Pozdrawiam.

PS. Mam nadzieje, a moze bardziej swiadomosc jednego oczywistego faktu. SWR wyszlo na swiat ok. 1998 roku, wiec zapewne wiekszosc uzytkownikow tej specyficznej strategii ma srednio liczac dzisiaj ponad 30 lat w gore, niektorzy starzy Lordowie Sithow, badz zagorzali Rebellianci nawet kolo 40. Nie mowicie mi, ze nie ma ludzi na poziomie aby rzeczywiscie stworzyc dobrze funkcjonujaca spolecznosc dotyczac SWR.

11. lucas

lucas User

Co do spolszczenia to jakieś tam mam. Nie jest to rewelacja ale jak chcesz możesz spróbować się pobawić. Jak by co odezwij się na gg do mnie

12. Szlachcic

Więc tak:
    Odcinak nie będzie przez trzy (!) tygodnie, bo zapomniałem wziąć JAKIEKOLWIEK sejwy do tego AARa i Przygód Pragendarfa. Co do graczy w SWR, to, że powstałą w '98 nie znaczy, że gracze muszą mieć 30 40 lat. Jestem o wiele młodszy, a też w to uwielbiam grać ;)

13. temuchin

temuchin Nowy

A gdzie jest napisane ze "musza" :) Total luzik. Jezeli zaliczasz sie do grona tych mlodszych pokoleniowo odbiorcow, to tylko z korzyscia dla universum SW :) Pozdrawiam
    Ps. Czekam oczywiscie na odcinek.

14. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

AAR świetny a co do wieku gry... Chrzanić rocznik 98, z chęcią czytałbym chociażby aara z UFO: enemy unknown albo z SimEarth, gier które powstały gdy mnie w planach nie było (znaczy się, tu przesadzam teraz, przynajmniej z UFO).

15. Szlachcic

W wyniku szczęśliwego zbiegu okoliczności wejdę dziś w posiadanie tych sejwów i przy odrobinie szczęścia dziś wieczorem (późnym) będzie odcinek, w jeszcze innym stylu ;)

16. Szlachcic

Wojna domowa w galaktyce – Star Wars Rebellion AAR
    ODCINEK: 4

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Nie będzie nowego stylu.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na początek sprawdziłem, na kiedy gotowe będą zakłady produkcyjne na Corsinie.

Zatem jeszcze trochę minie…

Wkrótce dotarły do mnie słuchy o maksymalnym niemalże zwiększeniu wpływów Imperium na Chandrili przez Imperatora.​

A 57 dnia flota dotarła do Sullusta. Ale…

Nie było walki. Zawiodłem się na nich [Rebeliantach]…

Nawet nie mieli garnizonu, więc ani walk, ani bombardowania nie było. Ale kicha… teraz ludność ze mną walczy, bo nie nastraszyłem ich bombardowaniem, jak to zwykle czynię. Do bani. Teraz muszę trzymać tam dziesięć oddziałów, a mam tam cztery. Może IMP wytrzaśnie te sześć spod ziemi. A w tym czasie użyję… kogoś do tłumienia tych zamieszek.

Jakby mało było tego, że podczas rozruchów planeta nie generuje zysków, to jeszcze ludność przemyca Rebeliantom moje surowce. I to bardzo dużo. To gorzej, niż jakby ta planeta była Rebelii, wpakowałem się w niezłe bagno. W międzyczasie dowiedziałem się, że Jerjerrodowi i Piettowi misje dyplomatyczne na Selonii i Mon Calamari nie wychodziły. Ech.

Potem wysłałem Bina Essadę i Palleona z Selonii (oboje mają całkiem wysokie wskaźniki dyplomacji) z misjami dyplomatycznymi na strategiczną Corellię i bogaty w zasoby Commenor. ​

Niewiele czasu minęło, nim przyszła do mnie wiadomość o odniesieniu podwójnego sukcesu Pietta, to w jego stylu. Długo nic, a potem wielkie osiągnięcie.

Jego sukces na Mon Calamari zachęcił mieszkańców planety o dziwnej nazwie Praesitlyn do przyłączenia się do Imperium.​

17. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

Gdyby mnie Imperator osobiście przekonywał do popierania Imperium, stałbym si pewnie nader zagorzałym rojalistą. Punkt reputacji poleciał.
    BTW, kiedy się tu gracz dowiaduje, kto z jego ludzi jest czuły na moc?

18. Szlachcic

Gdy mistrz (początkowo: Imperator, Vader, po kilku wydarzeniach Luke,) stwierdzi, że tak jest. Czyli:
    Mistrz musi być z tą osobą na tej samej planecie/flocie
    Osoby z Mocą są kompletnie losowe i chyba nie da się wpływać na to, kto będzie, a kto nie.

19. Maciej

Maciej Guest

Posty niemające związku z AARem przeniosłem do nowego wątku (link).
    Maciej

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie