po zainstalowaniu gra sie uruchamia do momentu mapa uruchomiona prawidłowo i wywala do pulpitu Wind 7 64. karta radeona hd 5700 pozdrawiam
Czy edycja gold instaluje sie od razu z dodatkiem, czy masz dwie plyty?? Czy dzieję ci się to po zainstalowaniu dodatku czy od razu podstawki??
jest jedna płyta, wiec wnioskuje ze instaluje od razu. Mysle ze to musi być jakis błąd systemu albo konfiguracja sprzetu bo po instalacji victoria 2 gra wywala na tym samym momencie przy właczaniu co hearts of iron 3.. Pozdrawiam i czerkam na pomoc
spełnia spełnia procek AMD ATHLON II X 4 635 2.90 GHz Wind 7 ultimate 64. karta radeona hd 5700 4giga ram
Wydanie Gold to jaka wersja w rzeczywistości, jaki nr wersji? 1.4, 2.03c? Gdzieś czytałem kiedyś na paradoxie, że z win7 były problemy przy jakiejś wersji i rozwiązać to miał jakiś patch, może wgraj po prostu najnowsze patche.
Witam, zrobiłem formata zawiozłem kompa do sklepu i znalazłem rozwiązanie... musze kupić monitor bo narazie mam kompa na telewizorze i podłaczony przez hdmi i na tym nie działa bo jak w sklepie podłączył przez zwykłe wyjscie pod monitor to gra ruszyła bez problemu... zastanawiam sie jeszcze czy w takim razie nie mam zrabanego wyjscia hdmi skoro na tym gra nie chce ruszyc?? co myślicie??
obczaj plik setting i może zmniejsz tylko odświeżanie ekranu. refresh rate na 60 może 50, nie gwarantuje że pomoże ale spróbuj.
błąd msvcr.100.dll Witam Zainstalowałem sobie dodatek "for the motherland" i gdy chciałem włączyć wyskajue mi błąd MSVCR100.dll że niby nie ma takiego pliku. Co zepsułem i jak to mogę naprawić? dodam, że SF działało normalnie. Z góry dzięki za pomoc;]
Hildek > Ten plik ściągniesz stąd: http://www.softpicks.net/dll/msvcr100-dll-14493.html. Może grę masz oryginalną ale system już nie. W legalu ściąga wszystkie łatki i pliki. Jak nie ma tego pliku w systemie, to będą się sypać niektóre gry (np. Wiedźmin 2, Battlefield 2, etc.). Ta konkretna biblioteka powinna się znaleźć w c:\windows\system32 albo w katalogu z grą. Może potem krzyczeć o plik vcredist_x86.exe. Można go zassać np. stąd: http://faux.uwcs.co.uk/vcredist/. A najlepiej zainstaluj sobie Microsoft Visual C++ (darmowy i legalny), wersja 2010 np. stąd: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5555. Jest też inna metoda, gdy masz plik msvcr100.dll, wrzuć go gdzieś obok i odpal grę.
Skanowanie antywirem. Reinstall DirectX i ewentualnie bibliotek microsoft visual C++ redistributable. Po tym reinstall gry.
Wystarczyło zainstalowanie tylko Microsoft Visual C++ i odpala już gierkę elegancko;] dzięki wszystkim za pomoc, temat do wygaszenia/zamknięcia.
ja miałem ten sam problem ale teraz wychodzi mi takie coś: Nie znaleziono punktu wejścia procedury ??1critical_section@Concurrency@@QAE@XZ w bibliotece MSVCR100.dll
Spróbuj zainstalować ten program Microsoft Visual C++. Nic po za nim nie ściągałem i nie dodawałem innych plików nigdzie. I gra zaczęła odpalać bez żadnych problemów;]
ściągłem ten program z tego linku co ci przesłali i zainstalowałem i wychodzi takie coś jak napisałem wcześniej
lisu1 > cały czas chodzi o bibliotekę MSVCR100.DLL. Tak, jak pisałem: czasem wystarczy wgranie Visual C++, a czasem jeszcze tę bibliotekę trzeba wrzucić do katalogu z grą (nie tylko c:\windows\system32).
A tego to już nie wiem;/ jak dla mnie to wyższa szkoła jazdy jest;/ może ktoś inny będzie Ci w stanie bardziej pomóc