Wszelkie problemy techniczne

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez pimapizu, 20 Marzec 2011.

1. maks44444

maks44444 Zbanowany

Miałem identyczny problem z MSVCR100.DLL.
    Pamiętam ze odinstalowałem wszystkie stare wersje Visual C++ było ich kilka(2005,2008,2010).
    Zainstalowałem najnowszego i pomogło. Bo jak instalowałem na stare wersje to błąd się powtarzał.

2. Norbi

Norbi User

sprawdziłem ten problem fak czesto system Windows 7 64 bit ma problem z tym ale sciagniecie i instalacja programu Microsoft Visual C++. pomaga... -sprawdziłem na 3 komputerkach .

3. Amator

Amator User

Pomocy przy drugiej Instalacji

Mam następujący problem, uwielbiam strategie i bardzo słabo znam angielski. ;)

Ale do rzeczy, kupiłem Cały zestaw HOI 3 na Streamie i próbowałem zagrać, ale wszystko jest po angielsku, instrukcja na pdf-ie też. Męczyłem się ze słownikiem, ale człowiek nie ma tyle wolnego czasu, żeby to miało sens.

Postanowiłem kupić polską wersję hoi 3 podstawkę w kartoniku.
    Tak zrobiłem, a teraz pytanie: czy instalować osobno i uczyć się grać na tej wersji (zakładam, że wersja ze Steam i ta nie będą się gryzły w rejestrze), musiałbym nie instalować uaktualnień i nie wiem czy to byłoby grywalne?

Czy wersja ze Steam sama zarejestrowała mnie na Paradoxie i mogę się tam logować, czy muszę zrobić to ręcznie, czy pudełkową polską wersję rejestrować?

Następne pytanie, czy da się wyciągnąć spolszczenie z "pudełkowej "HOI" i wrzucić ją do Steama, czytałem, że resztę spolszczenia można wyciągnąć z DiDay`s i może miałbym pełną zaktualizowaną polską grę?

Ostatnie pytanie, na GamersGate kupiłem DSL "Common Weapons", wrzuciłem to do katalogu mods w wersji ze Steam-a, jednak nie widzę nowych jednostek, coś źle robię?

W ogóle napiszcie co najlepszego mógłbym z tym zrobić? Chcę wreszcie zagrać.

4. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Skoro słabo znasz angielski i masz polską wersję HoI3 to po co trzymać na dysku angielską? Chyba, że jak piszesz masz polską podstawkę, a po angielsku podstawkę + dodatki - wtedy pozostaje jedynie nauczenie się angielskiego (chociaż tego co jest w grze).
    Nie, rejestracja gry na paradoxie jest ręczna. Rejestruj jednak tą wersję, która ma więcej (polska, jak piszesz, ma samą podstawkę, steamowa może dodatki).
    Po co? Może i się da, ale jeśli na steamowej wersji masz dodatki to i tak nie wszystko będzie przetłumaczone.
    Rzeczy kupione na GG niekoniecznie muszą współpracować z tymi ze Steama i na odwrót.

Co najlepszego zrobić? Nauczyć się angielskiego i pykać w HoI3 z SF i FTM - sama podstawka bez dodatków jest jednak za słaba.

5. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Inna sprawa, że takiego FTM w PL nigdy nie wydano i nie spodziewałbym się go prędko, tak samo jak Their Finest Hour (najnowszy dodatek), szczególnie, że Cenega się nei stara,a PAradox nie ma interesu w takim wydawaniu gier.

6. Amator

Amator User

Dziękuję za odpowiedź.
    Co do rady, to nie wchodzi w rachubę, rodzina, praca i talent do języków taki, jak humanisty do matematyki :)
    Pozostaje siąść i płakać.

Kupiłem też polskie hoi 2, ale jak była promocja na Steamie i zobaczyłem trójkę, to nawet nie wgrywałem 2, bo 3-ka mnie oczarowała.
    Teraz mam dwie wersje hoi 3 i będę grać w 2-kę...

7. seba200

seba200 Nowy

Problem z uruchomieniem gry

Zakupiona jakiś czas temu KOLEKCJA KLASYKI podstawka HOI3 po instalacji nie odpala się. " Program HOI 3 przestał działać"
    Próbowałem z paczem, bez pacza, pirata w wersji wcześniejszej, z dodatkiem i bez, zawsze to samo. Gra działała kiedyś bo grałem w nią wcześniej. Wymaganie spełniam bo mam GF8800gt i dual cora 2.66. Pewnie chodzi tutaj o najnowsze sterowniki, mam najnowsze do tej karty, może trzeba coś wyłączyć w samej karcie poprzez program do sterownia kartą, nie mam pojęcia. Może ktoś ma jakiś pomysł - pozdrawiam.

Ostrzeżenie za propagowanie piractwa [N]

Niczego nie propaguje - sposób na zainstalowanie gry. Nie szkoda czerwonego flamastra zamiast pomóc?

8. Dynamic

Dynamic Ten, o Którym mówią Księgi

Proóbowałeś zainstalować samą podstawkę bez jakichkolwiek patchy/dodatków/modów/itp i ją uruchomić? Jeśli nie działa to odinstaluj grę (usuń wszystkie pliki lokalne), directa, windows redistrituable C++. Potem zainstaluj wszystko od nowa, możesz też wrzucić najnowsze stery do karty graficznej. Czy oprócz błędu "program HOI 3 przestał działać" jest coś jeszcze? Może brakuje Ci jakiegoś dll-a?

9. seba200

seba200 Nowy

Czysta goła gra, bez niczego totalnie 1.2 jak z fabryki wyszła. Próbowałem już na różne sposoby łącznie z p.....em( tutaj tego nie można pisać - słowo zakazane:)) i gucio. Pamiętam kiedyś grę kupioną z półki ze sklepu nie działa a p...t działał dlatego odbyłem taką próbę. No niestety lipa bawię się teraz ustawieniami karty. A ten direct to o co biega? Ale myślę ze to nie to tylko sterowniki cholerne. Jak można przywrócić poprzednie sterowniki?

Upomnienie za omijanie autocenzora [N]

10. Dynamic

Dynamic Ten, o Którym mówią Księgi

DirectX - program odpowiadający cześciowo za obsługę gier i zawartości multimedialnej na komputerze (wymagany przy większości gier). Najnowsze to chyba DirectX 11. Spróbuj koniecznie C++ przeinstalowac - często właśnie to pomaga.

11. seba200

seba200 Nowy

To właśnie instaluje się na końcu po grze z CD. Ale zainstalowałem jeszcze raz - dalej to samo. Żeby nie było mam na kompie bardziej zaawansowane graficznie gry z 10 pozycji. Kompa mam z przed 6 lat a gry współczesne działają perfekcyjnie.

12. badalian97

badalian97 Nowy

CTD po uruchomieniu mapy - POMOCY.

Witam. ;) Mam pewien problem z Hoi3 FtM. Otóż , gdy włączam grę , w momencie , gdy powinno wyświetlić się menu
    następuje crash. Próbowałem już wszystkiego :blee: - reinstallu , instalacji sterowników oraz uruchamiałem grę plikiem hoi3game
    z SF , bo ten sam plik z FtM nie działał ( pisało że nie znalazło punktu wejścia jakiejś procedury w pliku msvcr100.dll )
    Dodam , że SF chodzi bez problemu. Być może przed instalacją FtM na SF trzeba wgrać jakiś patch :mrgreen:
    Proszę o pomoc !!!

---------- Post added at 11:52 ---------- Previous post was at 08:46 ----------

Już po problemie . Wystarczyło zainstalować wszystkie sterowniki z płytki .
    Temat do zamknięcia.

13. lisu1

lisu1 User

a jaka jest najnowsza wersja microsoft visual c++

14. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Wystarczy, że zainstalujesz tą co proponuje instalator i gra będzie śmigać.

15. lisu1

lisu1 User

no mam zaistalowany 2010 i wrzuciłem ten plik do katalogu i do system 32 i to nic nie daje

16. DYWI

DYWI Nowy

Problem ze Steam

Kupiłem gre na steamie sciagnełem i teraz mi niby inicjuje jak to steam ale dalej nic sie nie dzieje czy miał ktos podobny problem ??????

Mój windows to 7 32 wiec nie wiem jak to ogarnąć prosze o jaką pomoc
    zrobiłem jak mi czerwony polecił ale to nie wiele pomogło teraz widze zegar to jakis progres ale mnie to ni cieszy

Nazwa tematu zmieniona. Proszę stosować się do zasad języka polskiego [N]

17. lisu1

lisu1 User

co mam zrobić jak to co mówicie nic nie daje
    ??

18. Problem z odpaleniem gry

Miałem wczoraj reinstalację systemu (jakiś błąd systemowy, uniemożliwiający nawiązanie połączenia z internetem, który miałem od tygodnia). Dziś komp wrócił z naprawy. Ponownie zainstalowałem HoI III wersję Gold od Cenegi (czyli z dodatkiem Semper Fidelis) i wszystko było dobrze, dopóki nie kliknąłem na "Start HoI 3". Po mocniejszym przyciśnięciu lewego przycisku myszy, dokonanym przez palec wskazujący mej prawej dłoni, kontrolowany przeze mnie, następuje bezkresna ciemność na wieki i powrót do początku staje się jedynym wyjściem z beznadziejnej sytuacji. A mówiąc prościej: Kiedy włączam grę, wszystkie piksele na monitorze zmieniają kolor na czarny :D Najzupełniej w świecie nie wiem, co jest grane. Kiedy pierwszy raz zainstalowałem grę, wszystko było OK, a teraz jest najzupełniej nie OK. Ktoś ma jakiś pomysł, co może nie grać ?

19. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Zainstaluj direct, framework itp (najlepiej z tego co masz na płyccie z grą, powinno wystarczyć). Naturalnie też zainstaluj najnowszy patch.

20. Właśnie, framework, że też o tym nie pomyślałem :p Jeszcze tego nie instalowałem. No cóż, zobaczymy ;)

PS. A tak w ogóle fajnego masz tego robaczka w opisie :D Normalnie pomyślałem, że ktoś mi po ekranie łazi :D

---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

Wszystko zainstalowałem i dalej to samo... :/

21. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

22. Spatchowałem do wersji 2.04f i wciąż nic.

---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

Chyba pora zamknąć temat. Niestety problem nie dotyczy tylko tej gry, ale również każdej innej. Ci "fachowcy" z serwisu musieli coś spierdzielić. Net jest, ale żadna gra nie chce się uruchomić. Ponadto coś nieźle w kompie puknęło przy ostatnim restarcie po czarnym ekranie.

Tak przy okazji, zna ktoś w Łodzi jakąś naprawdę dobrą firmę zajmującą się sprawą niepoprawnie działającego sprzętu ? Bo coś mi się zaczyna wydawać, że Ci moi "fachowcy" się wypalają. Coraz gorzej się sprawują. Naprawiają jeden problem, a stwarzają masę następnych.

23. kamil1750

kamil1750 User

TFH Crash

Witam,mam dość spory problem z dodatkiem Their Finest Hour, mianowicie gram sobie niemcami mam już date 7 pazdziernika 1938r i teraz wyswietla mi sie decyzja o aneksji czechoslowacji więc ją sobie anektuje i teraz powstaje problem. Gra się chwilowo zawiesza po chwili wyskakuje mi, że polska dołączyła do aliantów gra zawiesza się 2 raz i wywala do pulpitu. Kiedy natomiast nie anektuje czechoslowacji gra działa dalej płynnie. Mam najnowszego patcha 4.01 do dodatku. Wie ktoś może co trzeba zrobić ? Czy wyszła jakaś łatka na tego buga ? Jeśli tak to prosiłbym o podanie linku :)

24. Potwierdzam, też to mam, ale tylko Niemcami, grając Włochami nie miałem takiego problemu.

25. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

A u mnie wszystko śmiga jak leci, bez najmniejszych problemów czy to Niemcy czy inne państwo.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie