Wszelkie problemy techniczne

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez pimapizu, 20 Marzec 2011.

1. Juchas

Juchas User

Jak się zawiesiła to otworzyłem menadżer zadań, otworzyłem proces i zmieniłem koligację to się na chwilę odcięło. Dodam, że jak raz się zatnie o 4:00 to zawiesza się potem każdego dnia o 4:00.

2. ryba23oslo

ryba23oslo User

walnij re-instal gry i tyle ;p

3. Juchas

Juchas User

Reinstalowałem już z 2 razy i nic nie pomogło. Instalowałem na innym dysku i to samo.

Problem nie tkwi w spolszczeniu, bo grając w angielskiej wersji ten sam problem się pojawia.

4. ryba23oslo

ryba23oslo User

A na jakim dodatku grasz ? moze to wina dodatku ??

5. Juchas

Juchas User

Na Semper Fi, ale wątpię że to z tego powodu.

Chyba coś jest nie kompatybilne czy coś, tak mi się wydaje. Mam Windows 7 Home Premium.

6. ryba23oslo

ryba23oslo User

ale pytalem o dodatek do gry. SF ?? FTM ?? czy moze TFH ??

7. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Re: Grając Niemcami gra zacina się w pewnym momencie.

Pezeciez sf to semper fi, o co ci chodzi?

Zainstaluj najnowszego patcha i zobacz czy jest to'samo jak odpalasz w trybie administratora.

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 2

8. ryba23oslo

ryba23oslo User

ale zablysles, toc to samo mu sugerowalem.
    Dzieki, ze wyreczylem mnie w wyjasnieniu mu skrotow :D

9. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Re: Grając Niemcami gra zacina się w pewnym momencie.

Przeciez napisal, ze gra na sf, a ty potem sie pytasz jakbys nie wiedzial co znaczy semper fi, czytaj uwaznie postu.

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 2

10. Juchas

Juchas User

Mam patcha 2.04 chyba najnowszy, a jak chcę uruchomić w trybie administratora to ładowanie gry zacina się na "Obliczanie ścieżek..."

11. ryba23oslo

ryba23oslo User

ale najpierw bym Cię prosił o wyjaśnienie co oznacza to słowo, które użyłeś wyżej ?? :D

12. Juchas

Juchas User

Zauważyłem w Menadżerze zadań, że gra wykorzystuje bardzo procesor. Pisze w rubryce Procesor CPU: 24/25 i Pamięć (prywatny zestaw roboczy: około 1 300 000 K

Jak to zmniejszyć? Ta gra chyba za bardzo wykorzystuje procesor.

Procesor: Intel Core i3 CPU 4 rdzenie

13. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Odp: Grając Niemcami gra zacina się w pewnym momencie.

Możesz mieć nawet 8 rdzeni, gra i tak nie ma suppportu dla takich procesorów. I owszem, zużywa najwięcej procka i ramu. W sumie tak ze 4gb pamięci to optimum. Inna sprawa pamięć i procesor wyją dopiero jak minie kilka lat w grze i toczy się wojna na całego, wcześniej jest niemal nieodczuwalne.

Tapatalk HD, wybaczcie literówki;)

14. truman78

truman78 Nowy

Wywalanie do Windowsa po ponownym załadowaniu gry

Witam jestem fanem gry HOI 3 mam zainstalowane wszystko tzn podstawke patche i trzy dodatki całosc tylko w wersji angielskiej. i mam problem który pewnie moze był jesy ale na który nie ma jednoznacznej odpowiedzi :(:(
    Uruchamiam grę gram sobie jest wszystko Oki wiadomo trzeba robic save kiedys :) i co sie dzieje po jakims czasie wczytuje go gram dalej minute moze mniej i gre wywala do Windowsa :( komunikat program ....... przestaje działac :(
    Moj komp to 4 GB Ramu i Amd Phenom II X4 965 Windows 7 64 Bit monitor pracuje w rodzielczosci 1024 na 768 gra w takowej przyu takiej samej czestotlowosci odswieznia 75 Hz. Gra byla instalowana od nowa przy czystym rejestrze.
    Gdzie tkwi problem ze gre wywala ??
    Czy musze po instalowaniu podstawowej wersji instalowac patch i dopiero kolejna ?
    czy jest specjalna kolejnosc instalacji ? np
    1. Hearts of Iron III
    Hearts of Iron III: Semper Fi
    Hearts of Iron III: For the Motherland
    Their Finest Hour
    TFH Patch 4.02 itp.

Prosze o pomoc

15. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Instalujesz kolejno: HoI3 (podstawka) -> Semper Fi -> For the Motherland -> Their Finest Hour -> patch 4.02.

16. truman78

truman78 Nowy

Omijam wszystkie patche do wczeniejszych gierek oki :) ciekawe czy to pomoze w zapobieganiu wywalaniu do WINDOWSA

17. monio_44

monio_44 Nowy

gra się krzaczy i/lub wywala do pulpitu- pomocy :/

Witam, jestem zagorzałym graczem HoI III , ze ostatnio kupiłem nowego lapka i jak sie okazuje nie mogę grać bo się krzaczy(przezroczyste częściowo strony np technologi, pozamieniane literki w nazwach prowincji itp) a na koniec wywala do pulpitu. Na wcześniejszym laptopie działało wszystko (lenovo Y550) a teraz na nowym acerze sa problemy (i3 2,4ghz , geforce GT 620M , 4G ram) .
    Wgrałem patche 1.2 i 1.4 i dalej nic.
    Proszę o pomoc, bo gierka jest ********a :D
    Z góry dzieki wielkie
    Pozdrawiam
    Robert

Upomnienie za omijanie autocenzora [N]

18. orkan77

orkan77 User

Mam kolekcje z gamersgate kończąca się na FTM i dokupiłem FTH. Wszystko fajnie działało aż zachciało mi się Blackice VII. Ten mod oczywiście u mnie nie zadziałał -wywalało mnie z gry po wybraniu państwa albo po odpaleniu czasu w grze. W miedzy czasie w trakcie kolejnej próby na mapie pojawiło się falujące mleko. Oczywiście odinstalowałem wszystko i postanowiłem grać tylko na FTH Okazuje że on teraz też ma te falujące mleko z nazwami prowincji i granicach na morzu. Przy kolejnych instalacjach vanilii FTM i FTH okazała się że na FTM mapa ma kolory i jest wszystko w porządku. Gdy doinstalowałem FTH znowu mleko. Co to może być Mam wersje 4.02 i klucz TRCV.

19. as_shark

as_shark User

Mam problem z Their Finest Hour, gra uruchamia się prawidłowo do momentu gdy wybieram kampanie, dochodzi do momentu Tworzenie Świata i wisi bez końca, dodam tylko że na FTM wszystko było OK,
    Moja konfiguracja to:
    HOI 3 SF Cenega -> FTM 3.06B + patch polonizujacy -> TFH 4.00
    Wiecie może w czym może być problem?

20. cycu3006

cycu3006 User

Też miałem problem z tą wersją musisz się przesiąść na wersje 4.02 powinno pomóc.

21. Nuke

Stawiałbym raczej na patch polonizujący, TFH jest wyłącznie po angielsku i pewnie dlatego się gryzie. Aczkolwiek patch 4.02 również należy zainstalować.

22. as_shark

as_shark User

czyli na jakiej wersji trzeba instalować TFH? nie można na HOI 3 SF Cenega PL?

23. Nuke

24. as_shark

as_shark User

Nie działa, zainstalowałem tak jak pisałeś, i dalej mi się wiesza na samym końcu na "Przystosowywanie historii".
    Ale najdziwniejsze jest to że gra mi się uruchamia się po Polsku pomimo tego że w settings mam:
    language=l_english
    Może to jest powodem, dlaczego to jest po Polsku? może coś z rejestru czyta?
    Pomóżcie proszę bo mam straszną ochotę pograć
    Shark

25. Nuke

Hmm, zainstaluj najpierw podstawkę i SF, zmień język gry na angielski i dopiero potem instaluj FTM i TFH, BEZ jakichkolwiek łatek polonizujących, spolszczeń itp. Jeśli dalej nie odpali to prawdopodobnie wersja Cenegi jest niekompatybilna z dodatkami z GG/Steam/czy gdzie je tam kupiłeś, czyli na takiej konfiguracji sobie nie pograsz, chyba, że wszystko kupisz w jednym sklepie - Cenegę możesz sobie olać od razu, więc jeśli masz FTM i TFH z np. GG to tam musisz kupić podstawkę i SF.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie