Wszelkie problemy techniczne

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez pimapizu, 20 Marzec 2011.

1. matatiah

matatiah Aktywny User

Na wszystko pomógł 4gb_patch.exe :)

Post o Black ICE przeniesiony tutaj (klik) [N]

2. adamos54

adamos54 Nowy

Gra się zawiesza

Witam gram Polską i troszkę zmieniłem historie dołączyłem do osi zająłem Szwecję,Norwegię,Rumunie i doszedłem do kanału sueskiego ale podczas ofensywy na Rosję gra się zawiesza 8 stycznia 1941,gram na dodatku motherland, jak naprawić nie chcę kasować tego save bo za dużo mam tam zrobione

3. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Samo 'gra się zawiesza' niewiele nam mówi. Jakiś komunikat od gry, problematyczny event, cokolwiek?

4. adamos54

adamos54 Nowy

Save się załaduje minie około 6 godzin w grze i obraz staje trzeba w menedżerze zamknąć

5. Instaluje patch odrazu 4.2 do TFH. Włączam i jak wczyta scenariusz nie ma ramek pod IC, surowcami, nie ma miniatury mapy itp. po 3s. wywala do win. (PROBLEMY GRAFICZNE) Jeszcze tworzy folder w moich dokumentach. Bo sprawdzam. Podstawowy TFH nie tworzył. Poza tym wszystko pięknie chodzi dopuki nie instaluje patcha. Mam najnowsze patchy do wszystkich dodatków. Spolszone (wszystko chodzi) Może musze instalować patch 4.1 przez 4.2 ???

6. Nuke

Wywal spolszczenie.

7. Działa!
    Zainstalowałem moda + patcha potem spolszczenie
    Problem rozwiązany

8. Zwiastun96

Zwiastun96 Zbanowany

Mam problem z zapisywaniem. Wpisuję nazwę save, klikam zapis i od razu przeskakuje do panelu menu. Nadpisywać pliki mogę, ale nowych zapisywać nie.

9. lukobu

lukobu User

Kupiłem wersję ze steama - wszystko ściągnęło się bez kłopotu ale nie wiem co dalej - dostałem klucze produktów ale jak to dalej zainstalować ? To jest tylko wersja elektroniczna - bez płyty CD. Proszę o pomoc :(

10. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jak ściągnąłeś to odpalasz i grasz. Klucze są potrzebne do rejestracji na Paradoxie.

11. lukobu

lukobu User

włącza mi się błąd że brakuje jakiegoś składnika i gra nie może się odpalić - powtórna instalacja może rozwiązać ten problem. Niestety ja już cztery razy instalowałem i odinstalowałem i nic. Wcześniej miałem HoI + SF pudełkowe - może to jest problem ( wszystko odinstalowałem wcześniej)

12. Nuke

Nie ma znaczenia co miałeś, znaczenie ma co instalujesz teraz - a tym się nie pochwaliłeś.

13. lukobu

lukobu User

Instaluję teraz HoI III Collection - wszystko ze steama, dostałem 4 klucze ( do podstawki i dodatków ) z informacją że mogą być potrzebne "po uruchomieniu aplikacji należy wprowadzić ten numer" - tylko tyle - jak włączam skrót z pulpitu to pokazuje że brakuje jakiegoś składnika - zainstaluj ponownie. Ściągnąłem ten cały gips na laptopa i to samo - brakuje jakiegoś elementu, instaluj jeszcze raz.

14. Zwiastun96

Zwiastun96 Zbanowany

Na moje nikt nie odpowie? :blee: Najdziwniejsze jest to, że na modzie WW1 mogę normalnie zapisywać, ale na podstawce już nie.

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jakim cudem możesz instalować grę na Steam, skoro Steam instaluje ją automatycznie i instalacja=pobranie?

16. lukobu

lukobu User

Normalnie kombinuję na wszystkie strony - sami podają te klucze więc się zastanawiam po jakiego grzyba ? Zawsze ten sam komunikat -
    hoi3_tfh.exe - nie można znaleźć składnika, i tyle :mad:

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Czemu nie odpalasz gry przez Steam skoro jest na Steam?

18. lukobu

lukobu User

bezpośrednio na steamie naciskam "graj" wyskakuje informacja o kluczach ( opcje "do schowka" lub "graj") następnie jeszcze raz "graj" wyskakuje plansza z informacjami o łatkach i "graj w HoI III" ( ta standardowa jaka wyskakiwała także w wersji pudełkowej) i po naciśnięciu tej opcji plansza znika i nic się nie dzieje. Dopiero jak wchodzę w folder na dysku i wciskam ikonę gry to pojawia się info o brakach w instalacji.

19. pavioniusz

pavioniusz Znany Wszystkim

Wyczyść wszystko użyj ccleanera lub ręcznie usuń wpisy w rejestrze dotyczące gry, po tem uruchom przez steam.

20. lukobu

lukobu User

włączyłem ccleanera, wyłączyłem avasta żeby niczego nie zatrzymał, jeszcze raz zainstalowałem i po staremu - ten sam błąd. Wysłałem im maila z opisem i zobaczymy co powiedzą, spróbuję zainstalować na innym kompie a jeśli tam będzie dobrze to u siebie zrobię reinstalację całego systemu.

21. michu75

michu75 Nowy

Witam , mam problem po zainstalowaniu patcha 1.4 pl granice prowincji oddzielają jakieś kwadraciki i czerwone kreseczki i nie da się zrobić zrzutki ekranu , wcześniejsze instalacje być może innego patcha na innym kompie nie robiły problema

22. Nuke

Kup sobie dodatki, bo granie na wersji 1.4 to masochizm...

23. michu75

michu75 Nowy

no ok a co polecasz ?

- - - - - - - - - - DODANO / AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Szukałem moda IIrp jaki był zrobiony do hoi2 ale do hoi3 chyba nie ma

24. filip133

filip133 Ten, o Którym mówią Księgi

Wszystkie dodatki i najnowszy patch.

25. Mepho

Mepho Aktywny User

Kolejno: Semper Fi; For the Motherland; Their Finest Hour. To wszystko spatchowane do wersji 4.02 i można grać.

Na vanille szkoda czasu marnować.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie