Wszelkie problemy techniczne

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez pimapizu, 20 Marzec 2011.

1. michu75

michu75 Nowy

2. Witam,
    Mam następujący problem, otóż gram Niemcami, zająłem właściwie całą Europe.
    Stwierdziłem że podzielę sobie flotę na Wilcze stada oraz Grupę uderzeniową którą będę zarządzał osobiście...
    No i wystąpił dosyć irytujący problem, mianowicie gra się zawiesza. Problem wystąpił po podzieleniu floty oraz po zmianie ustawień wiadomości.
    Posiadam HOI3 + SF + FTM + TFH 4.02.

Edit.
    Problem występuję 11 Maja 1942 o godzinie 23:00.

3. Witam,
    mam taki problem wywala mnie z gry, zainstalowałem grę na nowo i nadal mnie wyrzuca. Gram np 2 lata i mnie wywala do pulpitu, co robić?
    Zainstalowałem patcha 2.04.d i to samo :(

Ostatnia edycja: 4 Październik 2013
  4. Hmmm mam podobny problem, w sumie chyba wiem dlaczego...używasz kodów?

5. Aleale2

Aleale2 Ten, o Którym mówią Księgi

No cóż mam podobny problem raz użyłem koda w 37 wyłączenie neutralności.Wrzuciłem fotke z gry jakiś błąd grafiki a potem wywala do windowa kurcze szkoda mi bo gram od maja w tego sejwa.

6. Aleale2

Czy ktoś potrafi wytłumaczyć ten błąd ?

7. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Za dużo czitów najpewniej i gra sama się pogubiła.

8. Aleale2

Jak czitów?.Jeden kod wpisałem w 37 a zaraz go wyłączyłem ale teraz idzie jako.Raz się pomyliłem i wrzuciłem do folderu liders nie ten plik co trzeba ale błąd naprawiłem jak by ktoś chciał tego sejwa moge udostepnić gra jest naprawde świetna.

9. Alojzy Czad

Alojzy Czad Aktywny User

Jak patrzę na skrina to widzę więcej czitów niż jeden.

10. Aleale2

Edytowałem sejwa tylko no cóż na razie gra się zepsuła wielka szkoda.

11. Aleale2

W sumie sami jesteście czity właśnie wysłałem koda żeby aktywować konto vip i co?.Jajco bo nie ogarniam komu wysłać tego smsa.Potrzebuje hotfixa i jakąć wersje najnowszą do eu 4 jest wogóle tutaj w dziale downoland?.Niech ktoś sie do mnie odezwie jakiś admin bo niewiem jak wysłać wiadomość na pw adminowi niezły burdel tu macie ludzie.Jeszcze za avatar trzeba płacić takie strony powinni zamykać lub wysłać do korei północnej.

12. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Po pierwsze - tutaj masz dokładnie opisaną procedurę zakupu konta VIP poprzez SMS. Jest tam też wyraźnie napisane, że wiadomość masz wysłać poprzez formularz kontaktowy Eufi lub poprzez pw na forum do Rafertiego.

Po drugie - tak trudno jest napisać pw do któregokolwiek z adminów z prośbą o pomoc zamiast spamować na forum?

Po trzecie - i jak wskazuje kolorek piszę to jako funkcyjny - za kolejny post utrzymany w takim tonie (zwłaszcza za wzmiankę o KRLD) otrzymasz ostrzeżenie.

13. Aleale2

Heheh o to chodzi ze nie umiem wysłać pw do nikogo nie ogarniam tego buehheha mam kod w smsie i niewiem dalej co znim zrobić wybacz ale za głupi jestem na te formularze.Chomik by się przydał hehehe.

14. z doświadczenia wiem, że win7 ciężko przyjmuje niektóre gry, radziłbym pobrać aktualizacje do win7. Myślę, że instalując xp professional na osobnej partycji (ja daję 100GB lepiej chodzi) i zainstalować hoi3 oraz patche nie byloby problemu. Tak mi się wydaje. I jeszcze jedna sprawa, może być problem z direct x, jeżeli jest win7 proponję directx 11.

15. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Sorki, ale nie wiem co jest skomplikowanego w kliknięciu na linki które są w opisie usługi :)

W opisie http://eufigames.com/vip-sms/ (punkt 6ty) jest jak byk zarówno link do wysłania PW do mnie, jak i link do formularza kontaktowego na email.
    Więc analogicznie po kliknięciu w link frmularza PW, otworzy Ci się https://wayofwar.org/member.php?3-Raferti , w ktróym masz "wyślij PW", a przy formularzu email http://eufi.org/o-nas/kontakt/

Zgodnie z opisem wystarczy podać w treści wiadomości kod jaki przysłał operator w info (bo muszę taktowy sprawdzić u operatora usługi SMS, czy faktycznie został wbity i zaliczony jako płatność) i nicka z forum do której ma być przypisana usługa, wtedy konto zostanie aktywowane.

To wszystko.

P.S.
    Opcje wyślij PW masz też po kliknięciu na nick danego usera (chociażby teraz jak klikniesz na mój nic to Ci sie rozwinie menu z tą opcją, gdzie będziesz miał do wyboru "Prywatna wiadomość"), oraz z wielu linków na samym forum (chociażby wchodząc w ustawienia opcji profilu)... czytanie tekstu nie boli.

a TO NIBY OD KIEDY?
    Avatara też nie potrafisz sobie wgrać jak wysłać pw?
    Bez jaj...

Avatar wgrywasz klikając w ustawienia -> edytuj swój avatar i dajesz avka ze swojego kompa o max rozmiarach 120x120 px i wielkości pliku nie przekraczającym 20.000 bajtów.
    VIPy mają tylko możliwość większych plików dawania (+ animowane avki) - więc sugeruje nie pisać po prostu takich bzdur.

Zamiast wypisywać bzdety w stylu "powinni was wysłać do Koreii" - naucz się czytać ze zrozumieniem (bo jak byk jest wszystko opisane), bo to cenna sztuka i przydaje się w życiu. :)
    Pomoc, pomocą, ale nikt nie ma zamiaru tolerować tego typu tekstów.

Po za tym od tego jest odpowiedni dział na Naszej stronie, jeżeli masz problem z takową.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 Październik 2013
  16. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

mam taki oto problem:

pojawia sie on tylko przy uruchamianiu tfh reinstalacja tego dodatku nic nie dala. Jakies opcje?

17. lysy

lysy Panzer Legion

Wyrzucić kompa;D

18. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Spróbuj przeinstalować całą grę.

19. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

niech bedzie - ale co dopiero to robilem :(

20. Alternative

Alternative Ten, o Którym mówią Księgi

No to system. :p

21. R3fr3Sh

R3fr3Sh Znany Wszystkim

Zmień miejsce instalacji gry, najlepiej na inny dysk.

22. tunio

tunio Znany Wszystkim

Mam ten sam błąd co Casanunda. Tylko, że po 2 reinstalach błąd zniknął, ale dalej gry nie odpala. Wywala do pulpitu kiedy gra skończy się ładować

23. nol1

nol1 User

Witam, mam taki problem. Po kilkunastej bezproblemowej reinstalacji gry wyrosły mi takie kwiatki. Po Instalacji HOI 3 SF chciałem zainstalować FTM, co za każdym razem mi się udawało. Ale teraz FTM nie odpala i pokazuje się taki komunikat "nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono lua51.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem." Sprawdziłem, ten plik cały czas tam przecież jest. Instalowałem od nowa parę razy i nic. Co mogę jeszcze zrobić. Proszę o pomoc.

24. matatiah

matatiah Aktywny User

Po ostatnim odinstalowaniu czyściłeś rejestr systemu? Jeżeli nie to koniecznie zrób to (CCleaner lub inny program).

25. kubek88

kubek88 Znany Wszystkim

Witam. Kupiłem nowego lapka marki Dell z nieszczęsnym win8. Oczywiście zaraz po antywirusie przyszedł czas na instalację Steam i ściągnięcie HoI III.Mam wersję z tej właśnie platformy: kolekcja ze wszystkimi dodatkami i ,,upiększaczami''. Odpalam grę, pojawia się okienko z rejestracją, sprawdzeniem patchy. Naduszam uruchom HoI III tfh i...nic. Dosłownie nic. Brak info o jakimkolwiek błędzie. Pusty ekran po prostu. Proszę o pomoc.

Problem rozwiązał się po zainstalowaniu z płyty EUIII. Steam mnie oszukał rzekomo instalując wszystkie potrzebne do działania gry programy.Pzdr!

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie