Wypociny Olimpijczyków

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez cobran, 29 Październik 2014.

1. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Ja wybrałem Ateny i mi wystarczy 4 do przejścia dalej.

2. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Rzeczywiście sztampowe tematy. No ale w sumie co innego mieli dać?

3. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

Ja wybrałem temat 5. Procesy Integracyjne i Dezintegracyjne w Europie po 1945 roku. Ciekawe jak mi poszło? zważywszy na fakt iż na pociąg poszedłem prosto ze studniówki, wyszło chyba nieźle :p

4. manuelcastro

manuelcastro Ten, o Którym mówią Księgi

Również wybrałem temat 5 - poszło raczej dobrze, mam nadzieje że wystarczająco na 5 lub 4+. Swoją drogą nie wiedziałem że Wydział Historii UŁ ma taki ładny budynek :)

5. Drakensang

Ja miałem to na Wydziale Historii UJ

6. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Czyli już w mniej ładnym budynku :p

7. hamilkar

hamilkar Znany Wszystkim

No i jak pany, wyniki juz macie ?

8. Drakensang

Zły to on nie jest, ustny będę miał w straszydle architektonicznym.
    Hamilkar
    Jeszcze nie

9. manuelcastro

@Hamilkar
    Według mego profesora w środę będą (łódzkie).

10. hamilkar

hamilkar Znany Wszystkim

Hmm w dumnej marchii wschodniej jaką jest Lubelszczyzna już są, pewnie u nas bylo mniej osób na drugim etapie do sprawdzania i przez to tak szybko ;-)

No ale 5 z tych Aten wyciągnełem wiec jest dobrze jak na tylko kilka dni przygotowan ( to ze temat marzenie to juz inna sprawa :-D )

11. Drakensang

W Małopolsce mają jakieś 200 prac, więc im to trochę zajmie. Jak nie będzie bardzo wysokiego poziomu na ustnym, to przy moich ocenach nie powinienem mieć problemów przejść dalej.

12. manuelcastro

Nie wiem jak małopolskie, ale łódzkie już wie - co prawda tylko czwórka, ale jestem wśród 29 szczęśliwców na ustnym.

13. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

Nie dostałem się :( cóż po prostu tematy mi nie przypasowały, przygotowywałem się na obie wojny światowe a tu zong :p
    P.S. Trzeba było zignorować nauczyciela i od początku uczyć się o wikingach i pierwszych piastach tak jak planowałem, w tedy na pewno bym się dostał :D
    P.S.2. Życzę powodzenia wszystkim którzy przeszli dalej :)

14. Drakensang

Przeszedłem dalej

15. manuelcastro

Niestety z ustnego druga czwóreczka i żegnam się z olimpiadą na ten rok.

16. hamilkar

hamilkar Znany Wszystkim

@Drakensang - a ile punktów ?

Ja nadal nie wiem bo
    1miejsce (100punktów )zajely egzekwo trzy osoby i oni mają juz pewny gdańsk
    2miejsce (95punktów)ma egzekwo ja i 3 inne osoby... i teraz moge tylko czekac i liczyc ze OH obniży próg punktowy o 5 punktów;-)
    ( czytaj liczyć że inne województwa dały ciała :-D )

17. hamilkar

hamilkar Znany Wszystkim

Hah xd Udało sie !

Ktos może byl na centralnym OH-a i ma jakies wskazówki ? :-D

18. Fenrir44

Fenrir44 Guest

Trochę odbiegam od ostatniego posta, ale w jaki sposób się zapisać na Olimpiadę Historyczną? Do I liceum chodzę, historyczka mi powiedziała, że nie ma olimpiad na razie.

19. manuelcastro

Na początku roku szkolnego nauczyciele powinni ogłosić podczas lekcji możliwość uczestnictwa w olimpiadach przedmiotowych. Teraz to trochę za późno :)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie