Z pamiętnika Krasnoluda - Wesnoth AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Milven, 13 Styczeń 2011.

?

Czy mam kontynuować AARa?

Poll closed 28 Kwiecień 2011.
  1. Tak, kontynuuj.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Zrób jeszcze parę odcinków na rozgrzewkę, później się zobaczy.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  3. Nie, zakończ go i nie rób nic więcej.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  4. Nie, zakończ go i zacznij ten nowy AAR.

0 głos(y/ów)
    0,0%
Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Tom Pierwszy - "Pod Wschodnią Bramą"
    Część X, czyli FOCH!

-------------------------------------------

A więc, po miesięcznej przerwie, w przypływie wakacyjnej energii, udało mi się zrobić odcinek!
    Mam nadzieję, że się podoba;)

2. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Stary handlowiec nieco zbyt romantycznie (prawie jak Młody Werter ;P ) zakończył swój żywot, ale reszta bdb :). Czekam na więcej odcinków z takim przypływem wakacyjnej energii :D.

3. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Podoba, podoba :eek:k:
    Tylko niech uważa na te walkie-talkie z odpustu bo takie szybko się psują. Chiński szmelc... :p

4. Milven

Celowe. Szkoła "Git Produkcji";)

A co sądzicie, żeby zamieścić AARa na innych serwisach, np. cdaction.pl? Miałoby to szansę na sukces?

5. Kentucky

To zależy. Niektórym może nie spodobać się humor.

6. adammos

adammos Guest

7. Milven

Nie wiem, co to znaczy, ale mam nadzieję, że to serduszko to nie ironia ;p

8. adammos

adammos Guest

F-16I 'Sufa', ten samolot na ostatnim zdjęciu :p
    Nie, to nie jest ironia :>

9. Milven

No cóż, specjalistą od lotnictwa to ja niestety nie jestem ;)

10. adammos

adammos Guest

Ale wyguglać mogłeś :p

Kiedy odcinek? :>

11. Kentucky

Ja bym szukał "israel air force" lub coś w ten deseń ;)

12. Milven

A jak myślisz - skąd ja ten obrazek wziąłem? Nie jestem agentem Mossadu przecież, żeby je robić własną cyfrówką.;)

A odcinek - może i w tym tygodniu już.

13. Milven

Tom Pierwszy - "Pod Wschodnią Bramą"
    Część XI, czyli ta, w której pijany, latający krasnolud naoglądał się "Dnia Niepodległości" i zgrywa latającego wieśniaka, ratującego świat przed obcymi.

-------------------------------------------------

Czy Aiglondur wyjdzie cało z opresji?
    Któż go uratuje?
    Czy zostało jeszcze parę kropli alkoholu?
    Gdzie jest Milven?

Odpowiedzi na te i inne pytania - w następnym odcinku!

Pozdro,
    Milven.​

14. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

HIk! Niech to stado goblinów pokąsa! Gdzie jest moja Wóóóóddaa! :D Wybacz Milven, nie mogłem się powstrzymać...

15. Milven

Nie ma czego wybaczać - zachowanie godne krasnoluda. ;)

16. Kentucky

Ten pseudo-Czech czy inny Ślązak rozwala system xD

17. gall2

Dobre ;D. Ta Ślązak wymiata :D. Opisy walk jak zwykle, barwne i zabawne :D.
    Nawiązanie do Śródziemna Tolkienowskiego i sagi o Wiedźminie (bodaj najbardziej znamienici producenci wina swoich uniwersów) :p? Fajny "smaczek".

18. Milven

Miło, że ktoś zauważył:) Zwłaszcza, ze w moim rankingu lektur szkolnych "Hobbit" zajmuje 1. miejsce. A właśnie tam przewija się wątek beczek z tego miejsca. (A co do Wiedźmina - przeczytałem o tym przypadkiem na wiedzmin.wikia.com - niestety nie czytałem Sapka, czego żałuję.)

Jakby co - nawiązań do... wszystkiego będzie jeszcze wiele. A chciałbym nadmienić, że to dopiero pierwszy scenariusz z 11 bodajże. A w swoim notesiku z pomysłami mam tyle pomysłów na AARa, że klękajcie narody:D

A co do Ślązaka - w wersji angielskiej wszystkie krasnoludy docelowo mówią ze szkockim akcentem. W umieszczonym na stronie gry wiki pisze, ze przy tłumaczeniu mowy krasnoludów używać akcentów specyficznych dla twardych ludzi gór. Anglicy mają HIghlanderów, a ja postawiłem na Ślązaków ze względu na raczej oczywiste podobieństwo (Górale odpadają - choć są ludźmi gór, to nie siedzą w kopalniach całymi dniami).
    Zaś krasnoludy z cechą "inteligentny" mówią u mnie językiem poprawnym (tak jak w oryginale miał mówić Aiglondur).

No bo przyznajcie - Ślązacy mają wiele wspólnego z krasnoludami, czyż nie? ;)

19. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

No bardzo ładnie i jakie jeszcze piękne obrazowe porównania ;)

20. gall2

Średnia wzrostu Ślązaków chyba nie jest taka niska :p. Poza Tym.. Dostrzegam pewne podobieństwo (zamiłowanie do piwa, sporo pośród nich górników, dziwacznie mówią :p). Tylko Ślązaczki wydają mi się nieco piękniejsze niż krasnowodzkie brodate kobiety, ale milknę szybko by mnie jakiś topór w czerep nie zdzielił :). Tak czy owak wybór gwary wydaje mi się trafny.

21. Milven

Ale z drugiej krasnoludom łatwiej się wydostać przez zawałowiska i inne takie górnicze pułapki, więc myślę, że wielu Ślązaków wybrałoby taką fest rasę.;)

Nie bój się, krasnoludy płci męskiej też nad tym ubolewają ;) No ale, ktoś musi w końcu rodzić wartościowe rasowo krasnoludy, czyż nie? ;)

PS. Odcinek postaram się napisać w nadchodzących dniach(życzcie mi, abym jutro nie zapomniał niczego wziąć do sekretariatu mojej nowej szkoły - bo jak czegoś nie będę miał to mi pikawa pęknie;)).

Zdradzić coś na temat nadchodzących odcinków?

22. Kentucky

A tylko spróbuj coś pisnąć co się stanie!!!111!

23. Milven

Nie pisnę Kentaczku, bo miałem dać przeciek, ale pewien poeta zmienił avka. :(

BTW - gdzie nowe "Nowe dawno, dawno temu", hy? ;)

EDIT - uznałem, że ujawniłem trochę zbyt dużo, więc przyciąłem.

24. Kentucky

Miał być rozegrany dziś, ale pewien mały "wypadek" zabrał mi cierpliwość. No i w tej misji jest głupia sprawa z filmikami :curve:

A ten poeta od avka to kto...?

25. Milven

A nieważne;)

W każdym razie - muszę powiedzieć, iż jest bliżej niż dalej od końca scenariusza:) A odcinek wkrótce.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie