Z pamiętnika Krasnoluda - Wesnoth AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Milven, 13 Styczeń 2011.

?

Czy mam kontynuować AARa?

Poll closed 28 Kwiecień 2011.
  1. Tak, kontynuuj.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. Zrób jeszcze parę odcinków na rozgrzewkę, później się zobaczy.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  3. Nie, zakończ go i nie rób nic więcej.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  4. Nie, zakończ go i zacznij ten nowy AAR.

0 głos(y/ów)
    0,0%
Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Tom Pierwszy - "Pod Wschodnią Bramą"
    Część XII, czyli ta, w której budki spadają z nieba, grożąc ciężkim kalectwem.

--------------------------------------------

Czy Aiglondur i jego kompania pokona orków?
    Czy tajemnicze zniknięcie i równie tajemnicze pojawienie się Milvena zostanie wytłumaczone?

O tym w następnych odcinkach.;)

Komentarze mile widziane. ;)

2. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Kurde, biedny jeż. :(
    Zabiło mnie xD

3. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Bardzo dobre :). Tak z ciekawości ile spędzasz na pisaniu odcinka? Treściowo i graficznie odcinki stoją bardzo wysoko...

4. Kentucky

Tak z ciekawości: które wcielenie Doktora pojawiło się w odcinku (zgaduję że chyba 6.) ? ;)

5. Milven

Zależy. Mój cykl pracy wygląda tak: rozgrywam grę, robię screeny, obrabiam screeny - w trakcie obmyślam mniej więcej kształt odcinka, umieszczam screeny na Photobuckecie, i w zależnosci od screenów piszę dwa czy trzy odcinki.

Jedna sesja gry zajmuje ok.pół godziny (na razie, im dalej w las, tym dłuższe będą scenariusze).
    Obróbka screenów - o... na jeden screen poświęcam zazwyczaj 5-10 minut - zależy, z ilu zrobionych screenów jest zrobiony, bo wycinanie wszystkiego równo zajmuje trochę czasu. A czasami nawet krócej niż te 5 minut, choć ten z TARDISem robiłem dobre pół godziny.
    Pisanie - zależy od weny. Mam cały czas uruchomiony taki kajecik na Google Dokumenty i wciepuję tam wszystkie pomysły, jakie przyjdą mi do głowy, aczkolwiek do tego scena nie miałem żadnego - wszystko leciało z głowy.
    Ten odcinek zajął mi... może 2-3 godziny. A może krócej. Zależy od materiału graficznego, przebiegu rozgrywki i wspomnianej weny.

Ło chopie, żeś przekombinował. To Doktor nr. 11. Matt Smith, mam racje fani Doktora Who, którzy to widzicie?:D

PS. A co do tego, że theme pochodzi z sezonu z doktorem nr 5, jak podaje Wiki. A dlaczego ten motyw do tego pana? Bo obaj mi się podobają.
    Nigdy nie widziałem żadnego odcinka DW (poza tymi, emitowanymi na TVP1, z 9. Doktorem - C. Ecclestonem).
    Ale jedno spojrzenie na Matta Smitha i jedno usłyszenie jego głosu wystarczyło:)

6. Kentucky

Jak dla mnie to do tego aaru bardziej by pasował Doktor nr.4 ;)

7. Milven

Może, ale jak już znalazłem to zdjęcie, co użyłem, to ten uśmiech mi pasował;p

8. Milven

No cóż, niestety, odcinek nie pojawi się zbyt prędko. Wyjeżdżam na zasłużony wypoczynek w Kraju Poddającej Się Flagi, więc odcinek nie prędko, bo wracam 1 sierpnia.

Ale postaram się, by był szybciej, niż kentucky napisze swój;)

9. gall2

No to czekamy :(. Dla mnie Tym gorsza informacja, że ja prawdopodobnie wyjeżdżam 1 sierpnia.

10. Milven

No cóż, za to jak Ty wrócisz, to już będą na Ciebie czekały, gallu.;)

PS. Gdzie jedziesz, że nie będziesz miał neta?
    PS2. To chyba ostatnie moje wejście w tym miesiącu na forum, więc wszystkim: Au revoir!

11. gall2

Okolice zalewu Solińskiego. Chata w lesie. Ewentualnie chata w lesie, ale kilkadziesiąt km na południe (góry).

No mam nadzieję, że parę odcinków już będzie na mnie czekało :). Miłego wypoczynku!

12. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Obu Wam życzę miłych wczasów! :)

I szybkiego powrotu do AAR'a :p

13. Milven

Już wróciłem, a więc zabieram się powoli (acz nie od zera) do AARa :D

14. Milven

Część XIII, czyli co wolno wojewodzie, to nie tobie, orku.

----------------------------------------------

Czy krasnoludy dogonią orkowego herszta?
    Czy wszystko pójdzie z planem (którego nie ma)?

O tym w następnym odcinku!:D

---------------------------------------------

PS. Wróciłem:D
    PS2. Jak ktoś zgadnie, skąd ta przemowa orka, dostanie nagrodę:)
    PS3. W następnym odcinku wreszcie...

15. Szlachcic

Gdzie robisz te animacje obrazkowe?

16. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Są one w formacie GIF, w GIMPie coś takiego można zrobić.
    Jak zapiszesz obraz jako GIF to warstwy tworzą taką animację. O ile się nie mylę :p

17. Milven

That's right.;)

PS. Naprawdę nikt nie rozpoznał przemowy orka? O kurczę, nieźle musiałem ją zmienić:p

18. Milven

Część XIV, czyli jak kończą nielegalne osiedla.

Odcinek dedykuję gallowi, który jest wiernym czytelnikiem.

--------------------------------------

SKOŃCZYŁEM!

Znaczy się skończyłem scenariusz, nie AARa. Jednakże moja radość z ukończenia choćby tego pierwszego, jest przeogromna, bo jak mówi stare krasnoludzkie przysłowie: "Nawet największa popijawa zaczyna się od małego piwka":D

Także czekajcie na następne scenariusze, gdyż pojawią się wkrótce!
    Czekajcie, gdyż fabuła zacznie się powoli klarować. (Zwłaszcza w następnym odcinku, który będzie z jednego, acz "fabularnego" scenariusza.)
    Czekajcie, w imię zasad, [cenzura];)

A więc - stay tuned!

PS.

KONKURS!

Odpowiedzcie na te pytania, z czego jedno jest z poprzedniego odcinka.

1. Przemowa orka z poprzedniego odcinka stworzona jest na podstawie autentycznego przemówienia. Kto przemówił, gdzie, kiedy, dlaczego, jak się nazywa ten odczyt.
    2. Skąd jest emblemat na broszce? Myślę, ze forumowi syjoniści znają to doskonale;)

Proszę odpowiadać na jedno pytanie na raz - chciałbym, aby trochę więcej osób wzięło udział.
    W nagrodę - dostaniecie coś ode mnie;) Ale co - ćśś!... to moja słodka tajemnica;)

19. Artafrates

Przecz z syjonistami! Precz z żydokomuną! Pijacy i palacze to tylko!
    Poza tym naprawdę fajnie, ale ile ten AAR nałogów promuje, oraz przemocy i przeklinania. I to jest na ogólnym forum? Skandal.

20. Nikt ważny

Nikt ważny Znany Wszystkim

Na pejsy Szarona!

21. Milven

Po primo:
    Nie palacze, ino okazjonalni koneserzy wyrobów tytoniowych. I to jeden.
    Po drugie primo:
    Nie pijacy, to fałszywa elficka nazipropaganda kreuje obraz krasnoludów jako pijaków. Bo na tej imprezie to żaden krasnolud się nie upił, o!

Ale kacyk będzie;)

Po secundo:
    Żadna z nas żydokomuna, bo ani żydami nie jesteśmy (to taka fanaberia dla starszych i klasy wyższej chcącej stać sie bardziej elytarnym... bo nasze brody to na pewno nie pejsy, tfu! Jak można pomyśleć, że krasnoludy to żydzi?!), a komuniści z nas marni - preferujemy wolny rynek, szczególnie gdy mami monopol.

Poza tym - jacy z krasnoludów syjoniści? Przecież w tych krainach nawet taka góra nie istnieje!;)

No właśnie - granda! Trzeba wywalić Twój wpis! Wymienia tyle niebezpiecznych rzeczy, że aż to niemożliwe, by się przewijały w temacie tego jakże spokojnego AARa!

No właśnie, i Nikt Ważny się z tym zgadza! A sio!;)

PS.
    Konkurs czeka!

22. Artafrates

Lata doświadczenia i żaden krasnolud się upije, gorzej tylko z wątrobą, ale wątroba krasnoluda w końcu powinna być twarda niczym, ze stali.

23. Kentucky

A o mnie, zbóju, już nie pamiętałeś?! Ja też jestem wiernym czytelnikiem i też chcę dedykowany odcinek! Foch! :p
    PS: Zacne odcinki (ten i poprzedni) :eek:k:

24. Milven

Ale galla chwilowo nie ma i rozpaczał, że nie obejrzy. Jak kiedyś pojedziesz i cię nie będzie, to też dostaniesz, nie bój się;)

PS. Dziękuję;)

PS2. - LUDZISKA! KONKURS JEST! Ja tu już liczę na odpowiedzi, a wy mi tu... Pff;)

25. Szlachcic

Zgadzam się z Kenem. Zacne odcinki. Dzięki za zaproszenia, nie przestawaj :)

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie