Zagrajmy w Banished [Video]

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 21 Luty 2014.

1. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

dokładnie Civ 4 to najlepszy wybór, w końcu odcinki z M2TW były by chyba trudniejsze w obróbce, a dark souls to nie jest gra która nadawała by się do robienia video AAR'a, to prędzej gra pod let's playe i gameplaye

2. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Endless Space jest lepszy niz Civ 4 do AARow.

3. Asalutt

Asalutt Znany Wszystkim

Pytanie troche techniczne czy tobie chodzi ten mod (Civilization 4 z modem 'Cavemen 2 Cosmos' ) płynnie? Tzn tury nie ładują sie troche zbyt długo? Ja grałem na tych scenariuszach dołączonych do tego moda to jednak czekanie na zmianę tury skutecznie mnie zniechęciło. Oczywiście na random mapie czy cóś to można sobie ustalić ilość państw itp. Ale ja tam zawsze lubię mape swiata:)

A co do odcinka to sformułowanie bardzo optymalna brzmi jak masło maślane:) Coś już jest optymalne:) bardziej nie będzie:D

Ale super masz ten swój kanał i serie zagrajmy w do paru gier się przekonałem i nowe poznałem! GJ!

4. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Dzięki za wasze opinie i pomysły. Póki co, zrobię sobie przerwę od KSP i skupie się na megakampanii i dokończeniu banished, potem zobaczymy. :) Nowy odcinek:

[video=youtube;L0GvNybSIS0]https://www.youtube.com/watch?v=L0GvNybSIS0[/video]

5. Raulek

Raulek Guest

Piękne będą śliweczki :) Swoją drogą - nie ma różnicy jak wiele osób przy nich pracuje(poza szybkością podejrzewam)? Żeby potem nie było, że "pierwsze śliwki robaczywki" :D

6. Logan?

Logan? User

Raz jak za mało ludzi dałem do pracy przy sadzie to nie zdążyli mi wszystkich owoców przed zimą zebrać i koszyki z wiśniami w moim wypadku przez całą zimę na ziemi stały.

7. Zoor

Zoor Ideolog gender

Cóż za porządni ludzie - parę miesięcy owoce stoją i nikt nic nie skubnie - widać, że nie Polacy :p

8. Scyzorro

Scyzorro Nowy

Będziesz pędził śliwowice?

9. thrashing mad

Nowy odcinek, śliwowica z czasem będzie ;)

[video=youtube;aMkVxVsI8n4]https://www.youtube.com/watch?v=aMkVxVsI8n4[/video]

10. Alberto

Alberto Ten, o Którym mówią Księgi

Z tymi krowami i kamieniołomem to mi z ust wyjąłeś :D
    A co to były za zwierzątka tam obok zagrody?

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

11. Raulek

Raulek Guest

Thrash nie traktuj Way tak po macoszemu tylko wrzucaj tu odcinek :)

12. thrashing mad

@Alberto - dzika zwierzyna

@Raulek - Już daję. Nieco przyspieszyłem tempo od tego odcinka. :)

[video=youtube;C62HwnQ8E-s]https://www.youtube.com/watch?v=C62HwnQ8E-s[/video]

13. Scyzorro

Scyzorro Nowy

To teraz czekamy na jakąś piękną katastrofę:p

14. thrashing mad

@Scyzorro - jak na razie nie ma szczęścia do katastrof i idzie nieźle ;)

[video=youtube;BIg8vMBLW3Q]https://www.youtube.com/watch?v=BIg8vMBLW3Q[/video]

15. Kubacki99

Kubacki99 Znany Wszystkim

Jacy piekielni handlarze XD 666 razy cztery

16. thrashing mad

Ostatni odcinek serii:

[video=youtube;g9K7vMlpJzo]https://www.youtube.com/watch?v=g9K7vMlpJzo[/video]

17. Kubacki99

Kubacki99 Znany Wszystkim

Co następnie ?

18. Zoor

Zoor Ideolog gender

Przy takiej eksplozji demograficznej szybki koniec był nieunikniony, mam jednak wrażenie, że ostatni odcinek był zrobiony nieco na siłę - postawmy domy tu, postawny domy tam, niech się mnożą, bo mnie już ta gra nudzi ;)
    Niemniej jednak, gratuluję osiągnięcia wyznaczonego celu i życzę powodzenia twojemu wirtualnemu następcy na stanowisku burmistrza Humesto - chociaż jego historii nikt nigdy nie sfilmuje, zadań przed nim sporo. Gdybyś pograł nieco dłużej, powoli zaczęłyby wyczerpywać się surowce i przestrzeń życiowa - ale do tego już nigdy nie dojdzie. Trochę szkoda.

19. thrashing mad

Trochę tak. Gra pomimo początkowego zainteresowania okazała się nieco nudna, łatwa i przewidywalna. Grałem na 'hard' i przy pierwszym podejściu - kto wie, może miałem po prostu dużo szczęścia. Tak czy inaczej, grze brakuje 'fail state' - potrzeba tu albo zwiększyć drastycznie ryzyko nieszczęść, albo dodać aspekt militarny bądź też więcej niebezpieczeństw np. ataki wliczych sfor czy coś w tym stylu.

Co do nowej serii - nie wiem. Wolałbym coś nowego. Myślałem o Civ4 z modem Caveman to Cosmos, albo King of Dragon Pass. Co myślicie?

20. Drakensang

Kampania w M2:TW, ETW?
    Np. na Warhammer, SS, BC albo Death Vader na jednym z tych modow moze?

21. thrashing mad

Niesstety w kampaniach TW dominują (nudne moim zdaniem) oblężenia miast. Pozaq tym w trybie kampanii nie miałbym możliwości takiego ustawienia kamer jak w 'Krwi dla Boga Krwii' (jedynie nagrany replay z custom battle).

22. Drakensang

Zalezy kims sie gra i w co.
    W ETW oblezenia sa dodatkami do wojen i ciekawsza jest walka na morzu.
    W kampanii w czasie bitwy dasz rade latac wszedzie kamera.

23. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Jeden TW już jest. Jedyny słuszny wybór to King of dragon pass. Fabuła, fabuła i jeszcze raz FA-BU-ŁA. A poza tym chcę zobaczyć jak jednoczyć plemiona, raz mi się udało ale coś spierdzieliłem i miałem niezły chaos.

Zresztą sam wiesz jaką popularnością cieszyła się gra wśród ludu WoW, więc przyniesie ci to i tak sporą oglądalność

24. Sevgart

Sevgart Targowica

+1 dla King of Dragon Pass. Też bym chciał bardzo tę grę u ciebie zobaczyć.

Wysłane z mojego Quadra 7 UltraSlim przy użyciu Tapatalka

25. vimes6

vimes6 Guest

Ja również jestem za King of Dragon Pass.
    Ciekawy może być też powrót do Rimworld. Dużo się tam zmieniło?

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie