Zagrajmy w Kerbal Space Program.

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 19 Marzec 2013.

1. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

ale lud chcial "Łajke" a nie kerbala :p

2. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Nowy odcinek (tym razem żaden Kerbal nie ucierpiał podczas jego kręcenia ;)) :

[video=youtube;W6STFjiid6k]http://www.youtube.com/watch?v=W6STFjiid6k[/video]

3. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Zainspirowałeś mnie do odkopania KSP, a to chyba najlepsze co można powiedzieć o let's playu. Aktualnie szlifuje swoje umiejętności w dolatywaniu do Muna i orbitowaniu, po sukcesie Orła (no w sumie to Orła 5 dopiero), miałem dobrze zapowiadające się Munery, ale ostatecznie to ślepa uliczka (zbyt dużo elementów, ciężkie do sterowania im bardziej je rozwijałem). Teraz postawiłem na maksymalną prostotę i ruszam z programem "Przymierze". Przymierze-1 bez problemów doleciało do Muna, tylko zapomniałem, że zbliżenie się przy dużej prędkości zbyt blisko planety bez wypracowania sobie orbity musi skończyć się katastrofą. Cóż, nikt nie powiedział, że rozwój Kerbali nie wymaga poświęceń!

4. thrashing mad

@Sasza - dzięki, cieszę się że zachęciłem cię do gry w KSP. Powodzenia. :)

Nowy odcinek i nowy program:

[video=youtube;oyWLrXISNRU]http://www.youtube.com/watch?v=oyWLrXISNRU[/video]

5. Raulek

Raulek Guest

Strasznie podoba mi się to tło muzyczne - rewelacja.

No i wizualizacja układu oraz postępy eksploracji na końcu też świetne :)

6. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Co tu dużo mówić full profeska. Animacje, kronika filmowa, montaż wszystko to cud malina oprócz jednego... częstotliwości odcinków. Wiem że im dalszy lot tym więcej czasu i pracy wymaga dlatego nie mam pretensji tylko grzecznie sprawdzam czy już się nie pojawily nowe odcinki.:D

7. Raulek

Raulek Guest

Odcinki co 3/4 dni to wg Ciebie mało? :)
    No proszę Cię... jest idealnie.

8. thrashing mad

@Raulek - dzięki, staram się wyszukiwać ciekawą darmową muzykę także spoza gry (w tej chwili sporo pochodzi ze stronki Incompetech.com)

@Zjemcichlep - no cóż, święta były. Co do filmików to na pewno wciąż kuleje 'gadane' - np. ciężko mi wyeliminować częste 'yyy'. Mam nadzieję że z czasem się komentarz nabierze płynności. ;)

9. thrashing mad

Nowy odcinek:

[video=youtube;-JcJU5FOZnk]http://www.youtube.com/watch?v=-JcJU5FOZnk[/video]

10. thrashing mad

...i kolejny :) :

[video=youtube;2M0aEYajDy0]http://www.youtube.com/watch?v=2M0aEYajDy0[/video]

11. Oerciak

Oerciak Nowy

Zalogowałem się tylko po to, by pogratulować świetnego AAR'a, dobra robota! :)

12. davere

davere Ten, o Którym mówią Księgi

A ja patrzę na ten wątek, bo pomyślałem, że skoro jest tutaj nowy post, to pewnie nowy odcinek...

No to skoro coś piszę, to też przyłączam się do gratulacji świetnej roboty. Nawet trochę za mały ciąg i trochę za mało paliwa nie mogą tego zepsuć ;)

13. Zjemcichlep

Problemy z ilością paliwa i mocą silników pojawiają się dlatego że thrash oszczędza mase jak szkocki żyd pieniądze. Przynajmniej przez to jest wysoki poziom trudności a co za tym idzie przyjemnie się ogląda (zawsze moze cos sie nie udac jak np owe lądowanie).

No niestety też się zawiodłem jak nie było odcinka... ale nie ma co mas rozpieszczac

PS czy rakieta 2-stopniowa nie jest na kerbinie wydajniejsza? szczególnie gdy wynosisz małe obiekty

14. thrashing mad

@Oerciak - witam na pokładzie, fajnie że się podoba :)

@davere, Zjemcichlep - dokładnie, staram się być oszczędny przy budowie rakiet (w końcu w świecie rzeczywistym budżety mocno je ograniczają). Rakieta 2-stopniowa skuteczniejsza od 3-stopniowej? Być może, choć w teorii chyba lepiej stosować więcej członów.

Nowy odcinek ( z powodów technicznych rozbity będzie na dwie części):
    [video=youtube;G5jcJLECSRY]http://www.youtube.com/watch?v=G5jcJLECSRY[/video]

15. Zjemcichlep

Szkoda że areodynamika w kerbalach wciąż kuleje.

Co do lądownika- przekombinowałeś. Wystarczyło zrobić coś ala Spacecrane jak w tym marsjańskim łaziku. Lądujesz na kołach, uruchamiasz silniki rakietowe na pełną moc a jak zaczniesz startować błyskawicznie odczepiasz łazik- silniki wciąż będą działac wyrzucając ladownik tak daleko na ile starczy paliwa- a że jak sie domyślam będzie go dosyc mało to na pewno nie wejdą na orbite muna wiec nie musisz się martwić złomem.

16. Sevgart

Sevgart Targowica

Świetne są wszystkie odcinki ;) Gratulacje!

17. thrashing mad

@Zjemcichlep - no tak. W przyszłości na pewno zastosuję skycrane.

@Sevgart - dzięki

Nowy odcinek:

[video=youtube;SuoIr6mzkX8]http://www.youtube.com/watch?v=SuoIr6mzkX8[/video]

18. Zjemcichlep

Gratulacje- myślałem że nie uda ci się wyjechać spod lądownika a tu niespodzianka...

To co teraz? Załogowe? Po pierwszym 3 osobowym przelocie wystrzel lądownik z mini łazikiem jak w apollo 15 będzie ciekawiej- kolonie zostaw sobie na później

19. thrashing mad

Została jeszcze jedna misja tego programu (powrót z próbkami). W następnym programie zajmę się chyba samolotami (żeby Mun się nie znudził). Potem zrobię program lotów załogowych na Muna - dobry pomysł z tym łazikiem dla kerbalonautów, na pewno spróbuję. :)

20. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

To fakt w tej grze trzeba od czasu do czasu porobić coś innego, bo można się znudzić. Ostatnio w ramach takiego relaksu budowałem rakiety balistyczne serii Kim. Duży relaks biorąc pod uwagę, że dobrze latała dopiero wersja 14/c.

21. Kowal

Kowal Ten, o Którym mówią Księgi

A czy zamierzasz wylądować koło tego święcącego punktu, który wykryłeś podczas bodajże rozbijania satelity o Muna?

22. Anarchy

Anarchy Ten, o Którym mówią Księgi

A ja tam czekam na Kerbalską misję Apollo 13.

23. thrashing mad

@Sasza - dokładnie, tak jak mówisz

@Kowal - oczywiście, będę badał wszelkiego rodzaju napotkane anomalie i inne dziwne miejsca (w przyszłości będę stosował specjalne satelity mapujące do wykrywania także ukrytych anomalii)

@Anarchy - w grze nie da się odtworzyć problemów Apollo 13, ale misja typu Apollo (lądowanie z dokowaniem na orbicie Muna) już niedługo.

Nowy odcinek, ostatnia misja programu:

[video=youtube;TeG6aRzYEcM]http://www.youtube.com/watch?v=TeG6aRzYEcM[/video]

24. Kowal

Kowal Ten, o Którym mówią Księgi

Znowu coś podejrzanego pojawiło się w 14:36 w lewym górnym rogu :D

25. thrashing mad

Faktycznie, coś tam jest.

Next ep:

[video=youtube;kwv5Z5mPoRU]http://www.youtube.com/watch?v=kwv5Z5mPoRU[/video]

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie