Zagrajmy w Kerbal Space Program.

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 19 Marzec 2013.

1. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Czyli teraz tłuczenie sondami we wszystkie planety układu?
    Jak byś sobie robił punkt gdzie byś uzupełniał paliwo statków to zrób go na orbicie Minmusa czy jak się ten księżyc nazywa.

2. hm, a może trochę misji w konwencji historii alternatywnej? Np. wczesna baza a'la program Horizon lub Lunex?

Mogłaby być piękna katastrofa! :D

3. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Jak chcesz historycznie to na Dune leć wg planu von Brauna. Setka olbrzymich rakiet lądujących na obcej planecie ku chwale Tysiącletniej III Rze... tfffuuu Demokratycznej USA ;D

4. Jerzy I

Jerzy I Znany Wszystkim

5. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Już mam. Save się skonwertował, więc wszystko co zostawiłem na Munie wciąż tam jest (chociaż krajobraz w tych miejscach jest radykalnie zmieniony). Ciężko będzie przyzwyczaić się do nowego SAS.

6. Drakensang

Będziesz robił odcinek o patchu?

7. Zoor

Zoor Ideolog gender

;)

8. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Z tym nowym SAS gra straciła mocno na trudności, z drugiej strony pozwoli to na dalsze loty większymi maszynami. W sumie fajnie.

9. thrashing mad

Na pewno? Spora część graczy narzeka na nowy SAS na oficjalnym forum. Ale jeśli o mnie chodzi to będzie to chyba kwestia przyzwyczajenia się do nowego systemu i zmiany podejścia do konstrukcji maszyn. Przełączyłem się na na moje sondy orbitalne z sejwa i brak możliwości zatrzymania ich obrotów (bez tricku z warpem) troszkę zdziwił. ;)

10. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Na pewno. Po przestawieniu się na nowy SAS wszystko idzie o wiele sprawniej. W tej chwili dzięki temu, że RCS nie jest przez SAS maniakalnie zużywany, można budować większe rakiety. Z drugiej strony, mniejsze rakiety, mogą przenosić mniej wyważony ładunek bo tu znowu, wystarczy lekko pokombinować ze statecznikami i rcs i można spokojnie lecieć. Myślę, że sporo to ułatwi w kwestii wynoszenia większych konstrukcji na orbitę.

11. thrashing mad

Filmik:

[video=youtube;-4RsZOnyIEI]http://www.youtube.com/watch?v=-4RsZOnyIEI[/video]

12. Drakensang

Mun wygląda wreszcie naturalnie

13. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Ale dodali też na nim całkiem niezłe góry o czym właśnie przekonał się mój łazik roztrzaskując się na 4,400 m :D

14. Drakensang

Wcześniej ja bym Muna nazwał przykładem idealnej elipsoidy obrotowej, a teraz to wygląda jak Księżyc.

15. thrashing mad

Kolejny odcinek:

[video=youtube;GaNTJuxWKIQ]http://www.youtube.com/watch?v=GaNTJuxWKIQ[/video]

16. davere

davere Ten, o Którym mówią Księgi

Yyy...
    Wiedziałem, że coś przegapiłem. Ostatni odcinek jaki oglądałem to była wyprawa na Minmusa i naprawdę nie mam pojęcia jak to mogło się stać...
    Całe szczęście nie jest to program w TV i nie muszę polować na powtórkę ;)

17. Jerzy I

Jerzy I Znany Wszystkim

Co tam leży pod statkiem przy starcie?

18. thrashing mad

19. Jerzy I

Jerzy I Znany Wszystkim

jak zwykle świetne. chociaż zobaczyłbym też więcej w kolorze. w czerni i bieli moho rzeczywiście wygląda jak Mun.

20. thrashing mad

Stosuję czarno-biały przekaz z sond z dwóch powodów:

- realizm - czarnobiały obraz to mniej danych do przesłania przez słabe, międzyplanetarne łącze (stąd NASA czy Rosjanie polegali właśnie na takim obrazie, tylko sporadycznie przesyłając kolorowe zdjęcia)
    - żeby wzmocnić wrażenia z oglądania misji załogowych (które zawsze będą w kolorze)

;)

21. Drakensang

A kiedy będą misje załogowe?
    Planujesz stacje kosmiczną wynosić statkami załogowymi czy sondami?

22. thrashing mad

W następnym programie. Będą np. prosta stacja kosmiczna typu Skylab/Salyut, misja na Minmusa oraz na Muna z Mobilnym Laboratorium (ekwiwalent anulowanego NASA-owskiego MOLAB).

23. thrashing mad

Nowy odcinek:

[video=youtube;6XGaQbaZcbA]http://www.youtube.com/watch?v=6XGaQbaZcbA[/video]

24. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Nowy wstęp występujący od 2 odcinków rewelacja - sądzisz że młodzi załapią o co biega? ;)
    Idealnie pasuje do tego :)

Ogólnie gratuluje obróbki materiału (wstęp, wstawki, rysunki, tłumaczenia "co z czym się je"), widać coraz większe doświadczenie... i przyznam że zazdroszczę trochę umiejętności jakie u siebie rozwinąłeś podczas realizacji kolejnych odcinków.

Naprawdę po odpowiedniej obróbce, czy dodaniu wstawek ogląda się świetnie.
    To już prawie hollywoodzki styl zaczyna być, wychodzący poza powszechną amatorszczyznę w tego rodzaju filmach.

25. thrashing mad

No pasuje. Raczej wątpię że młodzi załapią, sam w sumie dobrze pamiętam jedynie czołówkę programu sonda (rocznik 1982). ;)

Heh do Hollywood jeszcze daleko, ale dzięki. ;) Sam widzę jakiś tam postęp, w pierwszym odcinku mój komentarz był strasznie drętwy nie mówiąc już o jakości audio. No i faktycznie, nieobrobionych filmików z komentarzem jest multum - montaż i ręcznie dobrany soundtrack dużo daje.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie