Zamiast AARów - Wasze aktualne gry w HoI2

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez Saw, 14 Maj 2005.

1. lupixer

lupixer Aktywny User

Najlepiej zjednocz całe chiny, najpierw te kraje na zachodzie, potem Tybet. Problem będzie z Mongolią, bo ma sojusz z ZSRR :)

2. Jachex

Jachex Aktywny User

Te dwa kraje na zachodzie są marionetkami ZSRR a z nim mam zamiar mieć dobre stosunki , no przynajmniej do momentu kiedy alianci zajmą Moskwę :-D wtedy zrobię im wjazd .

3. HELLMAN

HELLMAN Nowy

A masz transportowce żeby zrobic desant na tajwan?? bo bez tego nie można anektować Nacjonalistów

4. Karo

Karo User

ZSRR ma Chińską Mandżurię zrób więc wojnę z nimi i zajmij ją i Koree a późnie rusz na aliantów.

5. Jachex

Jachex Aktywny User

Ofensywa wojsk komunistycznych trwała dalej z marszu zdobywano kolejne prowincje

w kotle zamknięto i zniszczono 11 wrogich dywizji

30 listopada 1947 roku pewne było że nacjonaliści długo nie pociągną

3 grudnia 1947 roku o godz 10.00 dokonano desantu na Tajwan

tajwan został szybko opanowany

to był koniec Nacjonalistów i Czang-Kaj-Szeka

teraz można było się zająć Junnanem który przez cały okres walk z nacjonalistami bronił się skutecznie przed komunistami w górach....

6. alealk

alealk Nowy

hmmm czy ja dobrze widze?:p Czerwoni w Indiach wojuja z aliantami?:p

7. Jachex

Jachex Aktywny User

Czerwoni robią niezłą wojenną zawieruchę , w następnym sprawozdaniu pokaże sytuacje w Europie i Azji

8. Jachex

Jachex Aktywny User

Pod koniec stycznia miała miejsce bandycka napaść Chin na Tybet

Mała armia Tybetańska była kompletnie zaskoczona Chińskim atakiem i przegrywała bitwę za bitwą

Tybet upadł.....

Junnan długo i skutecznie odpierał Chińskie ataki lecz kiedy komuniści sprowadzili posiłki obrona Junnanu załamała się

Junnan przeszedł do historii

tymczasem ZSRR rozszerzało swoją władzę na Europę i Azję

kto wie gdzie Chińscy komuniści teraz uderzą.....

####################################################

zaraz pewno polecą na mnie gromy że rozwaliłem Tybet , więc chciałbym uprzedzić że jestem przeciw okupacji przez Chiny tego kraju

9. alealk

alealk Nowy

pora na sinkcjang:p

10. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Z tego najbardziej podoba mi sie mapa Europy :D
    Poprostu nie lubię regionu Azji, jak mogłeś tak potraktować Tybet ty brutalu :p (żart oczywiście)

11. Jachex

Jachex Aktywny User

atak na sinkcjang czy jak to się nazywa raczej nie odbędzie się , gdyż to państewko jest marionetką ZSRR .

EDIT : tak do bardziej doświadczonych graczy - opłaca się wypowiedzieć wojnę Aliantom czy do 1952 siedzieć cicho , bo atak na ZSRR w sytuacji ich całkowitej dominacji w Azji odpada

EDIT 2 : poprawiłem tego orta

12. Biedrona

Biedrona Artysta jakich mało

:wall:

Powstrzymujcie się od tego typu komentarzy.
    Raulekk

EDIT: Sorry, ale dopisałem coś jeszcze. Albo usunąłeś przez przypadek, albo jakiś błąd. A co do byków - ludzie! Naprawdę, nauczenie się jak pisać poprawnie po polsku, nie jest wcale rzeczą trudną. Uwierzcie mi na słowo.

Co do gry - atakuj aliantów teraz, póki są jeszcze w miarę słabi i skupiają się głównie na powstrzymywaniu ZSRR. Możesz zagrabić całkiem sporo terenów i przy okazji pomóc "Czerwonym".

13. Karo

Karo User

Ale urozmaici grę bo w tej sytuacji powstaje wyrównanie sił a przejście posiłków dla wojsk Radzieckich trochę potrwa.

14. Jachex

Jachex Aktywny User

No nie wiem ,ja myślałem o ataku na indochiny

15. Karo

Karo User

A jeszcze jedno co to jest to na pd Włoch Polska??

16. Jachex

Jachex Aktywny User

to na południu Włoch to Hiszpania .

17. Widder

Widder Ten, o Którym mówią Księgi

Bez zbędnego gadania.

Pod koniec VIII.39 na LM miałem 89 dyw. gotowych do wojny (wliczając garnizony LM). Atak poszedł w chwili wybuchu wojny przez Saarę i potem byle szybciej, byle dalej. 5.X padła Polska i zaczęło sie robić gorzej, front stanął na żółtej linii. W XI-XII Niemcy zdołali na chwilę wedrzeć się do Erfurtu (zaznaczone na niebiesko), ale dałem radę wyrównać. W poł. XI.39 wysadzili desant w Lubece, z którym męczyłem się przez miesiąc, na pocieszenie niszcząc 5 dyw., w tym 1 panc. (zasięg desantu na biało). Dalsza taktyka polegała na czekaniu na wejście do wojny krajów Beneluksu, co pozwoliło mi w V.40 przesunąć najważniejszą linię obrony (Lipsk-Poczdam) wgłąb Rzeszy (na Drezno-Chociebóż). Frankfurt kilka razy przechodził z rąk do rąk, a moje kontry zapuszczały się aż pod czeskie Usti, ale nigdy nie zdołały się utrzymać. Obecnie mam 200 dyw., wliczając belgijskie, holenderskie, duńskie , ok. 10 kanadyjskich i 6 nowozelandzkich. Wojska szybkie to 16 dyw. (10 kaw., 3 panc., 3 zmot.). PP Francji i Niemiec mniej więcej taki sam, mój MP wynosi 0 (zero). Z utęsknieniem wyczekuję wojny Niemcy-ZSRR :)

18. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Z takim bilansem skończyłem lekko zaczitowaną Grecję ;D (1933-1939, okupacja Włoska, 1942-1953)

Teraz gram na poważnie Polską.

W Niemczech był przewrót komunistyczny, no to czemu nie skorzystać?
    Tadam.

Chłopcy wracają do domu.

A ja tylko Litwę chciałem. Ale miała sojusz z Łotwą i Estonią ;D

Przegląd terenów zaraz po zakończeniu wojny.

Przenosimy się pare lat do prodzu. Co widać?

I już w sumie skończylem wojny i podboje. Teraz tylko odkrywanie techów i rozwój przemysłu (w małym stopniu). Jak mnie CeCeCePańczycy napadną to będzie kicha. Mają 1110-2200IC (1114 bazowego) i 5 razy więcej armii niż ja.

19. Karo

Karo User

Słabo skorzystałeś trzeba było zająć całe niemcy i wtedy cep byłby ci niestraszny,choć jeszcze możesz naprawić ten błąd chyba że ruskie mają soja z dojczami

20. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Grasz na nofog ? Buuuu... :p

21. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

A ta stolica Grecji do Konstantynopola!!!

22. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

A po polsku można? Niemcy to moja marionetka. W międzyczasie wyzwoliłem też Czechosłowację. Jestem w aliantach, więc może uda się wybronić przed czerwoną zarazą. Poza tym produkcja garnizonów na Niemcy zeżarła by conajmniej z rok produkcji i kupę PL.

Zazwyczaj. Ale i tak nigdy nie wybieram krajów z jakimiś wielkimi działaniami wojennymi, największe bitwy skupiają do 20 dywizji. Więc w sumie nie robi różnicy bo i tak zazwyczaj napotykam góra 3 dywizji przeciwnika ;D

Jest w Atenach. A Ateny mają przemysł 2x większy od Moskwy ;D Zostaje gdzie jest. Poza tym i tak już nie gram.

23. Jachex

Jachex Aktywny User

8 Maja 1948 roku o godz 11.00 Chiny wypowiedziały wojnę Francji . Za Francją wstawiły się Wielka Brytania , Hiszpania , Włochy ,USA i reszta Aliantów

Plan inwazji na Indochiny

Zorganizowano też desant na okupowane przez Jankesów wyspy Japońskie

po ośmiu dniach i nielicznych potyczkach z garnizonami Amerykańskimi połowa Japonii została "wyzwolona"

####################################################

Amerykanie wycofali prawie całą armie z Azji do Europy :( nie licząc garnizonów , więc nie spodziewajcie się jakiś wielkich bojów .

W Europe jest niezły Sajgon co kto zdobędzie to zaraz to traci , Sowieci atakują Włochy , potem ich ofensywa załamuje się i następuje ich odwrót do Austrii po czym odnowa atakują Włochy

24. Jachex

Jachex Aktywny User

26 maja opanowano Tokio

ofensywa trwała dalej zdobywano kolejne prowincje jednak zwycięski marsz Chin przez Japonię skończył się na Sapporo regularne wojska Amerykańskie odparły Chińczyków.Mimo sprowadzenia posiłków i czterech kolejnych ataków Sapporo nadal odpierało wroga.

tereny w Japonii opanowane przez Chiny

w Indochinach wojska Chińskie posuwały się powoli do przodu , a Francuzi sprowadzili na pomoc swoje wojska z Europy

25. Jachex

Jachex Aktywny User

III Rzesza na scenariuszu 1939

ogólna sytuacja w Europie

sytuacja na Bałkanach

inwazja na Wyspy Brytyjskie

Polska i jej rząd :D

Państwa które mogę wyzwolić

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie