Zamiast AARów - Wasze aktualne gry w HoI2

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez Saw, 14 Maj 2005.

1. Kowal

Kowal Ten, o Którym mówią Księgi

Wywołałem. Nie chciało mi się Indii zdobywać przed atakiem na ZSSR:p To ma być luźna rozgrywka.

Sami go dostają po tym evencie, podobnie jak Suez i Cypr.

2. gomp

gomp User

a jaki to jest event i co w nim jest? Bo pierwsze słysze że można zmusić UK do kapitulacji bez żmudnej tułaczki po świecie :p Ewentualnie prosze o ścieżke bo w eventach UK coś nie moge znaleźć ;/ no i numer bym prosił to sobie poszukam ;p

3. Kowal

Numery: 13 dla Niemiec(pierwszy) i 66 dla WB(triggerowany). Znajdziesz je w pliku hoi2 w folderze events.

4. gomp

gomp User

Aha no cóż dzięki :p Szkoda tylko że (jak rozumiem) są to eventy tylko dla Niemiec.

edit/ no już znalazłem ten plik z eventami :]

5. Kowal

Toż piszę że w hoi2. To taki pliczek z eventami. Poszukaj a znajdziesz

6. Kowal

END:D Coś za łatwo poszło... Event o Gorzkim Pokoju wyskoczył sam, ja go nie wywoływałem, a nawet Stalingradu nie zdobyłem:roll: Tylko Leningrad i Moskwę. Chociaż w sumie i tak Stalin dobrze zrobił bo zostało mu już tylko 119 dywizji! Z przeszło 520! To się rzeź nazywa:mrgreen:

7. Widder

Widder Ten, o Którym mówią Księgi

o_O faktycznie, podejrzane... przecież potrzebne jeszcze były Stalingrad, Baku, Swierdłowsk (albo Władywostok dla JAP)

8. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Bardzo podejrzane :D
    Gra sama siebie shackowała ^^

9. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Może zmienił kiedyś coś w evencie że trzeba tylko Kijów zdobyć i już :D
    Oczywiście żart ale rzeczywiście dziwne.

10. Kowal

Właśnie też nie wiem o co chodzi. W evencie wyraźnie mam napisane że trzeba mieć Moskwę, Leningrad, Stalingrad, Baku i Świerdłowsk. A ja ani Baku, Stalingradu czy tym bardziej Świerdłowska nie zdobyłem:roll:

11. Karo

Karo User

może trzeba 2 z 5

12. Fetta

Fetta Aktywny User

albo moze jest inny bitter peace jesli WB skapitulowala

13. Maciej

Maciej Guest

Gorzki pokój może wyskoczyć także bez podbicia tych miast, gdy GER nie walczy z ENG, FRA i USA oraz SOV traci 25% pz.

14. Kozak

Kozak User

A jak ci Kowal WB skapitulowało bez podboju Indii?

15. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Pisał że wywołał a ty się pytasz o to drugi raz ...

16. Kozak

Kozak User

Sorki, pokręciło mi się z innymi grami z AARów.:?

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Mnie raz i dawno temu wyskoczyl taki event, beez podboju Indii. moze dlatego, ze zajalem wczesniej wiekszosc Afryki juz?

18. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

http://pl.youtube.com/watch?v=MkP1j3Xa7hM&feature=related

Zacząłem od ataku na Albanię. Za Albanią stanęły Włochy, za mną Niemcy ;D Zaraz po tym dostałem event o sojuszu z Czechosłowacją i Rumunią. w szczytowym momencie na granicy z Włochami do szturmu Wenecji stanęły 94 dywizje. 20 z 28 poszło pod Trento, gdzie bardzo szybko je zamknąłem w kotle. Kawałek dalej, pod Turynem w kotle stanęło kilka kolejnych dywizji. Wojna była wygrana. Sprint w kierunku Sycylii, łut szczęścia, że odpowiednio długo włosi nie wypływali. Moja Sycylia! Niemcy zajęli Sardynię, troche terenów w Libii i po sprawie. W planach stworzenie pansłowiańskiego państwa z bułgarskimi, rumuńskimi, węgierskimi, greckimi i ewentualnie niemieckimi podludźmi w roli sługusów xD

Zdravin.

19. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

O Polakach, Ukraińcach i Ruskich nie zapominając. ;)
    Niech żyje Międzymorze! :D

20. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

To co, oni też mają być podludźmi? ;> Pansłowiańskie, to gloryfikujące Słowian, stawiające ich na czele całej hierarchii narodów. Chyba wiesz?

21. Irkuck

Irkuck Nowy

Bułgarzy to też słowianie.

22. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Bułgarzy...

23. Oktawian

Oktawian Ten, o Którym mówią Księgi

Nie Słowianie a zeslawizowane plemię dalekowschodnie (jacyś krewni Hunów czy coś).

24. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

To nie do końca tak - na tereny dzisiejszej Bułgarii przybyły wcześniej plemiona słowiańskie, a potem ci Protobułgarzy, którzy potem się zeslawizowali. Ja bym więc raczej mówił, że ci wcześniejsi Słowianie przejęli od Bułgarów nazwę. Ale to tylko moja teoria

Panowie zapomnieli jaki jest tytuł tematu czy tylko mi się wydaje ?

Pozdrawiam Radek

25. Jachex

Jachex Aktywny User

krótkie sprawozdanie z aktualnej gry w zrozumiałej dla przeciętnego polaka formie:grin:

... Jachex Cesarz odrodzonej C.K Monarchii siedział za biurkiem w swoim gabinecie patrząc przepitymi po balu sylwestrowym oczami na mapę...

po chwili do gabinetu wszedł minister spraw zagranicznych przerywając jakże skomplikowane procesy myślowe w głowie cesarza .

Jachex podniósł głowę znad mapy popatrzył na ministra i spytał bardzo uprzejmie : Czego ? , minister podszedł do biurka ,usiadł na wskazanym przez Cesarza krześle
    i rzekł - Panie nasz najnowszy produkt stał się hitem w całej Europie

- tak ? który produkt , te podróbki krasnali ogrodowych co je do Rzeszy wysyłamy ?
    - ależ nie krasnale mój władco , tylko ta wspaniała ambrozja tworzona pod Pragą

- aha rzekł Cesarz i upadł pod biurko

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie