Zamiast AARów - Wasze aktualne gry w HoI2

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez Saw, 14 Maj 2005.

1. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

A zresztą, co mi tam:

W następnej kolejności obalam faszyzm w Austrii i we Włoszech.

EDIT: Włochy sobie odpuściłem...

Dzięki czemu mamy piękne Międzymorze. Nawet Naczelnik nie marzył o takim rozmachu. Przemysł w dalszym ciągu się rozwija, mam najnowocześniejsze wojsko świata, bomba atomowa w drodze, w 1947 rozpoczynam ostateczną rozprawę z komunizmem.

2. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

3. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

Nie jestem imperialistą. Poza tym spójrz tu:

... i ciągle rośnie. Jedyne czego mogę zazdrościć to zapasów, ale na razie więcej mi nie trzeba.

4. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Jeszcze Ukrainę, Łotwę i resztę zrozumiem, ale po kaczora wyzwalałeś Litwę?

5. lupixer

lupixer Aktywny User

arekrem: Ale twój PP jest z roku 1945, a ten od Pawwa jest z 1939 :)

Też się włączę: oto moja gra Polską:

Standardowo... Maj-Wrzesień 1936 roku to kampania w Niemczech. Bardzo "pomogli" Francuzi, którzy zajęli 3/4 Niemiec kiedy ledwo utrzymywałem Berlin w okrążeniu, ale jakoś się udało. Wyzwoliłem NRD, przełączyłem się na nich i (na kodzie acceptall) wziąłem to, co okupuje Francja. No i Niemcy zjednoczone.
    Potem szybciutko pokonałem Litwę, Łotwę i Estonię. Wyszedłem z Aliantów i stworzyłem własny sojusz z NRD. Później udało mi się dokonac przewrotu w ZSRR i powstała Rosja. Mam cholernie mocny sojusz (Ja, NRD i Rosja), ale na Aliantów na razie nie idę, bo mam małe lotnictwo a Niemcy nie maja go w ogóle :)

BONUS:

Kupiłem od Anglików kiedy była wojna z III Rzeszą. Dlatego nie mam problemów z surowcami :)

Ps. Przyznam się do jednego oszustwa... Wpisałem raz manpower, ale, jak się później okazało, niepotrzebnie :)

arekrem: Jakim cudem masz taki dostępny PP przy tylko trochę większym bazowym od mojego?

6. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Jakbym chciał to bym i w '43 osiągnął 300 dostępnego IC, ale nie potrzeba mi tyle było. Zatrzymałem się na 160 w '39. Potem i tak sporo przyszło z technologii.

7. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

Litwinów wyzwoliłem na zasadzie "jak wszyscy to wszyscy". Jakimś wielkim strategiem nie jestem... Więc się też zbytnio nie chwalę. Przewrót w Rosji za 3 podejściem:

Wiec Polska jest zabezpieczona z każdej strony. Pora na Włochów...

PS. Mi Francuzi nie pomagali, zrobili tylko to co robią standardowo po zajęciu Berlina - weszli do Kassel i Frankfurtu nad Menem :/

EDIT:

Nadszedł czas rozprawy z faszyzmem... No i czas na pokazanie światu kto ujarzmił moc atomu:

Rzym
    21 kwietnia 753 p.n.e. - 1 marca 1946 n.e.
    Good night duce...

8. kelner77

kelner77 Znany Wszystkim

zabiłeś papieża atomówką :sad: jak mogłeś :p

9. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Teraz wszyscy katolicy powinni pragnąc twojej głowy:twisted:

10. kelner77

kelner77 Znany Wszystkim

Nie daj boże na Jerozolime nic nie zrzucaj!

11. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

Idę tropem pana Envera Hodży... Polska - pierwsze ateistyczne państwo świata. Nie ma sentymentów.

Teraz muszę jeszcze rozpocząć budowę tych setek tysięcy bunkrów...

12. Elas

Elas Genialdo

Jak mogłeś zabić tego miłego pana w białym kapelusiku? ;(
    Poszedł Rzym, czas na Mekke ]:->

13. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

Tak, tak... A potem St. Petersburg, Salt Lake City, Tybet, Kioto...

14. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

Dzień dobry ;)

Moja ostatnia(obecna) gra:
    Kraj:Niemcy:Devil:
    Trudnośc - nor/agr
    Gra:HoI2 Arm 1.2+Zoor Flagpack 1.1+SKiFF
    Save: moge dać jak ktoś chce ;)
    Cel: WC :D

Do gry. Tradycyjna rozgrywka Rzeszą, choć Japonia nie zaatakowała Chin o_O. Wojna -> Polska w 8 dni, Benelux i Francja w 3-4 tygodnie, potem od razu desant na UK, potem Dania i Norwegia i Jugosławia też. Tak se dograłem do stycznia '40. Patrze na Afrykę - a tam Włosi koło Suezu...potem dziwnych okolicznościach YUG, ROM, BUL i TUR wypowiadają wojnę Włochom. To przecież ARM 1.2 to sie nie zdziwiłem. Wziąłem Włochy do sojuszu, Rumunie, Bułgarie i część Jugosławii wzięły Węgry, resztę wraz z Grecją - Musujący. Potem Włochy próbują lądować w Turcji i nawet im się to udaje, okupowali całe wybrzeże południowe. I oczywiście pikne AI Włoch wypowiada wojne ZSRR w czerwcu '40. Wiedziałem, że tak będzie i tylko czekałem na Barbarosse. W styczniu '41 Gorzki Pokój, przy okazji pokoju ze Stalinem otrzymałem Finlandię, którą anektowałem. A i Ukrainę wyzwoliłem. Atakuje Persje i od tyłu - Turcje. Węgry zajmują Stambuł, ja połowe Turcji a Włosi jak stoją tak stoją ;D Po opanowaniu Turcji i Persji poszedłem se Indie ukraść. W międzyczasie ukradłem Szwecję i zrobiłem Skandynawię - kraj taki. W międzyczasie ukradłem Indie i powstanie granicy japońsko-niemieckiej w Birmalandzie staje się faktem ;D Choć potem i tak wyzwoliłem Indie. No i już się ciesze że wygrałem a tu nagle do sali wchodzi Guderian i mówi, że musimy pomóc odbić Włochom zawsze Włoską Afryke. Ukrainereich Korpsy wylądowały w Massaua, skończyły walczyć w Brazzaville i Cape Town ;D Oczywiście dzielni pancerniacy Rommela także tam byli. Podzieliłem Hiszpanie z Portugalią, która kiedyśtam dołączyła do mnie. Wracając do Afryki Ukraina przebyła droge od Frajera do Playera - W '41 roku powstali jako państwo, w '43 rozpoczęli kolonizacje - tak powstała Ukraińska Afryka Południowa xD
    Teraz czekam na flotę(aktulanie 45 TP) i desantuje się w USA. Mam reaktor stopnia 3 w Podstam. No i screeny mało, ale są ;)

Nie mają Pacyfiku, w Kijowie muszą :(
    Japonia - obrońca demokracji
    Europa
    Akt powstania kolonii ukraińskich
    Ukraińska Afryka Południowa
    Azja

Heheh ^^
    Obermen

15. Kozak

Kozak User

1. Kto śmiał ruszyć Tybet?!
    2. Czyżby Czang stanął wraz z Hirohito do krucjaty przeciw bolszewizmowi?

16. Ober

1.Tybet śmiał ruszyć Junnan, głupki :( W sensie że Junnan zaatakował
    2.Niee, Hirohito sobie wysyła myśliwce do Kijowa, A Czang i reszta atakuje bolszewizm. Chyba Junnan ZSRRowi wojne wypowiedział :-?

17. Kozak

Kozak User

Ale Japonia też chyba zaatakowała ZSRR?

18. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Niekoniecznie, w evencie jest, że jeżeli Japonia jest w sojuszu to dostaje jakieś tam ziemie w Syberii + Władywostok.

19. Kozak

Kozak User

Ano zapomniałem o tym. Czyli masz sojusz z Japonią?

20. Ober

Mam sojusz ze sobą, z Węgrami, z Japonią, z Włochami, z Ukrainą, ze Skandywanią, z Mandżuoko, z Syjamem chyba, z Portugalią. No z nimi mam ;)
    Ej to ja może zaczne pisać mini-aary ;D

21. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Ta i co jeszcze xD

Powstrzymajcie się z tego typu postami.

Raulekk

22. Jachex

Jachex Aktywny User

Dziś odpaliłem moją starą grę Niemcami :

Historia alternatywna : Hitler mając lepszych doradców niż w rzeczywistości odkłada na półkę swój plan likwidacji Żydów i Słowian , a przestrzeń życiową zdobywa na zachodzie , tak więc Vichy zarządzana przez Hansa Franka :Devil: zostaje GG a obozy koncentracyjne powstają na podbitych wyspach brytyjskich i Francji .

Polska okrojona z Pomorza , Kujaw i Wielkopolski i kresów jest nadal rządzona przez Mościckiego i spółkę , i nosi teraz nazwę "III Rzecza" :p
    Na Bałkanach mnóstwo marionetek....
    Z Angielskich terytoriów mandatowych powstał Izrael :smile: , a Turcja jest historią...
    W Afryce wyraźna przewaga Afrika Korps

A w Berlinie zmajstrowano reaktor jądrowy :smile:

23. adammos

adammos Guest

Który masz rok?

24. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Fajny rozbiór Turcji :D skoro Południowa Afryka Niemiecka jest na północy to na południu będzie ? Północna Afryka Niemiecka ? :D:D

25. Jachex

Jachex Aktywny User

sorry dziś trochę roztargniony jestem i źle podpisałem :-D

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie