Zamiast AARów - Wasze aktualne gry w HoI2

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez Saw, 14 Maj 2005.

1. gen. Franco

gen. Franco Znany Wszystkim

@Szkubany poprzedniego Twojego postu nie zrozumiałem a Ty z kolei nie zrozumiałeś mojego sarkazmu co to tego jakie to państwa:p ale mniejsza o to...
    @Emir co zamierzasz dalej?? rozegrałeś to juz jakoś??

2. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

Cały dzień bawiłem się w modyfikowanie HoI2:DD, gdyż naszła mnie niesłychana ochota na zabawę w gdybanie. Tak więc o to, coś co naprawdę mogło się stać. Im bardziej drążyłem temat, tym bardziej się w tym przekonaniu utwierdzałem:

W sumie na początku chciałem rozegrać AARa tym co widzicie powyżej, ale nie wiem, czy nie zaczniecie narzekać, że "Łooo... Kolejny AAR arekrema, lepiej skup się na Camelocie"... Tak więc oznajmiam, że AAR tym co widzicie powyżej, powstanie jak Camelot się skończy. Albo będę miał więcej czasu, bo nie chcę wypuszczać jeden odcinek na dwa tygodnie (z obu rozgrywek).

PS: Kto zgadnie z czym mamy do czynienia, dostanie pączka.

3. Początkowe wrażenie - brak zjednoczonych Włoch! Ale nie, nie, makaroniarze są.
    I mało TT, ale to pewnie dorobisz.
    A Pietro Toretta wygląda jak któraś z mych babc oO

4. gen. Franco

gen. Franco Znany Wszystkim

jak na ilość państw to strasznie ich dużo:p co to za modyfikacja?? coś Ty stworzył??

5. Sitro

Sitro Guest

Ale, że osochozi?

6. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

Pączek (za wikipedia.pl) - kawałek ciasta wypchanego tajemniczym nadzieniem, produkowany przez znudzonych życiem cukierników, należących bez wyjątku do tajnych organizacji paramasońskich. Nadzienie do złudzenia przypomina wyglądem marmoladę lub budyń.

A jeżeli pytasz o to, "z czym mamy do czynienia", to chodzi o to, że Sycylia nie jest typowym państwem, co na screenach jest pokazane. Wystarczy się przyjrzeć, popatrzeć.

7. Sitro

Sitro Guest

Zrozumiałem, że ten kto odgadnie ogólny koncept AAR'a Sycylią dostanie ów tajemniczy obiekt, wymysł chorej wyobraźni cukierników.

8. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

Przeca powszechnie wiadomo -> Sycylia + Panowie w czarnych pinglach + warehousy = Mafia ;D

(Ta?)

Obermen

EDIT down:

:rotfl::rotfl::rotfl:
    :* Podziękował piknie, se to co Kulikulum Vitae wpisze :rotfl:

9. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

No cóż, tylko pogratulować wrodzonej błyskotliwości ;]

10. Severian

Severian Doctore

Ano tak, przecież widać jak się korpus nazywa - Cosa Nostra. A każdy, kto choć nieco czytał o mafii wie, że jej żołnierze tradycyjnie z włoskiego "soldati" się zwą ;) Chociaż soldati z czołgami to dopiero - takiemu żaden bank niestraszny ;)

11. Sitro

Sitro Guest

Taaaak... czołgi mafijne.
    Ty arekrem znajduj więcej czasu na pisanie, a nie wymyślanie. Ale jak będziesz pisał ten AAR to nie zapomnij zrobić w Chicago (czyt. Czikago :p) swojej satelity "La Famiglia Corleone" :p.

12. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

Więc tak - gwoli ścisłości:

Mafia sycylijska na wieść o planowanej inwazji na Sycylię postanawia (w rzeczywistości wspierali aliantów PO zajęciu wyspy) doprowadzić do zatrzymania operacji, przejęcia kontroli nad wyspą i współpracy z aliantami, jako niezależny podmiot polityki międzynarodowej. I to ma wbrew pozorom sens ;)

PS. Czołgi są po Niemcach, których stacjonowało na Sycylii 30.000...
    PS2. Czikago nieoficjalnie wspiera

13. Irkuck

Irkuck Nowy

Arekrem na sycyli 30.000 niemieckich czołgów???

14. Severian

Severian Doctore

Troszkę zrozumienia - nie 30.000 czołgów, tylko Niemców :p

15. Irkuck

Irkuck Nowy

Za szybko przeczytałem.

16. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

W tym okresie na Sycylii stacjonowało 30 tys. Niemców oraz 200-300 tys. Włochów. Co ciekawe, dowodzili Niemcy.

17. Elas

Elas Genialdo

A Włosi po lądowaniu nie tylko się poddali, a wręcz pomagali lądującym Aliantom...
    Podobnie było w Afryce-ile było Niemców a ile Włochów? Kto dowodził? :p

18. adammos

adammos Guest

Coś sie z obrazkami posypało ;)

19. arekrem

arekrem Znany Wszystkim

No właśnie nie wiem co się dzieje, raz działają, raz nie.

20. Mod1914:

Niech żyje Kajzer!

W październiku 1914 na kolanach była Francja (jednak dostałem ledwie pare włości w Afryce), w 1915 padła Rosja (patrz: mapa), w tym samym roku Anglia (biały pokój). Ententa nie istnieje, zająłem się więc eliminacją mniejszych krajów. Serbia padła w marcu 1915 (co ciekawe w 1914 Austria nie wysłała do nich ultimatum i wojnę zacząłem sam atakując Francję, Serbowie przyłączyli się pod koniec '14), w tym samym czasie co Czarnogóra, Albania i Rumunia. Włochy odłączyły się od sojuszu w '15, za co zostały skarcone w maju. Drugi atak na Francję, który przyniósł północne landy razem z Paryżem (Żabojady przeniosły stolicę do Marsylii po przegranej wojnie) rozpoczął się w sierpniu, a skończył w październiku. W 1915 powstały też satelickie Ukraina i Białoruś. Aktualnie (styczeń '16) przygotowuję się do ponownego przesunięcia granicy o kilkadziesiąt(set?) kilometrów na wschód.

21. Kozak

Kozak User

Twój post bardziej nadaje się do tematu "Zamiast AARów - wasze aktualne gry" w dziale HoI2 -AARy, niemniej rozgrywka ciekawa, ale wyzwól jeszcze Litwę, Łotwę i Polskę.

Gdzie i powyższy post ląduje.

Pozdrawiam
    Severian

22. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

23. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Ach te czity ;] Nie ma się czym chwalić ;p

24. OLI

OLI Aktywny User

Mi by się nudziło ciągle na czitach grać. Ale cóż - są ludzie i ludziska.

25. Sevgart

Sevgart Targowica

Ja byłem bliski dokonania tego czegoś bez kodów :p Wprawdzie na łatwy/normalny ale bez. Choć na czitach czasami lubię pograć.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie