Zamiast AARów - Wasze aktualne gry w HoI2

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez Saw, 14 Maj 2005.

1. Barlow

Barlow Znany Wszystkim

O to jest straszne. Najgorsze są Chiny po podbiciu przez Japonię. Nie chcą się wymieniać, ale co jakiś czas same dają blueprinty. paranoja :crazy:
    Zastanawiałem się czy nie zależy to od stopnia interwencjonizmu i próbowałem na nich wpłynąć ale po wpompowaniu około 1500 kasy bez efektu dałem sobie spokój. Inna sprawa, że świetnie to działa na Mandżurię i można im organizację wojska poprawić, co przydaje się na Syberii :grin:

2. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Dzisiaj grałem Niemcami w scena Fatherland, w Cold War Extension. Połowa Europy odmówiła mi sojuszu, a na drugi dzień sama prosiła o przyjęcie. wiecie ile kasy na to utraciłem?

3. urich

urich Ten, o Którym mówią Księgi

Albo podczas wojny, jak oddasz WASZYSTKIE[słowinie: wszystkie] prowincje, to i tak się nie zgodzi xD

4. Ja używam acceptalla jako smutną koniecznośc jeszcze w kilku przypadkach jak edit do MP z którym byłoby za dużo paprania albo próba zrobienia czegoś innego niż aneksji z całkowicie pokonanym wrogiem który ma sojusz.

5. McFlash

McFlash Panzer Pony

Wczoraj zagrałem z nudów dokładnie tak, jak Ty, ale bawiłem się tylko techami. Po roku do sojuszu przyłaczyły się Portugalia, Hiszpania i coś jeszcze i mam wojnę z ZSRR, chociaż nie mam z nim granicy lądowej. Ogólnie scenariusz nudny, chociaż ja mam betę v0.18.

6. urich

urich Ten, o Którym mówią Księgi

To zagraj sovietami albo brytami...

7. maks44444

maks44444 Zbanowany

Gram na SMEP 6.0 na patchu 1.3 beta2 i o to co zyskałem włochami o tak z głupoty :D po za Rumunią i Bułgarią wszystko jest moimi satelitami wyjątkiem jest Turcja która jest satelitą Niemiec :D co ciekawe turasy całymi hordami maszerują przez Bałkany i moją Szwajcarie i obstawiają granice niemiecko polską :D. Aktualnie pokój... że Alianci się nie pluli w ogóle ze robię rozpierduchę na Bałkanach trochę dziwne zachowanie AI.

8. Sztab

Sztab Zbanowany

W zwykłym HOI nie wszedłbyś nawet do Jugosławii (po tygodniu wojne wypowiada ci FRA).

9. Barlow

Barlow Znany Wszystkim

chyba że by miał bardzo szybki blitzkireg i szybką aneksję : D

10. Jedrek

Jedrek Ten, o Którym mówią Księgi

W tydzień da się bez spadochroniarzy zająć YUG? :p

11. adammos

adammos Guest

Zależy kim. Mi Niemcami się to udało ;D

12. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Atak z Albanii, Rumunii, Węgier i jeszcze Włoch i może nawet krócej ;]

13. sebaa

sebaa Aktywny User

HOI 2 Doomsday 1.2 Eventy Cristiano. Najpierw podbilem Wegry, potem Polska, Jugoslawia, Francja, Benelux i Anglia. Wlochy i Hiszpania w sojuszu.

Czerwonym kolorem to co mam zamiar podbić w 1 fazie a ZSRR na końcu sobie zostawie.

14. Kowal

Kowal Ten, o Którym mówią Księgi

Ja bym uważał, bo w połowie 1942 roku ZSRR może cię zaatakować. Poza tym, skąd masz jedną prowincję szwajcarską i duńską?

15. Burlak

Burlak Aktywny User

Pewnie gra scenariusz '38, na tym scenie Niemcy mają core na Szlezwik, północną Szwajcarię i włoski Tyrol. Mógł zażądać oddania tych terenów. :p

16. sebaa

sebaa Aktywny User

Z danią wojna uzyskalem te prowe. Ze szwajcarią bylo wysuwanie rzadan i AI sie oparlo, ale to dziwne i tak ich podbije :D a o ZSRR sie martwic nie musze. wybujduje umocnienienia i postawie tam swoje 28 dyw. pancernych ;p i 30-40 dyw. zmot.

17. Ataleh

Ataleh User

ZSRR to nie Francja, bunkry i 6-9 dywizji na prowincję ich nie powstrzymają!

18. Convi

Convi User

musisz zostawic 10-15 dywizji/prov i bunkry na 10 lvl. Wtedy nie zaatakuja. Inaczej przegrasz... No i radzilbym ci sie oprzec o wisle na linii Krolewiec,Torun,Warszawa,Lublin,Stryj

19. pio_sk

pio_sk Nowy

Cześć
    Ja siedzę od 2 dni nad HOI2 DD i próbuję alternatywną historię roku 1936.
    I wygląda to mniej więcej tak: produkcja 3x2 Kawaleria, 4x2 Transportowce, 8x1 Transportowce, 3x12 konwoje(teraz wiem że to za mało), 2x3 Brygada Inżynierów (dla kawaleri)

name = "0:00 3 kwiecień 1936 : Państwo: Portugalia przystąpiło do naszego sojuszu."
    name = "13:00 23 kwiecień 1936 : Państwo: Niemcy wypowiedziało wojnę państwu: Wenezuela."
    name = "13:00 23 kwiecień 1936 : Państwo: Portugalia przyłączyło się do wojny po stronie: Niemcy przeciwko: Wenezuela "
    name = "Szybkość gry-bardzo wolna"
    name = "15:00 23 kwiecień 1936 : Zaatakowaliśmy wrogie armie w prowincji: Caracas."
    name = "19:00 24 kwiecień 1936 : Wygraliśmy bitwę z wojskami państwa: Wenezuela w prowincji: Caracas."
    name = "21:00 25 kwiecień 1936 : Jednostka: XV. Armeekorps została wyładowana na ląd w prowincji: Caracas."
    name = "4:00 29 czerwiec 1936 : Państwo: Wenezuela jest teraz częścią naszego państwa."
    teraz podesłałem 2x3 transportowce z kawalerią pod Miami i 1x3 transportowce z piechotą przez Panamę na plażę Colonu i :

name = "19:00 25 lipiec 1936 : Państwo: Niemcy wypowiedziało wojnę państwu: USA."
    name = "19:00 25 lipiec 1936 : Państwo: Portugalia przyłączyło się do wojny po stronie: Niemcy przeciwko: USA "
    name = "19:00 25 lipiec 1936 : Zaatakowaliśmy wrogie okręty w: Florida Strait."
    name = "0:00 26 lipiec 1936 : Wygraliśmy bitwę morską z: USA w: Florida Strait, (Nie zatopiono żadnych okrętów)."
    name = "7:00 26 lipiec 1936 : Zaatakowaliśmy wrogie okręty w: Florida Strait."
    name = "9:00 26 lipiec 1936 : Zaatakowaliśmy wrogie armie w prowincji: Colon."
    name = "16:00 27 lipiec 1936 : Wygraliśmy bitwę z wojskami państwa: USA w prowincji: Colon."
    name = "15:00 28 lipiec 1936 : Zostaliśmy zaatakowani przez wrogie okręty państwa: USA w: Florida Strait."
    name = "18:00 28 lipiec 1936 : Jednostka: XIII. Armeekorps została wyładowana na ląd w prowincji: Miami."
    name = "18:00 28 lipiec 1936 : Jednostka: XXII. Armeekorps została wyładowana na ląd w prowincji: Miami."
    name = "1:00 29 lipiec 1936 : 5. Flotte dotarł(a) do celu: Miami. "
    name = "1:00 29 lipiec 1936 : 1. Flotte dotarł(a) do celu: Miami. "
    name = "1:00 29 lipiec 1936 : Jednostka: X. Armeekorps została wyładowana na ląd w prowincji: Colon."
    teraz trzeba bardzo ostrożnie cyrkulować flotą - musiałem się niestety kilka razy ładować żeby mi USANavy nie zdmuchnęła transportów.
    Kawaleria jak w masło idzie w górę zdobywając jak najwięcej prowincji - spotyka 2 dywizje piechoty w Savanah i bez problemu sobie radzi i 3 dywizje milicji w Waszyngtonie - to trudniejsze zadanie - wymagało przetransportowania 3 dywizji piechoty i dodatkowo wpakowałem 3 dywizje pancerne.
    Ogólnie zdobywamy całe wybrzeże USA,połowę terytorium i prawie 2/3PP i PZ w 2 miesiące. Przychodzi event :

name = "11:00 7 październik 1936: Zareagowaliśmy: Zażądaj kapitulacji i ustępstw na wydarzenie: Wynegocjowany pokój ze Stanami Zjednoczonymi."
    name = "11:00 7 październik 1936 : Państwo: USA zareagowało w następujący sposób: Bezwarunkowa kapitulacja na wydarzenie: USA kapitulują."
    name = "11:00 7 październik 1936 : Mieszkańcy kraju: Teksas ogłosili niepodległość od państwa: USA."
    name = "11:00 7 październik 1936 : Mieszkańcy kraju: Kalifornia ogłosili niepodległość od państwa: USA."
    name = "11:00 7 październik 1936 : Rząd kraju: USA zaakceptował naszą wspaniałomyślną propozycję pokojową."
    name = "11:00 7 październik 1936 : Podpisaliśmy pakt o nieagresji z: USA."
    ogólnie wydało mi się to rozczarowujące (zero zdobyczy terytorialnych w USA, ale za to rząd faszystowski w USA w '36 roku i stosunki +100 , no i kupa kasy (10k) i surowców. Postanowiłem dodatkowo spróbować zrobić z nich sojusznika.
    name = "14:00 7 październik 1936 : Mieszkańcy zostali słabo przekonani do naszego światopoglądu w państwie: USA."
    name = "20:00 15 październik 1936 : Mieszkańcy zostali słabo przekonani do naszego światopoglądu w państwie: USA."
    name = "20:00 22 październik 1936 : Mieszkańcy zostali słabo przekonani do naszego światopoglądu w państwie: USA."
    name = "20:00 29 październik 1936 : Mieszkańcy zostali słabo przekonani do naszego światopoglądu w państwie: USA."
    name = "22:00 6 listopad 1936 : Mieszkańcy zostali słabo przekonani do naszego światopoglądu w państwie: USA."
    name = "14:00 14 listopad 1936 : Mieszkańcy zostali słabo przekonani do naszego światopoglądu w państwie: USA."
    name = "20:00 22 listopad 1936 : Mieszkańcy zostali słabo przekonani do naszego światopoglądu w państwie: USA."
    name = "20:00 29 listopad 1936 : Państwo: USA przystąpiło do naszego sojuszu z: Portugalia."
    name = "20:00 29 listopad 1936 : Państwo: Filipiny przystąpiło do naszego sojuszu z: Portugalia i USA."
    name = "20:00 29 listopad 1936 : Państwo: Liberia przystąpiło do naszego sojuszu z: Portugalia, USA i Filipiny."

w między czasie w wojnie domowej w Hiszpanii udało mi się zająć Sevillę i okolicę.
    Sytuacja wygląda tak : wojowniczość 67, pokój na wszystkich frontach, produkcja masowa samolotów, lodzi podwodnych i piechoty oraz czołgów, niestety Hiszpania mi zafundowała 5 niepokoju i produkcja wygląda : 167/145.

Teraz pytanie czy wyskoczą wszystkie późniejsze ewenty typu Anszlus, Sudeten i dalej wojna.
    Ciekawie by wyglądała wojna na Atlantyku - Angole przeciw faszystowskim USA

20. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Jeżeli Niemcy nie toczą z nikim wojny, to do Anschlussu powinno dojść. ;) Nie wiem, jak z Czechosłowacją...

Natomiast spodziewaj się całkowicie alternatywnych zdarzeń i wojen.

21. Convi

Convi User

WtV Pierwsze podniecenie opada. W 34 wysakkuje event o przeprocie na litwie. Oczywiscie ze robimy przewrot! W 35 wyskakuje o przewrocie dla austrii.Wykonaj! Sa problem, kontynuujcie!, Austria wypowiada wojne dostaje na nie cory, bennitto nie reaguje. W 38 dokonuje zabrania swojego sudetlandu. W miedzyczasie wybucha wojna domowa w ZSRR. Polska zabiera bialorus, Finlandia dostaje Murmansk i Karelie i reszte, Rosja daje rade, wyskakuje event o pomocy. Pomagamy. Ukraincy tez prosza o pomoc. ZSRR powoli upada. Mam kwiecien 39 roku i powoli szykuje sie na wojne z Polska. Proponowalem im sojusz dwókrotnie, bez odzewu.

22. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jak wybrałeś, żeby grać ahistorycznie, to się nie dziw, że tak będzie ;)

23. Convi

Convi User

Super cacy, ZSRR sie rozpadlo praktycznie. Ukraina, Rosja i Gruzja cisna ladnie go. Mam polowe 1940 roku, Dania,Norwegia,Francja beneluks moj. Co dalej :D ?

24. Hamnis

Hamnis Nowy

Wejdź na Wlk. Brytanie i spróbuj pokonać swoje Niemcy.

25. OLI

OLI Aktywny User

A najlepiej relacje z tej bety przedstawiaj w temacie tego moda, żeby autorzy mogli zwrócić na to uwagę.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie