Zamiast AARów - Wasze aktualne gry w HoI2

Temat na forum 'HoI II - AARy' rozpoczęty przez Saw, 14 Maj 2005.

1. alealk

alealk Nowy

ja chciałbym wiedzieć co to za "małe" modyfikacje

2. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Przecież widac.... :*

3. Irkuck

Irkuck Nowy

Dokładnie to jest dywizja 18...

4. Modes

Modes Znany Wszystkim

irkuck: twoj najwiekszy blad to nie rozwalenie amerykanow we francji. gdybys to zrobil to bys mial wystarczajaco duzo sil by przejac plw apenninski a potem wyslac zbedne dywizje na wschod i metoda kotlow zniszcyc armie czerwona.

5. Irkuck

Irkuck Nowy

Jak narazie kontratakuje i wchodze w nich jak w masło.

6. Kozak

Kozak User

Szczerze mówiąc, to nie wiem jak można dają sobie takie "małe bonusy", nie wyprzeć Amreykanów z Normandii.

7. Irkuck

Irkuck Nowy

SS wyprodukowałem 15 sierpnia.^^

---------- Post dodany 27.09.2009 o 11:40 ----------Poprzedni post został napisany 26.09.2009 o 18:39 ----------

Po ofensywie mojich pancernych dywizji udało mi się sktołować jankesów w Belgii i teraz idzie jak z górki.

Na północnym odcinku frontu wschodniego po ciężkich trzy-miesiącznych walkach moje armie zostały nieźle poturbowane ,ale niezniszczone i jak widać stoją sobie na Wiśle a spora część z nich utcheneła w Kurlandzkim kotle:|(nawet dobrze bo historycznie;) ) Na wiosne spróbuje kontratakować i zrobić kocioł w kotle i odblokować jednostki z Kurlandii.

Na południowym odcinku niedawno wycofałem się z Stryja a wcześniej z Zamościa i Lublina z powodu zmasowanej ofensywy czerwonych bakterii.Brytyjski desant w Grecji powolutku jest spychany.

8. Modes

Modes Znany Wszystkim

Takimi silami nie obronisz sie na lini wisly.

9. Medievista

Myśle , że Pan Zima zapewni mu czas niezbędny na wzmocnienie frontu do wiosny. Ciekawi mnie jak sobie poradzi Irkuck z Festung Kurland ...To dosyc niebezpieczne jest ;D ,ale pożyjemy zobaczymy...

10. Irkuck

Irkuck Nowy

Straciłem save i musiałem zaczynać miesiąc wcześniej.:( ( Gdy zapisywałem było mało miejsca na dysku)
    Zepchnołem do morza amerykańską armie i napoczątku listopada patrze a tu 6 dywizji jankesów w Marsylii (plaża nie została jeszcze obsadzona ,ale jak znowu spróbuje to ją obsadze odrazu ,a także główny powód zakoniczenia gry) a we Włoszech szykowała się kontrofensywa. Natomiast na froncie wschodnim zacząłem się szybciej cofać niż poprzednio (sowieci mocno przycisneli a armie sojusznicze były na papierze a moje MP w granicach 0.) a na Festung Kurland był atak chociaż w poprzedniej grze z 5 o podobnej sile. Co dziwniejsze wokół Kurlandii zgromadzili sowieci 90 dywizji a poprzednio ledwo 50 chociaż sporo widziałem ,że maszerowało (Ale o tej dacie było ich mniej) a jednak Sowieci mocniej przycisneli:-x

Spróbuje coś wymyśleć jutro po szkole.

11. mms1994

mms1994 Guest

Spróbuj z budową fortyfikacji na linii Warty.

12. sir Raleigh

sir Raleigh Ten, o Którym mówią Księgi

W HoI2 nie ma Warty :p:p:p

13. Convi

Convi User

Na rzecze linii Stryj-Lublin-Warszawa-Krolewiec buduj forty 10 lvl :> Sowiety nie zaatakuja a jak ci sie ofensywa nie uda to przynajmniej wytrzymasz kontre

14. Warzkins

Warzkins Ten, o Którym mówią Księgi

Nie wiem gdzie on chce atakować z taką ilością ropy...

15. mms1994

mms1994 Guest

Miało być Odry

16. Irkuck

Irkuck Nowy

Po ciężkich walkach odwrótowych na północy i zlikwidowaniu 18 mojich dywizji w Szczecinie (nie wiem ,jakim cudem.) musiałęm wycofać się z Warszawy i front wygląda jak wygląda może uda mi się utrzymać go do Marca po czym może jakiś kociołek. Wokół Festung Kurland gromadzą się kolejne sowieckie dywizje ,ale jak narazie nie atakują.

Po pokonaniu amerykanów we Francjii przerzuciłem tutaj 80% z Zachodu i moje ataki na nic się zdają a ja bez tych dywizji nie dam rady na wschodzie.
    Goła Baba (Super Amerykanka!)

17. Medievista

Wiadomo nie od dziś , że grudzień nie jest najlepszym miesiącem do przeprowadzenia ofensywy. Ja bym na Twoim miejscu najpierw zbił to niezadowolenie ( które odejmuje Ci - 8 % do walki) , a potem (jeżeli jeszcze ich nie masz ) potworzył korpusy dające bonus za współpracę. Jak wypłyniesz w Morze to odetniesz te 5-6 dywizji co są na Borholmie.
    Przydałoby się też pohandlowac z Ai , żeby Ci troche ropy przybyło.

18. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

Pozostaje ci się przebić pod Elbląg przez Toruń i S7/22. ;-) Możesz zaatakować Stryj z Przemyśla, Bakau i Preszowa, dywizje radzieckie wpuść do Przemyśla i szachuj kotłem w Zamościu.

19. Irkuck

Irkuck Nowy

Musiałem wycofać się z środkowej Polskii bo czerwona horda pseudonim ,,Armia Czerwona,, ciśnie się strone Czech.Festung Kurland nadal się trzyma i wytrzyma chyba więcej niż całe Niemcy.

W Grecji sytuacja od niedawna jest pod Kontrolą. A we Włoszech w głupi sposób straciłem 6 dywizji ,ale niedawno rozwaliłem we Florencji 7 dywizji Brytoli pseudonim ,,Armia Brytyjska,, i mam nadzieje ,że do kwietnia-maja będzie po nich.

20. Medievista

No mogę rozumiec ,że nie chcesz atakowac AC z wzgledu na zimę , ale wygląda , że w tej Grecji to nawet masz przewagę , nie jest to najlepsza pora , żeby zrobic szybki rajd tymi zmechami po wybrzeżu ?

21. Severian

Severian Doctore

Rusz te 22 dywizje we Włoszech, a najlepiej gdybyś zrobił głębokie przełamanie Przez Cassino okrążając Pescarę i Anzio, chociaż to może być trudne. Teraz masz szansę na wygranie wojny we Włoszech i jeśli się pospieszysz, to ją stracisz bezpowrotnie.

22. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

Nie wiem... :wall: ...z Sowietami masz za bardzo rozciągniętą linię frontu, może przerzut na linię Ostrawa - Budapeszt - Dunaj - Mosztar...

...z drugiej strony ropa z Rumunii i Ukraina blisko...

...trzecia opcja to tak: masz Kriegsmarine? Tak? To utwórz Festung Georgien i weź ropę...

23. Wczoraj rozpocząłem rozgrywkę III Rzeszą. Kampania od 1936, poziom trudności - normalny, agresywność - agresywny. Początkowo jak zwykle rozbudowywałem siły lądowe i powietrzne, ponieważ do Kriegsmarine nie przywiązuje żadnej wagi. Nie miałbym i tak żadnych szans w walce z Royal Navy czy flotą amerykańską. Wszystko szło zgodnie z planem, potencjał wojskowy wzrastał z miesiąca na miesiąc, rozgrywka była historyczna(Nadrenia, Anschluss itd.) Dopiero potem zaczęły się dziać rzeczy nieprzewidywalne. Podczas Traktatu Monachijskiego Czechosłowacja dołączyła do Osi. Niezbyt się ucieszyłem tym faktem, ale nie ma co płakać, przydadzą się dodatkowe dywizje do podboju Polski i reszty Europy. No i tutaj pojawił się zonk :p Otóż Polska nie dołączyła do Aliantów i nie pojawił się event ,,Gdańsk albo wojna'' :O Wojna nie rozpoczęła się 1 września 1939. Wykorzystałem ten fakt do lepszego przygotowania się do wojny. Kampanie w Polsce rozpocząłem dopiero 10 kwietnia 1941 roku. Był to ,,trening'' dla nowego uzbrojenia, bo Polacy nie mogli się przeciwstawić moim 150 dywizjom.
    Po pokonaniu Polski przerzuciłem prawie wszystkie siły na granice zachodnią pozostawiając w Polsce jedynie 9 dywizji Himmlera. I teraz najlepsze - wojne 8 pańdziernika 1941 wypowiedział mi ZSRR :lol: Wleźli natychmiast do Polski a ja rozpocząłem natychmiastowe przerzucanie sił do Polski. Ruscy zdążyli w tym czasie dotrzeć do linii Bugu. Nowe dywizje zdążyły dość szybko dotrzeć do linii Bugu i ustabilizowały obronę. Postanowiłem ,,przezimować'' chroniony rzeką. Na wiosne zaczęła się burza, moi wyborni dowódcy rozbijali raz po raz armie radzieckie. Wpadały one bezradnie w organizowane przeze mnie zasadzki, wchodzili w głąb linii frontu a ja błyskawicznie je okrążałem i niszczyłem. Tym sposobem około 60 dywizji Armii Czerwonej przestało istnieć. Moim celem było dotarcie do linii Dniepru przed pierwszymi mrozami, czyli do października. Udało się.
    Jestem w sojuszu z Czechosłowacją, Węgrami, Bułgarią, Włochami oraz Portugalią i Rumunią. Trzy ostatnie kraje dołączyły do mnie wraz z wypowiedzeniem mi wojny przez Związek Radziecki, który znajduje się w stanie wojny również z... Aliantami.

Tutaj kilka screenów z obecnej rozgrywki. Najpierw obecna sytuacja na froncie:

http://img197.yfrog.com/img197/3388/sytuacjab.jpg

Front Północ:

http://img203.imageshack.us/img203/5207/frontpnoc.jpg

Front Południe:

http://img143.imageshack.us/img143/9701/frontpoudnie.jpg

Porównanie sił lądowych: Rzesza 301, ZSRR 268
    Porównanie sił powietrznych: Rzesza 29, ZSRR 38

24. mms1994

mms1994 Guest

1. Masz korpusy po 9 dyw?
    2. Grasz na nofogu?
    3. Kiedy planujesz atak na zachód i na bałkany?

25. 1. Rzesza ma tylu znakomitych dowódców, że żal z nich nie skorzystać. Rommel, Model, Manstein oraz Hausser są generałami broni, więc przydzieliłem każdemu po trzy dywizje pancerne. Guderiana awansowałem na generała, ale dowodzi on też jedynie trzema dywizjami, bo nowe się produkują. Nie mam ani jednego marszałka, poczekam aż moim najlepszym generałom wzrosną umiejętności to dopiero ich awansuje, teraz szkoda mi ich awansować bo spadną im umiejętności. Wolę mieć armie z mniejszą liczbą dywizji, ale angażować większa liczbę dowódców.
    2. Mgłę wojny usunąłem podczas robienia screenów, żebyście mieli lepsze rozeznanie na sytuacje. Normalnie gram z mglą.
    3. Zapomniałem napisać, że Jugosławia jest też w Osi. Po pokonaniu ZSRR spróbuję ich z niej wyrzucić a następnie podzielę się nią z Włochami. Potem Grecja. Z inwazją na zachód podobnie, dopiero po Związku Radzieckim. Nie będę walczył na dwa fronty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie