Zapowiedzi, premiery, szybkie i ogólne filmowe wieści

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez moskal, 17 Wrzesień 2015.

1. ers

ers Ten, o Którym mówią Księgi

Ej!
    Fakt całość jakoś imponująca nie jest ale arc SAO był dobry do momentu zabawy w rodzinę, ALO jakoś idzie obejrzeć. W drugim sezonie mamy bardzo dobre wg mnie GGO i później mdlawa uczuciowa papkę, która oglądam tylko dla kilku walk, np. Asuny z tą laska.a

2. moskal

moskal Опричник

Najnowszy trailer SW:Łotr jeden

3. moskal

moskal Опричник

4. moskal

moskal Опричник

5. moskal

moskal Опричник

ers, casanunda i cobran lubią to.
  6. ers

Temat w HydePark więc adekwatny komentarz do mojego newsa w spoilerze. Uwaga! Może obrazić twoje uczucia polityczne!

Dziś do kin wszedł film Smoleńsk, czyli
    Największe sci-fi polskiej kinematografii ostatnich lat

casanunda i Sidorf lubią to.
  7. moskal

moskal Опричник

8. moskal

moskal Опричник

9. moskal

moskal Опричник

Będą nowi "Goście, goście"

10. moskal

moskal Опричник

"Trzej bohaterowie i morski car". Ktoś spuścił Kijów do morza i Trzech Bohaterów musi je wydobyć. Na styczeń

11. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

I tymi bohaterami ratującymi Kijów będą zielone ludziki... tzn. żółwie?

A tak na poważnie nie sądziłem że Ci 3 durnie wejdą na poważnie do animacji u naszych wschodnich sąsiadów. Co prawda kilka filmów było, ale widać się przyjęli.

Wysłane z mojego ONEPLUS 3 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja: 7 Listopad 2016
  12. moskal

moskal Опричник

No akurat z cyklu Trzech Bohaterów mamy filmów 7 (8 po morskim carze), zatem jest tego niemało. A że się przyjęło no to mnie nie dziwi - animacja i kreska ładna, humor familijny (i starsi i młodsi się pośmieją) a i wątki i klimaty nie są wyeksploatowane jak w przypadku zapadnich animacji. W Polsce słaby był odbiór, bo jak bodajże TV4 emitowało kilka razy, to zawsze w porze kiedy Polsat czy TVP wypuszczało megahity, więc wiadomo że kto inny zgarnie główny trzon widowni. Zresztą podobnego faila strzeliło TVP, emitując "Doctora Who" (familijny serial SF) po 23 (idealna pora, aby rodzice z dziećmi usiedli do TV i obejrzeli coś dla całej rodziny) ;)

Warto rzucić okiem, jak to było w Moskwie z okazji Dnia Miasta z tymi bohaterami ;)

13. Raferti

Tzn ja ich kojarzę najbardziej z tych krótszych animacji jakie swego czasu były. Nie wiedziałem że było aż 7 długometrażowych.

Wysłane z mojego BlackBerry Priv przy użyciu Tapatalka

14. Rutherfrodo

Rutherfrodo Ten, o Którym mówią Księgi

No ja proszę bez przesady ze Doktor Who to kino familijne. Toż to jest herezja!

Wysłane za pomocą rakiety V-Windowsphone10 (mTalk)

15. ers

Ej!
    Może sezony New Who z 9 i 10 nie są zbyt familijne, ale te z Mattem Smithem w głównej roli są bardziej rodzinne.

16. moskal

moskal Опричник

Wszystkie serie są właśnie familijne - rodziny brytyjskie siadają i sobie oglądają i jest miło. Nie jest o serial dla nerdów czy innych smutasów.

Ale to nie jest temat na te dywagacje.

17. moskal

moskal Опричник

Pierwszy zwiastun filmowej wersji Ghost in the Shell (cyberpunkowa manga/anime w bardzo dobrym stylu)

Na razie mi się mało podoba ta reprezentacja :/

18. Raferti

Cyberpunku jest na tyle mało w kinie, że nie zaszkodzi. Jak się będą trzymali kanonu , to może być ok, dla tych którzy serię lubią.
    Pytanie dla mnie podstawowe, czy efekty przeważą nad fabułą i czy w związku z nastawieniem na widza euro-amerykańskiego nie zostaną pominięte kwestie, które były zahaczone w oryginale, a które możmy nazwać jako "delikatne rozważania nad kwestiami dotyczącymi się etyki, rozwoju biotechnologi, czy cybernetyki, oraz inżynierii genetycznej".
    Po prostu czy nie zaczyna być z tego zwykły "fajny film bo się strzelają" - jakie to przeważnie są w gustach widzą europejskiego i amerykańskiego.

Wysłane z mojego ONEPLUS 3 przy użyciu Tapatalka

19. moskal

moskal Опричник

Cyberpunk zadaje akurat fajne pytania dot. człowieczeństwa w systemie zaawansowanych technologii informatycznych/cybernetycznych. Czy jak ktoś przeniesie swoją jaźń do internetu, może określać się człowiekiem? Mamy też problem statku Tezeusza w formie cybernetycznych - jak człowiekowi zamienimy wszystkie organy i członki na bioniczne, biocybernetyczne itd. to czy nadal mamy do czynienia z tym samym człowiekiem? Cyberpunk wskazuje też na problem wielkich korporacji, niebezpieczeństw z utechnologicznieniem człowieka (patrz hackowanie wzroku przez Człowieka-Śmiechu w Ghoście) itd. I to nie kwestia regionu producenta - Robocop był wczesną wersją cyberpunku bo porusza te tematy, chociaż wielce się estetycznie różni od tego co domyślnie nam się pojawia w głowie gdy pada to hasło.

Niestety, ale niczego z tego nie widziałem w zwiastunie. Boję się, że skończy jako wspomniana strzelanina, gdzie zamiast skilli ważne będzie oprogramowanie i hardware.

20. tjord

tjord Nowy

Ja dotąd byłem raczej obojętnie nastawiony do GiTS, ale ten trailer rzeczywiście mnie zniechęcił.

Pomijając drobiazgi (Batou w 50% ujęć bez swoich oczu?!?!), jedna rzecz mnie zirytowała, na co niewielu w necie zwróciło uwagę.

GiTS nie jest produkcją o Major Kusanagi. Rozumiem jej appeal jak bardzo, bardzo interesującej postaci, ale w dwóch GiTSach jest ona w centrum uwagi.

-Nowym Arise ktory strasznie cierpi z tego powodu
    -Drugim sezonie Stand Alone Complex, ale a) nawet tam jest to wątek poboczny b) widzowie są już zżyci z major po pierwszym sezonie

Ba, w jednej z najlepszych produkcji z uniwersum, wieńczącym SAC filmie Solid State Society major pozostaje w cieniu przez połowę filmu, co wychodzi fabule in plus i tylko wzmaga napięcie.

Na dodatek te wszystkie "świat nie jest taki jaki się wydaje" "karmili cię kłamstwami", itd, itp, już dawno stały się sztampą w holywoodzkich scenariuszach, a major Kusanagi jest jedną z ostatnich osób które powinny przeżywać egzystencjalny kryzys w jakiejkolwiek produkcji. Pierwszy odcinek Arise próbował tego na mniejszą skalę i skończyło się klapą.

moskal lubi to.
  21. ers

Pozistajac w klimatach anime i manga.

Teaser live-action Fullmetal Alchemist.

Niestety produkcji japońskiej. Jakoś mi nie pasują Azjaci do tych europejskich krajobrazów i miasteczka we włoskim stylu.

22. ers

23. moskal

moskal Опричник

Ostatnia edycja: 20 Grudzień 2016
  24. ers

Pisze na końcu, że w kinach, więc film. Jest kilka sequeli więc sama franczyzna żyje. Sam jestem ciekaw jak wytłumaczą powrót do tej historii.

25. ers

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie